reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciężarne na Wyspach

Medio - ważyłam 48-49 kg, dzięki, właśnie doczytałam, że może być taki spadek wagi faktycznie, widocznie ja tak mam...

Tajchi - wyluzuj, ja zawsze w ciąży niewiele tyję, teraz nawet mniej niż w poprzedniej i to mnie martwi, a ty napewno szybko zrzucisz z dzidzią na rączkach! Trzymam kciuki, żeby teście przyjechali na gotowe!!

reklama
obyście miały racje dziewczynki,że teście przyjada jak już mały bedzie, gorzej jak ja zacznę rodzic w piątek a Oni będa czekać na nas na lotnisku:-D:-D i kto ich wtedy odbierze:-D:-D, najwyżej przespia sie na lotnisku:-D:-D

dziewczynki powiedzcie mi czy taki gęsty śluz,ciągnący się zabarwiony na brązowo to, to jest ten czop????
Miałam dzis w sklepie takie trzy dość silne bóle,aż przystanęłam i jak wróciłam do domu to ,to zobaczyłam, czy to jakis początek?????:zawstydzona/y:

Czesc :) jestem oczekujaca mama, termin mam na 25 listopada :)jest to moje pierwsze dziecko :) nie wiem czy to jest dziewczynka czy chlopiec w sumie to jest mo wszystko jedno chociaz czasem tak sobie mysle ze fajnie bylo by miec coreczke ale najwazniejsze zeby dziecki bylo zdrowe :)
od dwoch tygodni jestem na urlopie macierzynskim i... mam chyba za duzo czasu na myslenie bo zaczynam sie bac porodu, tego jak sobie poradze po porodzie itp. :)
mialabym do was prosbe czy moglybyscie mi poradzic jakie kosmetyki bajlepiej kupic dla dziecka, mam oilatum ale czytalam gdzies ze tego nie powinno sie stosowac jezeli nie ma zadnych wysypek itp. wiec moze doradzicie mi jakie najlepiej kupic z tych dostepnych w UK i co najlepiej spakowac do szpitala :)

hej to bedzie moj pierwszy porod w UK...jestem w 15 tygodniu... chcielismy malenstwo wiec tydzien po probie zrobilam test i plus... zaraz zapisalam sie do GP i tam mnie zwazono i zbadano cisnienie...juz mialam 3 USG ostatnie zalecane bo mialam plamienia ale wszystko w porzadku... teraz powinna mnie odwiedzic polozna...jak do tej pory jestem zadowolona z opieki...kolejne USG mam na 19 grudnia i mam nadzieje ze dowiem sie jaka to plec...

Tajchi - bardzo możliwe, że to czop, ale wiesz, on może odejść nawet 3 tyg przed porodem, więc się nie nastawiaj, hehehe.

zuska - mi w szpitalu powiedzieli, żebym nie brała kosmetyków, bo oni w pierwszych dniach myją dziecko tylko wodą, a w ogóle czekają aż się ta maź porodowa wchłonie zanim umyją dziecko - tzn. zmywają tylko tyle ile zaczyna się złuszczać, bo to jest naturalna ochrona skóry. Ja z kosmetyków sobie sprowadziłam z Pl Nivea Baby, bo nie dostaniesz niestety tego w UK. A z tych tutaj dostępnych to napewno nie polecam Johnson&Johnson, bo one często uczulają, więc na początek to duże ryzyko. No i witaj wśród ciężaróweczek!

paula - ogromne gratulacje!! Oszczędzaj się kochana!!

Witam wieczorową porą ;-)
u nas wszystko dobrze jakoś się toczę:tak: dzisiaj dzień zupelnie zwyczajny zakupki potem obiadek i kawka z sąsiadami, czuje się dobrze i odliczam dni:tak:
Tajchi trzymam kciuki za dzisiejsza noc może to jest to wybrana przez Twoje maleństwo:-)
Paula7 witaj wśród ciężarówek i pisz co u Ciebie jak się czujesz itd
Zuska- niestety nie bardzo Ci mogę pomoc to jest mój pierwszy poród tutaj i też nie bardzo wiem co zabrać do szpitala pewnie dowiem się w środe bo mam wizyte a co do kosmetyków to ja też sprowadziłam z Polski nivea baby a nie znam tutejszych więc nie wiem czy są dobre czy nie.

kolorowych snów

reklama
Witam dziewczyny
I jak tam jeszcze wszystkie są w dwu paku?
Tajchi przed porodem właśnie też zauważyłam śluz, a wieczorem jak sie kąpałam to odszedł mi czop i w nocy się zaczeło, a rano malutka już była na świecie.

Do góry