reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Dziewczyny, pomóżcie. Jestem w 14 tc. Po odstawieniu encortonu (3 tyg. temu) ciągle jestem chora. Zatoki chcą mi pęknąć, mam katar, boli mnie głowa, mam opryszczkę. Nie mogę dojść do siebie. Czy macie jakieś domowe sposoby lub leki dozwolone w ciąży na to dziadostwo?
Ja na opryszczke stosowałam zovirax, ale już miałam wcześniej. Podobno jak już się przechodziło wcześniej to w ciąży nie jest groźna.
Ja po odstawieniu encorton i innych leków nie miałam żadnych problemów ale całą ciążę brałam Wit D i od czasu do czasu C.
W ciąży słabo z lekami. Na katar najbardziej mi pomagało płukanie zatok cieplejszą wodą.
Piłam dużo herbatki z miodem albo l sokiem malinowym . Zrób sobie mleko z czosnkiem. Czosnek to naturalny antybiotyk. I dużo odpoczywaj. Dbaj o siebie. W końcu pewnie organizm się wyreguluje.

Seksik, gruntowne porządki, wspinaczka po schodach 😂
A co chcą robić w środę ? Na Islandii tydzień po terminie robią masaż szyjki 😑 albo bardziej torturę szyjki 😂
Porządki to robię codziennie prawie ,bo sobie jakiś zajęć szukam. Wszystkie szafy pomyte, poukładane nawet papiery ogarnięte.
Spacery i schody prawie codziennie.
A co mi w szpitalu wymyśla to Niewiem, ale ten masaż to podobno dramat. U nas chyba ten balonik najpierw zakładają, ale wszytsko pewnie zależy od lekarza i sytuacji.

Porządki to robię codziennie prawie ,bo sobie jakiś zajęć szukam. Wszystkie szafy pomyte, poukładane nawet papiery ogarnięte.
Spacery i schody prawie codziennie.
A co mi w szpitalu wymyśla to Niewiem, ale ten masaż to podobno dramat. U nas chyba ten balonik najpierw zakładają, ale wszytsko pewnie zależy od lekarza i sytuacji.
To chyba tylko pozostaje „cierpliwie” czekać ;)
Mam koleżankę, która miała rodzić w święta Bożego Narodzenia aaaaa urodziła po 3 królach 😂 także rok pózniej 😂
A to jej drugie dziecko 🤪

reklama
Do góry