reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciężarne na Wyspach

Ja child tax credit tez dostalam szybko, za to za child benefit czkam juz ponad 3 miesiace i zero wiadomosci:no:. Musze chyba w koncu zadzwonic co jest grane. Bo jak skladalam za pierwszym razem jak przyjechalismy to dostalam w ciagu 3 tyg.

reklama
Agatakat wiem,że do szkieł możesz mieć dofinansowanie jak masz working tax credit-wtedy tez czasem dają taką kartę,że się ma leki za darmo. Jeśli masz dużo za szkła zapłacić to idź do okulisty i poproś o ten formularz,może Ci dadzą rabat. Spróbowac nie zaszkodzi. Ja popłynełam ok 130 za okulary bo chcialam szkła z antyrefleksem do wieczornej jazdy samochodem wiec tania impreza to nie była tym bardziej,że i tak na codzień nosze soczewki.
Fajnie,że dostaliście już kasę na konto,mam nadzieje,że i do mnie niedługo dotrą.

agatakat, slodziutka coreczka :) ile czasu czekaliscie na odpowiedz z child benefit? Bo my wyslalismy przed swietami i ciagle nic..

irka, dopiero dzis przeczytalam.. dziekuje slicznie ale juz za kilka dni bede w Polsce i pojdziemy do pediatry zobaczymy co poradzi, do tej pory bede uzywala oliwy z oliwek.. bo ta masc antalan jest taka gesta.. ze nie daje rady jej smarowac na wloskach.

A to Julek "gangsta":

Załączniki

• P1000331.jpg
    P1000331.jpg
    24,8 KB · Wyświetleń: 46
no wlasnie bardzo krotko czekalismy na te wszystkie zasilki. wczesniej musielismy przyzwyczaic sie do nowej sytuacji i po prostu nie mielismy czasu zlozyc i zlozylismy jak miala okolo 2 miesiecy.. i juz w piatek przyszlo nam wyrownanie kaski i listy.
elzu jaka ma grozna minke ;)

no wlasnie tylko ze ja za szkla dosyc sporo zaplace (astygmatyzm) wiec liczylam na jakies doplacenie :( oprawki to wiem ze i tak bede musiala okolo stowki zaplacic zeby jakis fajne byly.
to moze jest jakies dofinansowanie jak ktos pobiera child tax credit (podstawowy)?
joasia my w piatek dostalismy mila niespodzianke z child benefit i child tax credit na konto :) wiec pewnie niedlugo i Wy dostaniecie

Agatakat wiem,że do szkieł możesz mieć dofinansowanie jak masz working tax credit-wtedy tez czasem dają taką kartę,że się ma leki za darmo. Jeśli masz dużo za szkła zapłacić to idź do okulisty i poproś o ten formularz,może Ci dadzą rabat. Spróbowac nie zaszkodzi. Ja popłynełam ok 130 za okulary bo chcialam szkła z antyrefleksem do wieczornej jazdy samochodem wiec tania impreza to nie była tym bardziej,że i tak na codzień nosze soczewki.
Fajnie,że dostaliście już kasę na konto,mam nadzieje,że i do mnie niedługo dotrą.

Laski mój A. robił okulary w vision express- mają duży wbór oprawek i dostał drugą parę gratis. Do tego wział ubezpieczenie na rok. Jest ono od wszystkiego. Obojętnie, czy sam je niechcący przygnieciesz, spadną, złamią się, pogryzie je pies, czy połamie dziecko.

wlasnie w bootsie teraz podobno jest okolo £69 za dwie pary i jeszcze na necie wyczytalam ze jest 70% off z testu wiec by wychodzilo ze za badanie wzroku tylko £5.

joasia to super! zawsze fajnie zobaczyc taki zastrzyk gotowki ;) ja bym pewnie nie sprawdzila konta, ale mi co piatek przychodzi sms z tranzakcjami z calego tygodnia.

reklama
No:) super niespodzianka! Mi ten sms przychodzi zawsze w czwartek i było bez zmian,więc gdyby nie Twój post to pewnie bym się w czwartek dopiero dowiedziała,bo też na konto nie zaglądam,zwłaszcza,że teraz przy macierzyńskiem to żyjemy tylko z tego co TŻ zarobi a z mojego konta rachunki spływają wiec nie używam na codzień swojego. A wczoraj wieczorem siedziałam przy forum,przypomniał mi się Twój post i coś mnie tknęło i sprawdziłam :) I z tej okazji od razu już w nocy zamówiłam sobie chustę do noszenia Małej na ebayu :)

Do góry