reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Hej dziewczynki:)
A ja muszę M wynająć żeby mi fotki porobił brzuszka bo mi coś marnie wychodzą jak sama sobie robię:):)
Malekropki brzusio świetny:)I jaka mama szczęśliwa:):)
Dziewczynki ja miewam mdłości przed wstaniem z łóżka i w zasadzie już są niezauważalne...:)Bo jak wstaję jest o niebo lepiej....i nic poza tym....no troszkę czuję macicę czasami....:)że coś tam się dzieje....też tak macie?????
Za to ta luteina dopochwowa mnie dobija....ciągle mi coś później "wycieka"......Napiszcie proszę czy któraś z Was bierze jeszcze Luteinę dopochwową i Fragmin??? Bo ja już nie mam gdzie tych igieł wbijać....czy można w udo?? zamiast w brzuszek????

reklama
szarlotka
a długo musisz brać jeszcze te zastrzyki ? ja brałam clexane do 9tc, robiłam w brzuch, ale wiem że jak już brzuszek jest spory to można robić w udo.....
luteinę brałam też dopochwowo ale tylko do 7tc, bo mnie uczulała :zawstydzona/y:, więc bralam doustnie duphaston aż do 24 tc,(jest mniej uciążliwy, bo nic nie wycieka i takie tam, bo bierze się go doustnie, tyle że cena jest 3x większa) a teraz jestem bez leków i jestem szczęśliwa :-D

czesc dziewczyny, tak zaczelam sobie forum podczytywac bo dokladnie rok temu udalo mi sie wreszcie zajsc w ciaze wiec maj to moj miesiac i jakos te same klimaty i czlowiek szuka kogos zeby sie tym podzielic, tym bardziej ciesze sie ze powstalo forum ciezarowek jako bardziej rowniez dla mnie odpowiednie
wlasnie trzymam przy cycku moj skarbeczek czyli synka i codziennie jak otwieram oczy nie moge uwierzyc w to szczescie tym bardziej ciesze sie ze tyle dziewczyn potrafi wytrzymac i osiagnac swoj cel chociaz sama wiem jak czasami bylo ciezko...
w sumie to melduje sie zeby uspokoic was ciezarowki jako ze ciaze i porod mam za soba wiec moge wam napisac co tam sie dzialo itp i chociaz kazda ciaza jest inna to zawsze mozna sie czegos dowiedziec i jest czlowiekowi latwiej :)

to tyle w kwestii wstepu i teraz do ciebie szarlotka80, mi kazali brac fragmin przez pierwsze 3 miesiace i tez mi sie dluzylo, jedyny plus byl taki ze od momentu stwierdzenia ciazy zastrzyki byly za darmo ....uffff ale w udo spokojnie mozesz robic ja nie robilam bo mnie tam bardziej bolalo ale sa dziewczyny ktore tylko robia w udo, co do luteiny to tez mialam dosc tej papki w majtach ale nosilam b.cienkie bawelniane wkladki ktore b.czesto zmienialam i bylo ok takze cierpliwosci!

pozdrawiam wszystkie ciezarowy i serdecznie gratuluje a czekajacym i w trakcie terapii zycze wytrwalosci i powodzenia-wszystkie bedziecie mialy predzej czy pozniej swoje male szczescia!!!!!!!!

szarlotka-> niestety nie pomoge, bo ja w sumie bralam tylko Utrogestan do 11tygodnia i zadnych innych lekow.

ja tez nie pomoge tez biore tylko utrogestan i do 12tygodnia mam brac. dziewczyny czy te wszystkie leki to bierzecie badz bralyscie tylko w pierwszym trymestrze? potem juz nic?

ja tez nie pomoge tez biore tylko utrogestan i do 12tygodnia mam brac. dziewczyny czy te wszystkie leki to bierzecie badz bralyscie tylko w pierwszym trymestrze? potem juz nic?
ja bralam Utrogestan w I trymestrze, witaminy i magnez, a od II trymestru tylko witaminy i magnez

Czesc Dziewczyny, Wpadłam Was odwiedzić, bo mi troche bez Was smutno, lubie czytac o Waszych rosnacych brzuszkach wiec bede tu do Was zagladac. A może już niedługo dołacze jako pełnoprawna ciężaróweczka, bo w środę testuje. I mam do Was pytanie czy to nie za wcześnie, bo to będzie dopiero 8dpt mojego blastusia? Nie wiem czy się w klinice nie pomylili z tą datą :confused:

Czesc Dziewczyny, Wpadłam Was odwiedzić, bo mi troche bez Was smutno, lubie czytac o Waszych rosnacych brzuszkach wiec bede tu do Was zagladac. A może już niedługo dołacze jako pełnoprawna ciężaróweczka, bo w środę testuje. I mam do Was pytanie czy to nie za wcześnie, bo to będzie dopiero 8dpt mojego blastusia? Nie wiem czy się w klinice nie pomylili z tą datą :confused:

A to będzie test sikany czy z krwi ? Mi zawsze kazali testować 10dpt blastusiów. Trochę wcześnie 8dpt, ale betka już by wyszła podwyższona, z sikańcami to różnie bywa. Trzymamy kciuki żebyś szybko do nas dołączyła :)

rzeczywiscie troszke wczesnie, ale betka juz powinna wzrosnac. Mam nadzieje, ze od srody nie bedziesz nas tylko pogdladac, a zagoscisz na dobre:-)

reklama
szarlotka -ja tez bralam luteine dowcipna chyba do 15/16 tygodnia, wiem co to znaczy -wylauje i w ogole -ja jakos tak nie umialam sobie za mocno wcisknac!?no ale zrobic!?jak trzeba ,to trzeba

Matylda mocno zaciskam kciuki!!!!!!!!!!

Do góry