reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciężarne na Wyspach

Alex3meyer no właśnie nie wiem jak to będzie, lekarz się śmiała i powiedział,że będzie wszystko dobrze i nie ma po co robic cesarki.
Sylwia m. i Miśówka ja miałm cięzki pierwszy poród(30 godz), i teraz też zanosi się,że dzidza będzie duża, nawet większa od Krzysia. Nie wiem co myśleć, będę myślała za 6 tyg jak pojadę i zobaczę ile mały waży.

reklama
alex konsultacja to wedlug mnie w ogole nie wygladala:wściekła/y: moj maz z ginekologiem dyskutowal na temat mojego ciecia bo jak juz pisalam jestem po 3 cc wszystkie mialam pionowo i w oelnej narkozie chociaz przy mlodym juz rzadko sie takie robilo mimo to w szpitalu klinicznym stwierdzono ze tak jest dla mnie najlepiej a tu konsultant stwierdzil ze beda mi robic blokade i ciac poziomo:szok:

alex konsultacja to wedlug mnie w ogole nie wygladala:wściekła/y: moj maz z ginekologiem dyskutowal na temat mojego ciecia bo jak juz pisalam jestem po 3 cc wszystkie mialam pionowo i w oelnej narkozie chociaz przy mlodym juz rzadko sie takie robilo mimo to w szpitalu klinicznym stwierdzono ze tak jest dla mnie najlepiej a tu konsultant stwierdzil ze beda mi robic blokade i ciac poziomo:szok:
Jak widać ich tutaj ciężko do czegokolwiek przekonać:baffled:, mają swoje zdanie i zawzięcie go bronią:confused: , podobnie jest z wit. D3 dla niemowląt nie chcę przepisać i już.

A z ta witamina D3 to tez jest niezly numer- masz racje Medio. A jeszcze lepsze jest to, ze ja pojechalam po ta witamine do Polski.Normalnie sobie poszlam do lekarza polskiego, mowie co i jak, ze tu w Uk nie daja, i wiecie co? lekarka mi nie przepisala, powiedziala ze nie trzeba... Normalnie rece opadaja...:wściekła/y::wściekła/y:

A z ta witamina D3 to tez jest niezly numer- masz racje Medio. A jeszcze lepsze jest to, ze ja pojechalam po ta witamine do Polski.Normalnie sobie poszlam do lekarza polskiego, mowie co i jak, ze tu w Uk nie daja, i wiecie co? lekarka mi nie przepisala, powiedziala ze nie trzeba... Normalnie rece opadaja...:wściekła/y::wściekła/y:
No coś Ty?:szok::szok::szok:A to dlaczego?Za "duży" Oliwierek już czy co???

Powiedziala, ze w mleku modyfikowanym jest juz odpowiednia porcja tej witaminy i jesli dziecko regularnie pija mleko , to to wystarczy. A i jeszcze o wychodzeniu na dwor mowila. I nie przepisala:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:. A przeciez inne mamy tez wychodza na dwor i podaja mleko modyfikowane a i tak witamine D3 swoja droga podaja, bo lekarz kazal. :wściekła/y:To czemu kazdy lekarz inaczej????:confused::confused::confused: Zla jestem, ale co poradze....:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Dobrze, ze zbadala porzadnie i wszystko z nim jest ok. Ale przeciez to nie znaczy ze jeszcze cos nie moze sie potem ujawnic...(odpukuje) A taka witamine to sie powinno do 3 roku chyba przyjmowac.

Moja lekarka kazała małej podować do 1 roku życia jedną kropelke wit.D. Ale sama nie wiem czy jeszcze jej podawać bo daje różne serki czy jogurty i one też mają wit D

Powiedziala, ze w mleku modyfikowanym jest juz odpowiednia porcja tej witaminy i jesli dziecko regularnie pija mleko , to to wystarczy. A i jeszcze o wychodzeniu na dwor mowila. I nie przepisala:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:. A przeciez inne mamy tez wychodza na dwor i podaja mleko modyfikowane a i tak witamine D3 swoja droga podaja, bo lekarz kazal. :wściekła/y:To czemu kazdy lekarz inaczej????:confused::confused::confused: Zla jestem, ale co poradze....:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Dobrze, ze zbadala porzadnie i wszystko z nim jest ok. Ale przeciez to nie znaczy ze jeszcze cos nie moze sie potem ujawnic...(odpukuje) A taka witamine to sie powinno do 3 roku chyba przyjmowac.
Ja Krzysiowi podawałam do roku, bo tak lekarka zaleciła,:tak: z tego co wiem od koleżanki to jest nadal do roku. Jej synek w sierpniu skończył rok i już nie przepisują mu.

DZIEŃ DOBRY :tak: PODCZYTUJĘ WAS MAMUŚKI ALE JAKOŚ NIE MIAŁAM WENY DO PISANIA.

DZIĘKUJE WSZYSTKIM ZA SŁOWA OTUCHY:tak:;-) OLA JAK NARAZIE BEZ WIĘKSZYCH PROBLEMÓW CHODZI DO PRZEDSZKOLA I MAM NADZIEJE ŻE TAK POZOSTANIE:happy2:

ŻYCZE MIŁEGO POPOŁUDNIA:tak:

reklama
Hejka:-)
No rzeczywiscie Olinda- cos jestes bez weny:-D, bo coraz skromniejsze Twoje posty...:-D:-D:-D:-D:-D

Ja dzis bylam u lekarze z malym, bo mielismy wyznaczona kontrole na dzisiaj, ale i tak jeszcze w srode mam przyjsc, bo cos mu nadal tam "charczy".
A poza tym to tez nuda...;-)

Do góry