reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Dziewczyny ja już na prawdę nie ogarniam. Mojego dziecka nie da się odpieluchowac. Pielucha z nocy suchutka, widzę kiedy w ciągu dnia chce zrobić siku. Ale No właśnie wiem to ja. Moje dziecko nawet na minute nie chce usiąść na nocnik jak czuje ze zaraz będzie siku, nawet wołami go nie zaciągnę. A jak mu się nie chce to siada na 2sekundy i mówi ze nic nie ma wiec po co ma siedzieć 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️ No wysiadam. Dziś po 10 siku w gatki i na podłogę zarządał pieluchy bo on nie usiądzie na nocnik. Próbowałam tłumaczyłam, zaproponowałam naklejki na nocnik za chociaż jedno siku. No nie kuma i koniec. Będzie chodzić w pieluszce do 18stki….
Niestety nie pomoge bo moja ma 2lata i 2 miechy i juz probowalam i narazie nic.Niby chce mowo sisi ale jak siada to tylko na kilka sekund i koniec a pozniej robi w pieliche lub robi wczesniej.Jedna matka ze zlobka powiedziala ze u jej corki to zajelo 3 dni-Julka jest starsza od Misi o 3 miesiace🥴Tez nie ogarniam🤦‍♀️

reklama
Dziewczyny, tak sobie już rozmyślam kiedy malego do przedszkola puścić🤔. Wiem, wiem, ale ja już tak mam, że muszę miec wszystko obmyslone😜. On w lutym będzie miał 2 lata, i co? Puścić go we wrześniu jak będzie miał 2,5 roku czy czekać i puścić jak będzie miał 3,5 roku?
Bym musiała go na siłę odpieluchowac w przyszłe wakacje gdyby szedł do przedszkola jako 2,5 latek🤔.
W moim żłobku jest tylko jedna grupa dzieci. I są one wiekowo pomieszane. I tak mysle ze jak nie puszczę Kajtka do przedszkola jako 2,5 latka, to będzie siedział w zlobku również z takimi rocznymi maluszkami, a w przedszkola by sie może więcej nauczył🤔

Dziewczyny ja już na prawdę nie ogarniam. Mojego dziecka nie da się odpieluchowac. Pielucha z nocy suchutka, widzę kiedy w ciągu dnia chce zrobić siku. Ale No właśnie wiem to ja. Moje dziecko nawet na minute nie chce usiąść na nocnik jak czuje ze zaraz będzie siku, nawet wołami go nie zaciągnę. A jak mu się nie chce to siada na 2sekundy i mówi ze nic nie ma wiec po co ma siedzieć 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️ No wysiadam. Dziś po 10 siku w gatki i na podłogę zarządał pieluchy bo on nie usiądzie na nocnik. Próbowałam tłumaczyłam, zaproponowałam naklejki na nocnik za chociaż jedno siku. No nie kuma i koniec. Będzie chodzić w pieluszce do 18stki….
niech sam z siebie sciaga mokre majtki, wchodzi pod prysznic, myje sie, zaklada sam czyste ubrania. Nie wyreczaj go. A to ze zarzadal pieluche to coz. On moze chciec, Ty mozesz jej nie dac. To Ty decydujesz, nie 3latek.

Niestety nie pomoge bo moja ma 2lata i 2 miechy i juz probowalam i narazie nic.Niby chce mowo sisi ale jak siada to tylko na kilka sekund i koniec a pozniej robi w pieliche lub robi wczesniej.Jedna matka ze zlobka powiedziala ze u jej corki to zajelo 3 dni-Julka jest starsza od Misi o 3 miesiace🥴Tez nie ogarniam🤦‍♀️
wg mnie 2 lata to sporo za wczesnie. U mnie obie odpieluchowane jak mialy 2 lata i 10 miesiescy i 2 lata i 11 miesiecy. U jednej 3 dni, u drugiej 10. Nie zdefydowalabym sie na odpieluchowanie dwulatka. Nie na moje nerwy.

Dziewczyny, tak sobie już rozmyślam kiedy malego do przedszkola puścić🤔. Wiem, wiem, ale ja już tak mam, że muszę miec wszystko obmyslone😜. On w lutym będzie miał 2 lata, i co? Puścić go we wrześniu jak będzie miał 2,5 roku czy czekać i puścić jak będzie miał 3,5 roku?
Bym musiała go na siłę odpieluchowac w przyszłe wakacje gdyby szedł do przedszkola jako 2,5 latek🤔.
W moim żłobku jest tylko jedna grupa dzieci. I są one wiekowo pomieszane. I tak mysle ze jak nie puszczę Kajtka do przedszkola jako 2,5 latka, to będzie siedział w zlobku również z takimi rocznymi maluszkami, a w przedszkola by sie może więcej nauczył🤔

W przedszkolu dzieci fajnie sie rozwijaja :-)
Moj poszedl jako 2,5latek i byl z 3 latkami. Bywaly lepsze i gorsze dni, a jednak poszedl naprzod. Czasami zlobek nie pozwala rozwinac tak skrzydel jak przedszkole.
Tylko musicie byc odpieluchowani i wladac sztuccami samodzielnie. Reszta sie ulozy :-)

reklama
jesli to przedszkole, ktore wymaga odpieluchowania to dla mnie juz odpada i czekalabym. Moj brat tez wlasnie odpieluchowauje na sile swojego niespelna dwuipollatka zeby poszedl do przedszkola. Wg mnie bez sensu. Mysle ze dwuipollatek jednak lepiej sie odnajduje w zlobku niz przedszkolu, a wymog odpieluchowania to dla mnie kosmos.

Do góry