Witamy nowe mamusie !!!
Sachmecia - przepiękne imiona!!
Maya Oktawia - bosko !!!!
Junia - my czekaliśmy na Child Tax Credit około 8 tygodni - najpierw przyszły pieniądze na konto, a decyzja za jakieś dwa tygodnie
A co do wizyty u położnej, to moim zdaniem, jeżeli Cię nic nie niepokoi to się nie umawiaj, obserwuj siebie i ewentualnie zadzwoń w razie wątpliwości
Bluszcz - miałam test na obciążenie glukozą, ale pewnie z tego względu, że w poprzedniej ciąży miałam cukrzycę
Wiem z doświadczenia jednak, że jak się poprosi o badania to robią, np. trochę swędziało mnie ciało pod koniec ciąży - powiedziałam i od razu zrobili mi badania krwi pod kątem cholestazy
USG miałam jedno - połówkowe
Zocha - tutaj jak wszystko jest z ciążą ok, nie wzywają do siebie zbyt często
Melduję jeszcze, że wprowadzane powoli produkty mleczne nie szkodzą Krzysiowi
bardzo się cieszę. Wieczorem potrafi trochę pofikać nóżkami i postękać, ale bez płaczu
- są to chyba jakieś mini-kolki, ale takie przeżyjemy (przypominam, że Ala wrzeszczałam non-stop półtorej godziny codziennie przez półtora miesiąca
) W nocy Krzyś śpi jak aniołeczek
, karmię Go co około 3 godziny - jest ok
A i nie wiem czy Wam wspominałam, że uczę Alicję czytać od kilku miesięcy (metoda Domana, niestety z przerwami), jesteśmy na etapie krótkich zdań i dziś zamierzamy zrobić naszą pierwszą książeczkę
Alicja jest bardzo podekscytowana
PS. Od dwóch dni jeżdżę na rowerze stacjonarnym (godzinkę rano na czczo
) bo jednak bieganie to nie dla mnie - cycki mam za wielkie i za ciężkie i cholernie mnie bolą jak biegam
Odpuszczę sobie biegi do czasu aż przestanę karmić - niestety
Pozdrawiam z deszczowego dziś Motherwell