Nie wiem jaki % mężczyzn bierze zwolnienia. Mój mąż bierze urlop bez dyskusji. No ale każdy ma swoje układy.
Moje dzieci niegdy nie miały kataru całego sezonu. Katar zawsze związany jest z infekcja, która przebiega bardzo różnie. A cytowanie takich dziwnych treści jakby placówki na szeroką skalę odsyłały w pl dzieci z lekkim katarem mnie trochę zjezylo. To nie tak że przyprowadzają z lekkim katarem. rodzice bezczelnie przyprowadzają chore dzieci i jeszcze nie chcą odebrać po informacji telefonicznej. Po takich akcjach i oszukiwaniu placówek niektóre mogą wprowadzać całkowity zakaz przyprowadzania chorych dzieci. Piszę to na podstawie moich obserwacji, przekazu pan i fredka też o tym pisala.
System opieki w pl mamy naprawdę bardzo dobry, począwszy od zwolnień w ciąży a skończywszy na 60 dniach możliwego zwolnienia na chore dziecko. Trzeba korzystać jak dają i jest taka potrzeba.przypominam zwolnienia wystawia lekarz. Chyba z bezrobociem jakiś większych problemów teraz nie ma, ten argument wcale mnie nie przekonuje.
Uf ale post dawno nie pisałam
czas spać. Jutro teren, matko jak mi się nie chce.