reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Dziewczyny starszakow pomozcie.Moja Misia nie chce byc odpieluchowana.Lat 2 i 5miechow i dupa.Niby sama umoe zdkac apodnie o ja podciagnac-ostatnio jest mega samodzielna szok😱 mowoc mowi sisiu kupa ale noe ze chce.Pielichy noe chce zakladac przewaznie jest to walka.Ale jak sadzam na nocnik to nic nie daje bo usiadzie na doslownie 2 sekundy i koniec.Od razu mowie ksiazeczki o sikaniu odpadaja ona zlosci sie na sam pomysl czyyania jej czegokolwiek.Myslalam o nakladce na sedes ze moze tak ale wczoraj nie znalazlam,bede szukac.Kircze juz mlodsze dzoeci u niej w zlobku odpoelichowane a ona ...no coz😪 boje soe robic cos przez sile zeby zaparc sie nie nabawila.
Odpieluchowanie zawsze powinno być na luzie bez stresów. Jestem zdania, im mniej gadania tym lepiej. U mnie książeczka dźwiękowa, tak dzwiek wody w muszli klozetowej, to było coś. Za każdym razem dzieciaki same załapały, nic wielkiego nie robiłam. Nigdy mi też jakoś specjalnie nie zależało na konkretnym momencie. Jeśli dziecko nie chce siadać na nocnik to lepiej go schować. Wyjąć za jakiś miesiąc, wytłumaczyć co i jak. Poproś panie w żłobku aby czasem ja zabrały, niech zobaczy jak inne dzieci sikają na nocnik. Bez komentarza i prób sadzania.
Pewnego dnia sama usiądzie na ten nocnik, za miesiąc,.czy trzy jakie to ma znaczenie.

reklama
Dziewczyny czy slyszalyscie rownie glupsza teze-noe podawac malutkiemu dziecku leku jak cos je boli zeby zwiekszyc jego prog bolu😱
Kolezanka mojej bratowej radzi zeby nie podawala Zosce lekow przeciwbolowych jak mala cos boli a tym samym zqoekszy jej prog bolu.No qrwa ograniczylabym jej prawa rodzicoelskie bo ona zneca sie nad swoim dzieckiem karzac jemu cierpiec.👿

Rozwaliło mnie to ogłoszenie w polskim przedszkolu 😳😳😳🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

Załączniki

• IMG_8847.jpeg
    IMG_8847.jpeg
    71,4 KB · Wyświetleń: 94
Rozwaliło mnie to ogłoszenie w polskim przedszkolu 😳😳😳🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️
Coz ....samo zycie w PL.Wlasnie to przerabiamy.Kazali nam w ponoedzialek zabierac Mosoe bo ma katar.Q domu jak nie wyciagnelosmy to nic z nosa nie lecialo.Trudno posiedziala w domu z drowa.Jitro idzie i mam to gdzoes.Noe bede trzymac zdrowego dziecka w domi

Dziewczyny czy slyszalyscie rownie glupsza teze-noe podawac malutkiemu dziecku leku jak cos je boli zeby zwiekszyc jego prog bolu😱
Kolezanka mojej bratowej radzi zeby nie podawala Zosce lekow przeciwbolowych jak mala cos boli a tym samym zqoekszy jej prog bolu.No qrwa ograniczylabym jej prawa rodzicoelskie bo ona zneca sie nad swoim dzieckiem karzac jemu cierpiec.👿
No ja pierwsze słyszę o takim czymś 🙆‍♀️. Ale kto normalny pozwala żeby dziecko na darmo się się męczyło 🙆‍♀️

Co za głupoty.
Niektórym przed zajściem powinni robić psychotesty. Serio.
Jak takie dziecko musi się męczyć.
Swoją drogą, że madce nie przeszkadza krzywda i płacz własnego dziecka ;(

mam nadzieje, ze ta madka u siebie stosuje te same metody i zadnych przeciwboli nie aplikuje. Ludzie to debile.

Co za głupoty.
Niektórym przed zajściem powinni robić psychotesty. Serio.
Jak takie dziecko musi się męczyć.
Swoją drogą, że madce nie przeszkadza krzywda i płacz własnego dziecka ;(
A madka to wlasnie wychowala sie we wiosce dzoeciecej sos.
MOja glupia bratowa slucha jej jak wyroczni mimo ze tamta dopoero ma poerwsze dzoecko i dopoero roczne.Na szczescie w tej glupocie nie poszla za nia🤦‍♀️

reklama
Dziewczyny jaki mój synek zrobił się mobilny.
Załatwienie własnych potrzeb powiem wam mocną gimnastyka.
Czy wszystkie maluchy mają skłonności do autodestrukcji🙈🙈.??? I ile trwa taki etap bo nie Wiem czy leki na serce brać 🤣

Do góry