reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Dziewczyny jak wygląda transfer mrożonego zarodka? Bierze się jakieś leki? To w jednym cyklu wychodzi? Pytam bo mamy 1 mrozaczka i chcemy przed końcem macierzyńskiego zrobić transfer, mi wychodzi mniej więcej powrót do pracy koło kwietnia tak mniej więcej, to kiedy się zgłosić do lekarza żebym znowu nie musiała się nikomu tluczaczyc że potrzebuję wolne na wizyty monitorujące?

Dziewczyny jak wygląda transfer mrożonego zarodka? Bierze się jakieś leki? To w jednym cyklu wychodzi? Pytam bo mamy 1 mrozaczka i chcemy przed końcem macierzyńskiego zrobić transfer, mi wychodzi mniej więcej powrót do pracy koło kwietnia tak mniej więcej, to kiedy się zgłosić do lekarza żebym znowu nie musiała się nikomu tluczaczyc że potrzebuję wolne na wizyty monitorujące?
Ja mam termin na wrzesień. Jak mała będzie miała max 10 miesięcy idę do kliniki po kolejnego mrozaczka.
Leki brałam ale dlatego, że na sztucznym cyklu byłam. Przed transferem byłam na antykoncepcji jakoś 35dni. Potem dostałam i tak okres. I w 19dc transfer. Dlatego chcę iść wcześniej bo, żeby po urlopie już było pewne czy wracam do pracy czy zostaje.

Ja mam termin na wrzesień. Jak mała będzie miała max 10 miesięcy idę do kliniki po kolejnego mrozaczka.
Leki brałam ale dlatego, że na sztucznym cyklu byłam. Przed transferem byłam na antykoncepcji jakoś 35dni. Potem dostałam i tak okres. I w 19dc transfer. Dlatego chcę iść wcześniej bo, żeby po urlopie już było pewne czy wracam do pracy czy zostaje.
Aha ok czyli sam miesiąc mija na antykoncepcji , dobra to może w grudniu czy w styczniu się zgłoszę do lekarz , a to w konkretnym dniu cylku się idzie ?

Aha ok czyli sam miesiąc mija na antykoncepcji , dobra to może w grudniu czy w styczniu się zgłoszę do lekarz , a to w konkretnym dniu cylku się idzie ?
Transfer mrozaczka można mieć z marszu :) bez żadnych leków. Wystraczy dobrze monitorować cykl. Jak wylapiecie owulację to wtedy odpowiednią ilość dni (tyle ile dni ma zarodek) i jest transfer. Także powinnaś się zmieścić w jednym cyklu, tylko zadbaj żeby mieć aktualne badania infekcyjne.

reklama
Do góry