reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciężarne na Wyspach

gosia o ile mi wiadomo to trzeba miec element wyzszy niz podstawowy z child tax credit :) pewnie masz basic i to dlatego

reklama
gosia o ile mi wiadomo to trzeba miec element wyzszy niz podstawowy z child tax credit :) pewnie masz basic i to dlatego
No właśnie ja się zastanawiałam ostatnio nad tym. U mnie w papierach które mi przysłali jest,że przyznali mi: WTC oraz CTC i mam przy tym CTC napisane: Child elements for children: 1 qualifying child i kwota,następnie mam Family elements i tu dwie kwoty:Basic oraz Baby. Kiedyś ktoś mi mówił,że ten dodatek baby kwalifikuje podobno,bo jest to dodatek dla dziecka poniżej jednego roku życia,ale czy jest to zgodne z prawdą to ja nie jestem pewna. Orientujecie się może?
Ale z ciekawości pójdę do Job Centre i wezme formularz i wyśle,najwyżej odmówią,nic nie stracę a spróbować pewnie warto.

joasia powiem Ci ile trzeba miec dokladnie, (na rok 2010/2011) trzeba dostac powyzej 1095 funtow rocznie z child tax credit zeby sie kwalifikowac w naszym przypadku (dziecko jedno ponizej roku).

Ja mam syna 5 lat jednego i jak skladalam podanie to liczylam tylko jego i nam wlasnie nie przyznali ale czy jesli mam teraz dwojke dzieci i bede na dwojke pobierac ten benefit czyli rocznie wyjdzie mi wiecej dodatku to nie powinni mi teraz przyznac? A ile trzeba miec na dwojke dzieci rocznie tego dodatku jedno ponizej roku bo ma 9 dni no i drugie skonczone 5 lat orientujecie sie moze?

No to wygląda na to,że się łapię bo total nam wyszło 1117 :-) Jutro pójdę po formularz i wyślę.

joasia to super, trzymam kciuki zeby Ci przyznali :-) my tez zlozylismy, czas na zlozenie ma sie do 3 miesiecy po porodzie
gosia jedyne co ja wiem to jak ma sie dziecko starsze niz rok, to na rok trzeba miec wiecej niz £548. a jak ma sie dziecko ponizej roku to trzeba miec wiecej niz £1095 na rok

reklama
a jak na 1sze sie nie dostalo, to mozna sie starac jeszcze raz na 2gie? Bo ja rozumiem ze to wyplacaja rodzinie tylko raz, ale mi nie dali za 1szym razem... hmm...

Do góry