reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

W przedszkolu dzieci fajnie sie rozwijaja :-)
Moj poszedl jako 2,5latek i byl z 3 latkami. Bywaly lepsze i gorsze dni, a jednak poszedl naprzod. Czasami zlobek nie pozwala rozwinac tak skrzydel jak przedszkole.
Tylko musicie byc odpieluchowani i wladac sztuccami samodzielnie. Reszta sie ulozy :-)
Mój mały to szatan więc na odpueluchowywaniu będę kuwa codziennie na relanium chyba 🤦‍♀️🙆‍♀️😂.
Właśnie jest problem w tym moim żłobku, że jest tylko jedna grupa. To zlobek prywatny ale malutki. Dzieci jest ok 15 a teraz w wieku Kajtka jest tylko trójka. I dlatego nie chcę żeby on potem był najstarszy i żeby siedzial z rocznymi dzieciakami.

reklama
jesli to przedszkole, ktore wymaga odpieluchowania to dla mnie juz odpada i czekalabym. Moj brat tez wlasnie odpieluchowauje na sile swojego niespelna dwuipollatka zeby poszedl do przedszkola. Wg mnie bez sensu. Mysle ze dwuipollatek jednak lepiej sie odnajduje w zlobku niz przedszkolu, a wymog odpieluchowania to dla mnie kosmos.
U nas wiocha więc wyboru z przedszkolem nie mam żadnego 🤷‍♀️. Zobaczę jak mały beds8e sie zachowywał w przyszłe wakacje i myślę że napewno spróbuję go odpieluchowac. Najwyżej jak się nie uda, to będzie dalej w żłobku

Tym bardziej nie na moje🤣
Ale zauwazylam -to z innej beczki a propo zachowania mojej cory-ze jak jestesmy w weekend same w domu to ona jest taka urocza-tfu tfu tfu juz pewnie ja zauroczylam JPDL🤦‍♀️🤦‍♀️-niz jak wraca po zlobku.Chyba ma tam za duzo bodzcow i odreagowuje po.Wiqdomo ze po jakims czasie sie uspokaja ale potrafi byc okrutna.Ostatnio wracalysmy autobusem a ona aie waciekla ze ja trzymam -ona siedzi na fotelu sama a ja obok a wiadomo jak kierowcy jezdza wiec ja podtrzymuje z przodu-ze zaczela sie drzec w autobusie bic mnie po twarzy.Ludzie az sie ogladali na nas bo wystep byl przedni🥴
Mnie parę dni temu Kajtek strzelił w twarz w Castoramie🥴. Pojechaliśmy wybrać płytki i wróciliśmy tylko z katalogiem bo nam ta szajba nie pozwoliła nawet dokładnie ich obejrzeć 🙆‍♀️. Wyrywał się z rąk, z wózka i spiwrdzielał nam po całym sklepie. Ale.mnoe nerwy brały, mówię ci🥴.
I tak sobie w takich chwilach myślę, że przecież to był najszybszy i najbystrsejszy plemnik, który przeszedł je.ba.ny labirynt dla plemników 🙆‍♀️😂😂

Mnie parę dni temu Kajtek strzelił w twarz w Castoramie🥴. Pojechaliśmy wybrać płytki i wróciliśmy tylko z katalogiem bo nam ta szajba nie pozwoliła nawet dokładnie ich obejrzeć 🙆‍♀️. Wyrywał się z rąk, z wózka i spiwrdzielał nam po całym sklepie. Ale.mnoe nerwy brały, mówię ci🥴.
I tak sobie w takich chwilach myślę, że przecież to był najszybszy i najbystrsejszy plemnik, który przeszedł je.ba.ny labirynt dla plemników 🙆‍♀️😂😂
Dlatego my staramy sie z nia nie chodzic po sklepach.Ostatnio kupowalismy jej buty i moj maz chcial zebym poszla sama a ja juz doswiadczona wiem ze to jest niemozliwe zebym sama jej kupila buty wiec bylo tak ja szukalam butow maz za nia biegal.a jak w koncu udalo sie jej zalozyc buty to jakby nowego pawera dostala i siuuuuu wybiegala ze sklepu🤦‍♀️

Dlatego my staramy sie z nia nie chodzic po sklepach.Ostatnio kupowalismy jej buty i moj maz chcial zebym poszla sama a ja juz doswiadczona wiem ze to jest niemozliwe zebym sama jej kupila buty wiec bylo tak ja szukalam butow maz za nia biegal.a jak w koncu udalo sie jej zalozyc buty to jakby nowego pawera dostala i siuuuuu wybiegala ze sklepu🤦‍♀️
ja chodze sama z dwojka 🤣🤣🤣
Bywalo grubo 🤣🤣🤣

reklama
Raz byłam z synusiem kupić mu buty w sklepie stacjonarnym i powiedziałam sobie nigdy więcej 🤣😉 od tego czasu tylko przez internet kupuję większy wybór na spokojnie można obejrzeć, często promocje no i spokój przy przymierzaniu🙏owszem na jakiś czas "zamrażam pieniadze" i później 3/4 odsyłam ale i tak mi to pasuje dużo bardziej niż poprzednią opcja😄

Do góry