reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
A ja sie dzis dowiedzialam ze moja bratowa od mlodszego brata w ciazy jest.Co prawda od tygodnia sie domyslalam bo tak mbie wypytywala o wszystko wiec nawet mezowi mowilam ze Eweluna na 100%w ciazy i dzis potwierdzila.
Ppopatrzcie jak to jest.Oni po slubie 5lat.Ona na piczatku stawisla na kariere i dopiero jak pozalatwiala stopnie w pracy i wszystko co zaplanowala postanowila zajsc w ciaze.Zabralo jej to miesiac i pyklo.Trpche jej tego zazdroszcze bo mysle ze kazda kobieta ktora chce miec dziecko tak by wlasnie chciala.Postanawiam byc w ciazy-pyk-i juz w niej jestem Tak tez bylo u mojej przyjaciolki-ma 3 dzieci.

A ja sie dzis dowiedzialam ze moja bratowa od mlodszego brata w ciazy jest.Co prawda od tygodnia sie domyslalam bo tak mbie wypytywala o wszystko wiec nawet mezowi mowilam ze Eweluna na 100%w ciazy i dzis potwierdzila.
Ppopatrzcie jak to jest.Oni po slubie 5lat.Ona na piczatku stawisla na kariere i dopiero jak pozalatwiala stopnie w pracy i wszystko co zaplanowala postanowila zajsc w ciaze.Zabralo jej to miesiac i pyklo.Trpche jej tego zazdroszcze bo mysle ze kazda kobieta ktora chce miec dziecko tak by wlasnie chciala.Postanawiam byc w ciazy-pyk-i juz w niej jestem Tak tez bylo u mojej przyjaciolki-ma 3 dzieci.
Moje dwie dobre koleżanki z pracy też tak miały. W jednym miesiącu postanowiły że robią bobasa i bach, ciąża.
No strasznie takim osobom zazdroszczę 😔

U nas od kilku dni znów miliony pobudek w nocy. I ślinotok potężny. Ślinę wszędzie zdzierżę ale te pobudki na smoka są wyczerpujące.
Ciekawe czy to jakiś ząb kolejny czy co? Mały ma ciągle tylko dwa zęby na dole. Ale zgryz ma silny bo ostatnio jak ćwiczyłam na brzuchu to ugryzł mnie w piętę 😂

U nas od kilku dni znów miliony pobudek w nocy. I ślinotok potężny. Ślinę wszędzie zdzierżę ale te pobudki na smoka są wyczerpujące.
Ciekawe czy to jakiś ząb kolejny czy co? Mały ma ciągle tylko dwa zęby na dole. Ale zgryz ma silny bo ostatnio jak ćwiczyłam na brzuchu to ugryzł mnie w piętę 😂
U nas 6 zębów, dzisiaj znowu latanie i kołysanie w nocy , jestem jak zombie dzisiaj i jeszcze w nocy @ przyszła, aha I dzisiaj uszy starszej przkluwamy także kciuku trzymajcie

U nas 6 zębów, dzisiaj znowu latanie i kołysanie w nocy , jestem jak zombie dzisiaj i jeszcze w nocy @ przyszła, aha I dzisiaj uszy starszej przkluwamy także kciuku trzymajcie
Aż 6😮. A używasz pasty do zębów? Ja mojemu myje te dwa ogryzki samą wodą 😅. Bo tak się zabieram za kupowanie pasty do zębów 🙆

Dziewczyny moja Miska wlasnie spi sobie.Przewrocila sie z boku na bok i zobaczylam ze na piliczku ma cos takiego.CO TO????😱😱😱To wyglada jak pecherzyki.Juz sie naczytalam o ospie i pecherzycy😱😱😱

Załączniki

• 20221107_125850.jpg
    20221107_125850.jpg
    643,1 KB · Wyświetleń: 87
  • 20221107_125856.jpg
    20221107_125856.jpg
    814 KB · Wyświetleń: 90
U nas w weekend wszystkie Piątki się przebijały na raz. Jeszcze jakiś czas temu pisałam ze nie ma, no to mi dał. Przygotowywał mnie na nie miesiąc bo zaraz po 2 urodzinach, noce nie przespane i ciagle tylko mama i mama. Podejrzewam ze zbiegło się to ze skokiem rozwoju, regresem snu i zmiana opiekunki. Emocjonalny kosmos. Doprowadziło to do tego ze miałam mega kryzys i płakałam bez powodu. Jak był mały tez był taki absorbujący ale teraz chyba pobił rekord tego lęku separacyjnego ze 2 metry od mamy to za daleko.

Ale możemy się pochwalić ze sam zdejmuje spodnie i chce siadać na toalecie albo na nocniku 💪🏻💪🏻 na razie sygnalizuje ze chce - kilka razy dziennie. Ale jak mu zdjęłam pampers to nie czaił co ma się dziać 😂 wiec daje chłopcu jeszcze czas ważne ze ma zainteresowanie, bardzo nas ostatnio naśladuje.

reklama
Aż 6😮. A używasz pasty do zębów? Ja mojemu myje te dwa ogryzki samą wodą 😅. Bo tak się zabieram za kupowanie pasty do zębów 🙆
No my od 1 zabka elmeksem mjemy , właśnie się pojawiły 2 górne jedynki , ale wiesz ja nawet dziąsła pucuje, ostatnio dentycha powiedziała że najładniejsze zęby do niej przyszły jak zobaczyła mają starszą także duma mnie rozparla. Teraz mówiła przyjść 6 miesięcy po wyjściu 1 zęba, także wybieramy się niebawem

Do góry