reklama
Sachmecia
Aktywna w BB
hej wszystkim dzieki wielkie za mile slowa
nie poczytam was za bardzo bo malutka zajmuje mi aly dzien i cala noc teraz mam chwilke bo zasnela a fotki postaram sie wrzucic na dniach mojej kruszynki
Wiec taki jesli chodzi o porod to poszlo szybko i sprawnie, bole mialam na dwa dni przed ale temte skurcze meczyly mnie cala ciaze a 20 z rana zaczelam lekko krwawic jak o 8 zadzwonilam do szpitala tak dopiero po 12 pojechalam bo skurcze byly czestsze i bardziej intensywne. W szpitlu szybciutko przeprowadzili wywiad i rozwarcie bylo juz na 4cm i po 3 godzinkach malutka byla juz u mnie mnie na piersi. Z przeciwbolowych jechalam na gazie hehe ale takie systematyczne oddychanie naprawde pomoglo ze malutka tak szybko sie urlodzila pierwszy dzidzius 3 godzinki i po bolu. Niestety w szpitalu zabrali mi ja na intensywna opieke po 2 dobach bo poziom glukozy strasznie zmalal i musieli miec na nia oko. Oczywiscie plakalam jak bobr jak mi ja zabierali ale po 8 godzinkach wszytsko sie unormowalo i spowrotem byla przy moim lozeczku. Przez to ze urlodzila sie taka malenka 2340 to mala problemy zeby ssac cycusia ale teraz juz robi postepy i idzie jej to coraz lepiej. Teraz jestesmy juz w domku od 3 a ja nie moge oderwac od niej wzroku taka jest kochaniusia malusia. Nazwalismy ja Maya Oktawia i juz ma swoj akt urodzenia wiec powoli sie bede zabierac za wypelnianie wszystkich wnioskow o benefity. No nic to tyle na teraz ide zjesc szybko zupke i zaraz pora karmienia buziaki dla wszytskich i do milego oby czesciej
nie poczytam was za bardzo bo malutka zajmuje mi aly dzien i cala noc teraz mam chwilke bo zasnela a fotki postaram sie wrzucic na dniach mojej kruszynki
Wiec taki jesli chodzi o porod to poszlo szybko i sprawnie, bole mialam na dwa dni przed ale temte skurcze meczyly mnie cala ciaze a 20 z rana zaczelam lekko krwawic jak o 8 zadzwonilam do szpitala tak dopiero po 12 pojechalam bo skurcze byly czestsze i bardziej intensywne. W szpitlu szybciutko przeprowadzili wywiad i rozwarcie bylo juz na 4cm i po 3 godzinkach malutka byla juz u mnie mnie na piersi. Z przeciwbolowych jechalam na gazie hehe ale takie systematyczne oddychanie naprawde pomoglo ze malutka tak szybko sie urlodzila pierwszy dzidzius 3 godzinki i po bolu. Niestety w szpitalu zabrali mi ja na intensywna opieke po 2 dobach bo poziom glukozy strasznie zmalal i musieli miec na nia oko. Oczywiscie plakalam jak bobr jak mi ja zabierali ale po 8 godzinkach wszytsko sie unormowalo i spowrotem byla przy moim lozeczku. Przez to ze urlodzila sie taka malenka 2340 to mala problemy zeby ssac cycusia ale teraz juz robi postepy i idzie jej to coraz lepiej. Teraz jestesmy juz w domku od 3 a ja nie moge oderwac od niej wzroku taka jest kochaniusia malusia. Nazwalismy ja Maya Oktawia i juz ma swoj akt urodzenia wiec powoli sie bede zabierac za wypelnianie wszystkich wnioskow o benefity. No nic to tyle na teraz ide zjesc szybko zupke i zaraz pora karmienia buziaki dla wszytskich i do milego oby czesciej
Ostatnia edycja:
junia21
Zaangażowana w BB
przykro mi MEDIO,mam nadzieje ze bedzie lepiej-trzymam kciuki!!! SACHMECIA to jak dlugo bylas w szpitalu?? i DZIEWCZYNY prosze napiszcie mi gdzie sie rejestruje dziecko jak sie urodzi?? bo zielona jestem. pozdrawiam wszystkich cieplutko ja czuje sie ok,tylko ta przeklęta zgaga...
