reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Na noc kropelki nasivin. Do 5 dni. Ja nic innego nie stosowałam przy córce. Żadnych tam inhalacji. Wielka ulga ale trzeba uważać aby nie za długo.
Nasivin uzależnia jak się go za długo używa, katar może trwać bardzo długo, najbezpieczniej tylko na noc żeby się wyspać i tylko 5 dni. Ja sama się uzależniłam i się dziwiłam że katar nie przechodzi

Próbuje.
Mam.wode morska, na noc plaster aromactiv naklejony na łóżeczko, nasivin baby, inhalacje z marimer ale słabo idzie. Nie chce dać sobie odciągnąć, inhalacje nie na wszystko wielki płacz. Zresztą nie wiem czy odciągnąć jak mu się leje obecnie jak z kranu.
Dziś wjechały bajki by można było zrobić inhalacje chociaż na odległość. Wytrwaliśmy o miesiecy bez bajek a katar pokonał nasze postanowienia w 5 minut 🤣
W nocy pobudka co 30 minut i potem nie śpi godzinę. Jestem jak zoombie.
Trzeba przetrwać tydzień. Wiadomo katar leczony trwa 7 dni A nie leczony tydzień.

Próbuje.
Mam.wode morska, na noc plaster aromactiv naklejony na łóżeczko, nasivin baby, inhalacje z marimer ale słabo idzie. Nie chce dać sobie odciągnąć, inhalacje nie na wszystko wielki płacz. Zresztą nie wiem czy odciągnąć jak mu się leje obecnie jak z kranu.
Dziś wjechały bajki by można było zrobić inhalacje chociaż na odległość. Wytrwaliśmy o miesiecy bez bajek a katar pokonał nasze postanowienia w 5 minut 🤣
W nocy pobudka co 30 minut i potem nie śpi godzinę. Jestem jak zoombie.
Trzeba przetrwać tydzień. Wiadomo katar leczony trwa 7 dni A nie leczony tydzień.
U nas inhalacje tylko z piosenkami na you tube🤦‍♀️. Inaczej ni dy rydy🤦‍♀️. Na szczęście rzadko je robię, bo jestem wielkim przeciwnikiem bajek i telefonów u tak małych dzieci😉. Jak mały bedzie miał ze 2,5 roku to może mu puszczę jakas bajkę🤔. Ofkors na tv, nie na telefonie

U nas inhalacje tylko z piosenkami na you tube🤦‍♀️. Inaczej ni dy rydy🤦‍♀️. Na szczęście rzadko je robię, bo jestem wielkim przeciwnikiem bajek i telefonów u tak małych dzieci😉. Jak mały bedzie miał ze 2,5 roku to może mu puszczę jakas bajkę🤔. Ofkors na tv, nie na telefonie
No ja też nie chciałam, ale wjechały śpiewające brzadace na yt. Jakoś poszło ale i tak z problemami.
Z tymi bajkami to myślę jak we wszystkim trzeba mieć umiar ale dla takiego malucha to poprostu nie widzę sensu puszczania. Gdzieś w okolicach półtora roku może.
Dziś poprostu będziemy się najpierw bawić inhalatorem może się oswoi.
Ja prywatnie bardzo lubię oglądać bajki. Wiem wiem stara baba A bajki ogląda 🤣

No ja też nie chciałam, ale wjechały śpiewające brzadace na yt. Jakoś poszło ale i tak z problemami.
Z tymi bajkami to myślę jak we wszystkim trzeba mieć umiar ale dla takiego malucha to poprostu nie widzę sensu puszczania. Gdzieś w okolicach półtora roku może.
mniej efektywne, ale my inhalowaliśmy przez sen, lekarz nam powiedzial, ze jak jest problem to lepiej tak niż wcale (tylko to było lekiem, a nie solą). Teraz bajeczki, ale 2.5 prawie to już co innego niż maluszek.

reklama
u nas teraz czytamy ksiazeczki a wczesniej jak jeszcze go nie interesowaly az tak to śpiewałam i tańczyłam 🙈 jak sam juz siedzial to sadzalam go na podłodze i dawalam występy 😂

Do góry