reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

mazenka trzymaj się, to na pewno nic groźnego!daj znać po wizycie!
milagros ale Ty karmisz mm, czy swoim mlekiem? a jaka różnica, jak piszą że butelka jest wąska albo szeroka?jakaś różnica dla dziecka?która lepsza?

Ostatnia edycja:
reklama
Aleksandretta, to nie ma nic wspólnego z moją odwagą. Chyba lepiej wyrwać ósemkę i mieć spokój, a nie czekać, aż się zapalenie okostnej zrobi. A że cześć zęba jest na zewnątrz, a cześć w dziąśle, to chyba normalne :-) i każdy tak ma, czy się mylę?!

Mazenka, dobrze, że wizyta już jutro. Leż i się nie denerwuj. Wszystko będzie dobrze:tak:

Aleksandretta mam krwiaka w macicy i stąd te krwawienia. Wspolczuję takiego uderzenia głową:baffled:. Uważaj ja siebie, chociaż czasem to niemożliwe:-D.

lawendowy sen ale masz przygodę z zębem, nie zazdroszczę. Ważne, że jesteś twarda babka i żadnego dentysty się nie boisz :-D.

Super, że piszecie o wyborze butelek, bo jestem zielona w tym temacie, a kiedyś trzeba się nauczyć:-). Interesuje mnie wszystko co dotyczy problemów z noworodkami i niemowlętami:szok:. Mnie mazenke!:rofl2:. Zawsze miałam to głęboko hehe.

Martka ja karmie mieszanym. W dzien swoim a w nocy mm z tym ze zawsze z butli. Karmienie piersia okazalo sie dla mnie zbyt hardkorowe. Sciagam, wrzucam do lodowki i potem podgrzewam. Nie wien jaka jest roznica miedzy tymi butlami. Taka polecila kobieta ze sklepu jako najlepsza butle antykolkowa. Ciezko malej z niej pic, meczy sie prawie zasypia. I dobrze bo z aventu mleko az tryska i mala przy jednym karmieniu krztusila mi sie kilka razy. Az balam sie ja karmic. Na pewno to zalezy od dziecka tak wiec moja rada to kupic jedna butle a nie komplet i sprawdzic czy bedzie pasowac. Ja z aventu przeszlam na tommiego i z tommiego na browna z tym ze avent wyrzucilam do kosza a tommiego antykolkowego mam bo jest ok.

Aleksandretta - życzę Ci, żeby ból głowy szybko przeszedł :tak:

mazanka - wszystkim krwiakom mówimy nie, życzę Ci, żebyś go szybko wyleżała i oczywiście powodzenia na USG. Czekam na info po badaniu.

lawendowy - podziwiam Cię za wyrywanie ósemki w ciąży. Ja po wyrwaniu ósemki zawsze lądowałam na L-4, niestety. Na szczęście została mi tylko jedna.

milagros dzięki :tak: mam nadzieję,że mi się uda piersią, bo nawet nie mam sensownego miejsca w kuchni do sterylizacji butelek itp, niestety na remont kuchni trzeba będzie poczekać...no ale wiadomo, jak się nie uda, to miejsce się znajdzie ;-)

Dziewczyny jak długo brałyście estrofem po transferze? Na jakiej podstawie go odstawiłyście: decyzją lekarza, czy po zrobieniu jakichś badań? Jakich?

alternatywa ja odstawiłam na początku 14 tygodnia, planowo miałam odstawić 12, ale p.doktor powiedziała, żebym wybrała sobie opakowanie do końca.

reklama
Dzięki za odpowiedź. Mnie przeraziły informacje na ulotce :( Brałam 3x1. Lekarz nie potrafił mi sensownie wyjaśnić po co i jak długo mam brać estrofem...

Do góry