reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Tymeczka ja brałam acard jakoś do 8 tc. A luteinę sporo dłużej, w zmniejszonych dawkach do 16 tc.

Kilka dni temu moja koleżanka rodziła przez cesarskie cięcie. Mimo początkowo dużego bólu jest bardzo zadowolona, dzieckiem dzielnie opiekował się przez pierwsze dni świeżo upieczony tato a potem byli już w trójkę w pokoju rodzinnym. A po 5 dniach od porodu wróciła z małą do domu.

Brzuch mi rośnie a synek ćwiczy kopniaki:-) Tylko coś plecy mi wysiadają, boli odcinek lędźwiowy + miednica i mam takie mocne przeszywające bóle w pośladkach. Ponoć typowe dla ciąży.

Buziaki i pozdrowienia dla maluszków:-D

reklama
dziekuje dziewczynki,
lolitko mi clexane zlecil w razie hiperki i pozniej wlasnie na leczenie malej hiperki a ze juz schodzi ze mnie woda skonczylam drugie opakowanie clexane wiec powiedzial ze moge juz tylko acard

lulin a Ty bralas jeszcze procz acardu jeszcze to clexane czy tylko acard? Moja siostra rozpoczela 8 miesiac i w tym samym czasie co Ty miala identyczne bole wiec chyba kazda z nas to czeka;)

lulin - wiec juz kopie cie bandyta na calego? mnie poki co nic nie boli. ani plecy, ani nic - w koncu ciaza bez bolu. nie wiem czy pomaga mi gimnastyka w wodzie. chodze 2 razy w tygodniu na basen i plywam tak okolo 1.2km. chyba to wzmacnia mi miesnie kregoslupa/plecow bo ja mam bardzo slaby a tutaj nawet z brzuszkiem nic mi poki co nie dolega. oby tak dalej.
moze tez sprobuj pocwiczyc w wodzie?

lolitka chodzę na basen 2 razy w tygodniu (od ubiegłego tygodnia więc efektów jeszcze nie czuć). Staram się też ćwiczyć w domu z 2 razy w tygodniu (od tego tygodnia) plecy i ogólnie moje cięzarne ciało:-p. Mam nadzieję, że pomoże. Lekarz mówił, że to najlepsza opcja na bóle bo np. takie ortopedyczne pasy ciążowe choć zmniejszają ból to osłabiają znacznie mięśnie kręgosłupa a w końcu nie o to chodzi. Nigdy nie miałam problemów z plecami więc to taka nowość dla mnie:-)
A tobie należy się jak mało komu spokojna ciąża bez dolegliwości. :tak:

Maluch się rozkręcił choć mój mąż jeszcze go nie czuje. Nie wiem jak musiałby mały kopnąć żeby jego tato poczuł coś przez tą swoją słoniową skórę:dry:

Tymeczka brałam tylko acard. Też miałam hiperstymulację. Leżałam 2 tygodnie z wielkim brzuchem i mega jajnikami ale na szczęście woda zeszła (choć brzuch nie wrócił już do swoich poprzednich rozmiarów).

dziekuje lulin, hehe to ze brzuszek Ci nie wrocil to swoich poprzednich rozmiarow to chyba najwieksza radocha na swiecie:-) malenstwo musi przeciez sobie moscic miejsce w naszych brzuszkach zeby bylo mu wygodnie:tak:
ja to sie sobie dziwie ze to dopiero poczatki a ja mam taaaki straszny apetyt pochlaniam naprawde za dwoch a to dopiero start:-D moj maz to oczy wytrzeszcza i smieje sie non stop ze teraz lepiej ubierac niz zywic:-D

lulin - dobrze ze zaczelas cwiczyc. mysle ze to powinno chodz troche pomoc. a ile do tej pory przytylas?
co do kopania to moj kopie mocno, ze brzucho chodzi, a nawet jak nie widac to delikatne przylozenie reki i czuc wiec moj to se reke kladzie i wsio czuje co ten nasz maly bandyta wyprawia.

tymeczka - ty sie staraj ograniczac z tym jedzieniem. wiem ze sie chce jesc, jak sloniowi, ale jak bedziesz miala kiepski start (duzo przytyjesz na poczatku) to grozi ci niezla waga itd.

szarlotko ty jeszcze masz troszke czasu do terminu,a jak wszystko sie u Ciebie unormowalo,to pewnie jeszcze troche poczekaja z ta cesarka.U mamusi w brzuszku najlepiej ;-) A ja juz 41tc i nadal nic,cudownie mi sie spalo tej nocy,duzo razy sie nie budzilam,brzuchol nie boli a maly ma niezla zabawe w brzuszku,bo wczoraj pol dnia fikolki cwiczyl:-) Mala niedobrota zawziol sie jak nie wiem :-p No nic....dalej czekam na mojego slicznego synka i tak naprawde wcale go nie popedzam.Dobrze sie czuje,a jesli chce jeszcze posiedziec u mamusi, to widocznie tak ma byc:tak:

Tymeczka ja brałam acard przez cały 1 trymestr,oprócz tego jeszcze luteinę3X3.
Szarlotko Czarnykot ​za szybki i pomyślny poród

Lolitka przytyłam 7-8 kg. Czyli ważę 66 przt 167 cm wzrostu. Też mam nadzieję że pomoże a może przynajmniej przygotuje kręgosłup na zwiększający się brzuch.

reklama
lulin - cwiczenia pwinny pomoc. nie dosc ze na kregoslup to jeszcze pozwola utrzymac wage w ryzach. ja teraz mam 4.5kg na plusie, waze 68.8kg przy wzroscie 181

Do góry