karolinka577
mama Oliverka
Sachemcia gratuluje!!!! duzo zdrowka wam zycze i szybkiego powrotu do formy ;-)
ja zaczelam prace, taka na 3tg tylko, ale nie ma mnie w domu praktycznie od rana do wieczora, podczytuje was troszke ale ogolnie brak czasu na pisanie! pozdrawiam i lece juz lulu bo padam
ja zaczelam prace, taka na 3tg tylko, ale nie ma mnie w domu praktycznie od rana do wieczora, podczytuje was troszke ale ogolnie brak czasu na pisanie! pozdrawiam i lece juz lulu bo padam
weri
Fanka BB :)
hej dziewczyny dopiero przez przypadek znalazlam ten watek! Mieszkam w anglii i jestem w 7 miesiacu ciazy do tej pory bylam na forum listopadowek ale w polsce wszystko inaczej wiec strasznie sie ciesze ze was odnalazlam:-) zawsze to razniej bedzie;-)
witam mamuski i te przyszle ja dopiero poczatek ciazy bo niecale 15 tygodni termin mam n a23.02.2010 jak narazie planuje porod naturalny ale szczeze to sie boje mam dwojke dzieci i rodzilam zawsze naturalnie ale teraz jestem w uk i sie boje niepodoba mi sie tutejsz opieka tylko dwa usg bez gina to nie do czego sie przyzwyczailam ;-):-)pozdrawiam wszystkich
Witam wieczorkiem.
weri, zocha2005 witajcie.:-)
zocha2005 ty podobnie jak ja, ja mam termin na 2 marca, chociaz polozna mi wyliczyla na 27 lutego. No ja tez na poczatku bylam przerazona, ze tylko 2 usg. Dobrze przynajmniej ze jak masz wizyte z polozna to serduszka mozna posluchac, przynajmniej ja tak mialam.
My dzis dwa leniwce w domu. Posprzatalam rano, obiadek zrobilam i nic sie nie chce. Jutro jade na miasto na zakupy to sie chociaz rozruszam.
Pozdrowka dziewczyny;-):-)
weri, zocha2005 witajcie.:-)
zocha2005 ty podobnie jak ja, ja mam termin na 2 marca, chociaz polozna mi wyliczyla na 27 lutego. No ja tez na poczatku bylam przerazona, ze tylko 2 usg. Dobrze przynajmniej ze jak masz wizyte z polozna to serduszka mozna posluchac, przynajmniej ja tak mialam.
My dzis dwa leniwce w domu. Posprzatalam rano, obiadek zrobilam i nic sie nie chce. Jutro jade na miasto na zakupy to sie chociaz rozruszam.
Pozdrowka dziewczyny;-):-)
bajeczka tez tak mam jestem tak leniwa nic mi sie niechce caly dzien z checia lezalabym w lozku no ale coz mam moje dwa kochane diabelki wiec mam troszke roboty a co do poloznej to widzialm sie z nia tylko raz w 6 tygodniu zabardzo mnie to niciesz teraz bede miala wizyte we wrzesniu 10 i to bedzie prawie 16 tygodni czyli 10 tygodni nic niewiem czy to narmalne czy nie niemam pojecia doradzcie a moze powinnam sie udac do gp na kontrole czy gp slucha serduszka dziecka tez czy jak :-)kobitki doradzcie co mam robic???
reklama
Dziewczyny musicie sie tu na prawde pilnowac. Mi pierwsze USG zrobili w 19 tygodniu ( bo zapomnieli) wiec zeby sprawdzic czy dziecko rozwija sie prawidlowo tzn czy nie ma syndromu downa, musieli zrobic mi tzw quad test ( badanie z krwi). Nie robia tutaj tez poziomu glukozy, a to przeciez jest standardowe badanie w Polsce. Ja do polowy ciazy chodzilam do polskiego ginekologa... niestety jest spory wydatek.ale w sumie zdrowie maluszka najwazniejsze takze decyzja nalezy do was. Jedno jest pewne....opieka medyczna w UK jest na bardzo niskim poziomie.
Pozdrawiam przyszle mamuski i zycze zdrowka dla was i waszych malenstw:-):-)
Pozdrawiam przyszle mamuski i zycze zdrowka dla was i waszych malenstw:-):-)
Podziel się: