reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

PAŹDZIERNIK

1. OSKAA (22 październik) – syn Adrian

LISTOPAD
2. AVOCADO (24 listopad) – córka
3. HOLA (27 listopad) – syn Karol

GRUDZIEŃ
4. MALINUŚ (13 grudzień) – córka Marcelka
5. MARTKA (18-20 grudzień) – syn Eryk

STYCZEŃ
6. IKASIA (18 styczeń 2014) - syn Tymon
7. DARII (24 styczeń 2014 - cc) - córka Julia
8. MEMORIES (25 styczeń 2014) - syn

MARZEC
9. MajaSauer ( 6 marzec 2014) - syn Maksymilian
10. ALEKSANDRETTA (8 marzec 2014) - syn
11. SYLWIA1985 ( 15 marzec 2014) - syn Wiktor

KWIECIEŃ
12. MAZANKA (26 kwiecień 2014)

MAJ
13. LAWENDOWY SEN (15 maj 2014)
14. MEGI* (25 maj 2014)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Agapl wspaniała wiadomość!!! Serdeczne GRATULACJE!!!:-)

Ale dziewczyny idą jak burza. Coś czuję, że Oskaa też już urodziła, tylko nie ma jak do nas napisać. I nasza lista jak się skróciła... Avocado zaraz przejmiesz koszulkę lidera!
:-)

Avocado, faktycznie nie wiadomo, kiedy to minęło. Ten czas pędzi, jak szalony. Ani się obejrzysz, a będziesz już miała swoją córeczkę po drugiej stronie brzuszka. Jeszcze tylko miesiąc :-)

Kiedy to zleciało...:-Dprawda taka że czas leci jak szalony a po dzieciach widzi się najbardziej upływające dni...przecież dopiero co pierwsze z listy urodziły a teraz dzieci juz takie duże:tak: wiecie co ja pamiętam dzień urodzin mojej córci dosłownie jakby to było wczoraj,a minęło 11 lat:szok: ale wracając do listy proszę mi zająć ostatnie 15 miejsce i nikogo na nie nie wpuszczać:tak::-D mam nadzieję że się na nie dostanę już za chwilkę i że nie prześpię tego czasu(właśnie się obudziłam..zasnęłam przed tv po 18:szok:)

Ale to super ze lista jest długa i ciagle dochodzą nowe dziewczyny. Ta lista jest ogromnym motywatorem dla staraczek i podnosi wiarę w to, ze każda sie doczeka na swoją kolej. I ze dziewczyny rodzą zdrowe maluchy jeden za drugim. Ja odkąd jestem na forum to jestem duzo spokojniejsza, zwłaszcza jak czytam o kolejnych udanych porodach, normalnie brak słów. No i wiadomo, w kupie razniej:)

agapl gratulacje!!!
avocado ja pamiętam jeszcze listę w takim wydaniu.

Padam na pysk, wróciłam z zebrania w firmie i jak zwykle jestem zdołowana po nim. Szefostwo zawsze przedstawia nas jako partaczy którzy nie potrafią wycisnąć z pacjenta ostatniego grosza. Ręce mi znów opadają i zaczyna brakować chęci na wszystko.

Idę spać, bo mi się ręce trzęsą z nerwów tylko.

Miłej nocki

Hej dziewczynki!
Wlasnie obudzily mnie skurcze macicy, czekam az ketonal zadziala. Brzuch ciagnie bardzo nie przyjemni. No nic, trudno.

Moje dziecko przespalo caly dzien! A ja lezalam i sie patrzylam. Porod ostatecznie baaaardzo przyjemny jak na porod ale oczywiscie nie obylo sie bez sceny z horroru bo mala byla nozkami do przodu, musieli sie nameczyc zeby ja wyciagnac. Byla owiniets pepowina i tylko kwilila, kiepsko jej szlo oddychanie. Wkladali jej rurki do ust, ja wpadlam w panike ale szybko zaczela oddychac. Uff.
Mowili ze nie wyglada jak na 40tc...ale w sumie po sprawdzeniu wyszlo ze jest calkiem spora.
Zzo malo przyjemne. Wklucie bezbolesne ale potem wymiotowalam jak mnie kroili. Okropne uczucie. Ale juz czulam nogi po 4h i super. Zobaczymy jak mi z chodzeniem pojdzie.
Zosiek z pielegniarkami jest bo nie jestem w stanie sie nia zajac... Jutro juz jej nie oddam.
Ciesze sie ze porod za mna. Ale powiem wam, ze spodziewalam sie wiekszego hardkoru. Traumy nie mam.

Ok. Zmeczylam oczy piszac po ciemku. Moze zasne bo zupelnie wymieklam a caly dzien sie musze uczyc jak byc mama.

Dobrze, ze mam mega wsparcie od poloznych i calego tu zespolu. Sa super!

Milagors--> jeszcze raz Gratuluję Zosieńki:) masz już ją po drugiej stronie brzuszka:)

A ja dzisiaj szykuję się na wizyte u mojego ginka, zobaczę swoje maleństwo yuppii:) trzymajcie kciuki żeby wszystko było dobrze:-)

Miłego dnia dziewczynki!!!!!

reklama
Milagros, ale super, że Malutka już na świecie. Dzisiaj będziesz czuła się lepiej to się Nią sama zajmiesz. I dobrze, że masz ogólnie dobre wrażenia z porodu. Jeszcze raz gratuluję:-)

Do góry