reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Oskaa życze szybkiej i bezbolesnej akcji porodowej

Milagros a Ty świętuj swój ostatni weekend z brzuszkiem ;-) i sie wyśpij póki możesz :tak: No chyba ze Twoja córcia tak jak Sebcio Madzielanki da Ci fory w nocy;-)
Mojemu udało sie przewczoraj przespać prawie 4 h ciagiem w nocy ! To już jest sukces u nas :-)
Pozdrawiam was wszystkie cieplutko! ;-)

reklama
Oskaa to Ty pewnie do jutra urodzisz:-) Trzymam kciuki za szybki i łatwy poród - powodzenia!

milagors no uparty ten Twój dzidziuś albo po prostu dobrze małej w brzuszku;-) Ale jeszcze tylko kilka dni. Co zaplanowałaś na ostatni weekend z brzuszkiem?;-)

Ja dziś miałam średnio dobrą noc z sensacjami jelitowymi i skurczami jelit:zawstydzona/y: To już 4 raz w trakcie ciąży taka przyjemność mnie dopadła... Ale już jest chyba dobrze.

lolitka lekarze zazwyczaj dają tyle ile rekomendowane jest przez polską farmakopeę czyli 2 razy dziennie 3-4 tabl. Weryfikacji dokonuje się po ok 5-7 dpt po badaniu progesteronu. Jeżeli są jakieś problemy typu PCO i produkcja progesteronu jest niska to lekarz może zlecić przyjmowanie dawek progesteronu od wyższych dawek. Nie wspomnę o tym że crio na cyklu sztucznym to zupełnie inna bajka, bo cały progesteron należy podać z zewnątrz.

Przykładowo ja mam duży problem z progesteronem i zaczynałam od 12 tabl, dzień przed transferem po BADANIU i wyniku 9 ng/ml zostało mi podwyższone do 16 tabl. Przy pęknięciu krwiaka dostałam jeszcze 3 tabl duphastonu i luteiny brałam już 20 tabl. Także badania to podstawa, dzięki nim dobiera się dawki indywidualnie dla każdej kobiety. A początkowa dawka jest raczej z góry narzucona przez farmakopeę.

reklama
Aleksandretta, nie wiem czy jej dobrze... Watpie. Mam wade macicy, lekarz ostrzegal, ze moge nie miec skurczy no i wyglada na to ze nie mam. Bo i lozysko, opadniecie brzucha... Wszystko wskazuje ze moglabym rodzic ale podobno nie urodze na pewno do srody.

oskaa, super, ze to juz!

Sony, czytasz nas? Napisalabys jak porod i ogolnie macierzynstwo.

Adus, nie licze na grzeczne dziecko... Troche stresow w ciazy bylo wiec o ile wierzyc w te teorie mala moze tez byc malo spokojna... Zobacze juz w srode :)

Do góry