reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Gratulacje!
Opowiadaj jak poród no i wrażenia.
Lepiej chyba nie opowiadać. Nie chce straszyć innych dziewczyn.
Miałam super zespół położnych i lekarzy. Wszyscy empatyczni. Mimo stałego monitoringu na ktg mogłam zmieniać pozycje. Trochę stałam, trochę pozycja kolankowo-lokciowa, trochę na boczkach. Pierwsza faza szła wzorowo. Rozwarcie robiło się bardzo powoli, ale byłam dobrze zabezpieczona p/bolowo (gaz plus dożylnie chyba opioidy). Nie czułam potrzeby zzo. Druga faza u córki też poszła dość dobrze. Niestety długo, koło 1.5h, zostałam nacieta, bo bez tego nie dało się. I cały dramat zaczal sie jak miałam urodzić synka. Macica jak flak, parte mało efektywne, a on szedł buzia do kości łonowej, były próby obrocenia dlatego duży odstęp między dziećmi, bo ponad godzina... dalej nie opowiadam, w każdym razie jestem pocharatana ale dzieci są idealne i to jest najważniejsze

reklama
Też myślę jak @nieagatka że tabletki źle dobrane🤔. Masz możliwość zmienić czy jak to wygląda?
Kurczę, z tymi terminami do lekarza to jest masakra. I weź tu się lecz 🤦. Oby sie wszystko w listopadzie wyjaśniło ✊. Teraz tylko takie ciągle czekanie i rozmyślanie co zrobić 😔
Oj tak wizyty u specjalistow nawet z ta karta co jest noby szybko do onkologa tez roznie bywa.Moja kolezanka miala stwietdzony nowotwor piersi i gdyby nie znajomi ktorzy pracuja w szpitalu onkologicznym to nie wiem jak dlugo by musisla czekac na cokolwiek-sama mowila ze szybko u niej poszlo bo miala znajomosci.Moj maz natomiast z dnia na dzien dostal sie na konsultacje do onkologa Ale uwazam ze to jakis slaby ten onkolog ale coz moj maz stwietdzil byl to byl.
A teraz zapisywalam Misie do kardiologa-jedna uwazam ze niedouczona pediatra alyszala jakoes szmery gdzie moja Miska miala niecaly rok twmu robione ekg serca bo leczy naczyniaka kroplamo ktore moga byc podawane jesli z sercem jeat wszystko dobrze.No ale dla spokoju swietego zapisalam na luty przyszlego roku🤦‍♀️

Miałam super zespół położnych i lekarzy. Wszyscy empatyczni. Mimo stałego monitoringu na ktg mogłam zmieniać pozycje. Trochę stałam, trochę pozycja kolankowo-lokciowa, trochę na boczkach. Pierwsza faza szła wzorowo. Rozwarcie robiło się bardzo powoli, ale byłam dobrze zabezpieczona p/bolowo (gaz plus dożylnie chyba opioidy). Nie czułam potrzeby zzo. Druga faza u córki też poszła dość dobrze. Niestety długo, koło 1.5h, zostałam nacieta, bo bez tego nie dało się. I cały dramat zaczal sie jak miałam urodzić synka. Macica jak flak, parte mało efektywne, a on szedł buzia do kości łonowej, były próby obrocenia dlatego duży odstęp między dziećmi, bo ponad godzina... dalej nie opowiadam, w każdym razie jestem pocharatana ale dzieci są idealne i to jest najważniejsze
No cóż poród raczej nie należy do przyjemności. Natura źle to wymyśliła . Najważniejsze że dziećmi ok.

O żesz, to się namęczyłaś. Ważne że dzieci całe i zdrowe. Dla mnie jesteś mega bohaterką ❤️

Tabletki z progesteronem muszę odstawić. Mam nowe zmiany w piersiach, torbiel na jajniku. Absolutnie nie mogę brać żadnych hormonów.
Patowa sytuacja polega krwotocznych miesiączkach, dziewczyny jest masakra.

Dobry onkolog czy radiolog ma takie terminy i nic nie poradzę. Oczywiście mogę wjechać na wizytę NFZ bez żadnego trybu ale uważam że nie powinnam zajmować komuś czasu jeśli te zmiany wydają się łagodne.
A czytałaś o Malinowski ??
Wiem ,że ona napewno operuje bardzo ciężkie przypadki endometriozy i ma super opinie tym.

reklama
Do góry