reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Hej dziewczynki!

ja juz po wizycie. Maly klocuszek wazy 3,1kg. Bedzie gruba i krotka. Mam super foty bo sie pokazala i jak dla mnie jest miss swiata. Mam oficjalne zielone swiatlo zeby rodzic chocby i dzisiaj i ogolnie mowila ze moze sie to juz stac w kazdym momencie. Nie ma szans na to zeby mloda sie odwrocila, wiec cc jest na 100% teraz tylko czy damy rade do terminu czy bedzie wczesniej. Jakis mi sie dzisiaj trybik w glowie wlaczyl ze bede mama, ze tojest moja corka i ogolnie jestem jak nacpana. Nacpana, nawalona.... No nie wiem ale latam po domu i szczerze zeby ;))

ok, ide poskakac a moze urodze juz dzisiaj ;))

milego dnia wszystkim!!

reklama
malinuś gratuluję 30-tki :-) a ja tuż za Tobą będę świętować :-D
kwiatuszeq ja też miałam ciężki transfer, ze świeżaków, który był bolesny i trwał długo i jak wiadomo zakończył się c.b.A już crio poszło szybko, bezboleśnie, bo dr wiedział, jak się do mnie dostać.Oba transfery pod USG, i mi się to wydaje logiczne, że lepiej pod USG...
Lawendowy i bardzo dobrze,że poszłam na to L4!!!!masz stresującą pracę i narażenia na choróbska.I nie przejmuj się dyr i resztą, teraz jest twój czas i wszystko inne miej w nosie :-)
lolitka gratulacje!!!!!!
milagors a może mała zrobi fikołka w ostatniej chwili i będzie sn?;-) słodki klocuszek!

Ostatnia edycja:
Witajcie dziewczyny!!! U mnie dziś piękny słoneczny dzień i bezchmurne niebo, tylko chłodno, ale i tak aż się sama buzia śmieje, jak słoneczno w okna zagląda:-) Mam nadzieję, że u Was podobna aura:tak:

malinuś gratuluje '3' z przodu:-) ja z niecierpliwością czekam na magiczną '2', która będzie oznaczała, że połowa już za mną;-)

lawendowy odpoczywaj i ciesz się ciążą:tak: kiedy masz wizytę teraz?

milagors ale pozytywna energia od Ciebie płynie:-) super, że z malutką wszystko dobrze i już wkrótce ją zobaczysz i przytulisz:tak: No to teraz czekamy na szczęśliwy finał:-)

SonySony pastowanie podłóg to podobno dobra metoda na wywołanie porodu. Ale są też inne sposoby, znacznie przyjemniejsze;-):-)

Wczoraj wieczorem jak siedziałam sobie spokojnie przy komputerze, to zdawało się mi, że czuję już małego. Na początku myślałam, że to nie to, ale z drugiej strony nigdy czegoś takiego wcześniej nie czułam. To było jakby takie delikatne łaskotanie i bardzo delikatne pukanie od środka. Ciężko to opisać. Myślicie, że to już dzidziuś daje znaki:confused:

Aleksandretta, ja swoja poczulam dokladnie w 17+3 i to byly juz solidne kopniaki ze mi skora brzucha sie wyginala wiec jak najbardziej to moga byc ruchy. A jesli masz dodatkowo lozysko na tylniej scianie to pewnie to jest to :)

Aleksandretta, na kolejną wizytę idę 14.10. Cały czas żyję z dusza na ramieniu, czy aby wszystko jest ok.
No i od luteiny dopadło mnie zapalenie. Pewnie też od tego, że w pracy nie mogłam korzystać z toalety i musiałam zaciskać przez 5 godz.

Hej Dziewczyny
Wpadam tylko na chwilę życzyć Wam Miłego dnia :-) U mnie jest dziś dużo słonka, tylko wiatr wieje ale to nie ważne ;-)

Aleksandretta witam nową koleżankę, gratuluję i życzę nadal spokojnej ciąży:tak:

Gotadora serdeczne gratulacje z okazji narodzin maluszków, niech teraz dzieciaczki przynoszą radość swoim rodzicom, niech mało płaczą i niech płynie rzeka mleka. Powodzenia. Z niecierpliwością czekam na fotki.

U nas wszystko w porządku, oprócz tego, że malutki ma dysplazję prawego bioderka i musi mieć założoną rozwórkę :-( Za 4-5 tygodni mamy kolejną wizytę i wtedy się dowiemy czy nadal będzie musiał nosić to urządzenie. Dziewczyny pamiętajcie, aby usg bioderek zrobić jak najwcześniej nawet już w 2 tygodniu życia dziecka!!!!, to jest niezwykle ważne.
Przyszłe mamy z trójmiasta jak będziecie chciały to dam Wam namiar do najlepszego specjalisty od dziecięcych bioderek, takie usg musi wykonać lekarz ortopeda, który naprawdę się na tym dobrze zna:tak:
Pozdrawiam :-)

edit:
Zapomniałam się pochwalić, że dzisiaj mija m-c jak Sebastianek jest po drugiej stronie brzuszka:-)

Ostatnia edycja:
reklama
lolitka....:-(przykro mi...
sony tylko okien nie myj, bo się przeziębisz ;-) ciekawe, kiedy Pawełek uzna,ze już czas wyjść!
madzialenak jak to miesiąc?ale ten czas leci!!!a mam wrażenie, że przed chwilą rodziłaś :-) a z karmieniem wszystko dobrze? używasz laktatora?

Do góry