reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciężarne na Wyspach

CZEŚĆ MAMUSIE:-) WCZORAJ SIE NIE ODZYWAŁAM BO MIAŁAM KOSZMARNY DZIEŃ:wściekła/y::wściekła/y: OLA PIERWSZY RAZ NIE CHCIAŁA MNIE PUŚCIC W PRZEDSZKOLU I STRASZNIE PŁAKAŁA :szok::szok:A CO ZA TYM IDZIE JA PŁAKAŁAM PODWÓJNIE MYŚLAŁAM ŻE ZWARIUJE POZA TYM WSZYSTKO I WSZYSCY MNIE WKURZALI I TEŻ WYŁAM I TAK CAŁY DZIEŃ :no::wściekła/y::wściekła/y: KOSZMAR. NA SZCZĘŚCIE DZISIAJ WSZYSTKO WRÓCIŁO DO NORMY I OLA ZASTAŁA BEZ NICZEGO W PRZEDSZKOLU NO I JA CZUJE SIE DOBRZE:tak:;-)

WITAM NOWE MAMUSIE PISZCIE KOCHANE CO U WAS:-)

zQo- CO DO ASPIRYNY TO MAM TAKIE SAMO ZDANIE JAK DZIEWCZYNY ALE SKORO LEKARZ ZALECIŁ TO JA BYM BRAŁA W KOŃCU TO ON UKOŃCZYŁ MEDYCYNE A NIE MY;-) PRZYKRO MI Z POWODU PRACY I TRZYMAM KCIUKI ŻEBY WSZYSTKO BYŁO OK:tak:

w.kropeczka - ja też miałam bladą kreseczke i jak widzisz na suwaczku jeszcze 10 tygodni i kruszynka będzie znami, idż do gp a wszystko będzie dobrze no i się upewnisz co do ciąży oczywiście czekamy na relacje:tak:

POZDRAWIAM WSZYSTKIE MAMUSIE I ŻYCZE MILEGO DNIA:happy2:

reklama
zQo- co do aspiryny to osobiście bym nie brała tylko paracetamol i tak też mi lekarz doradził bo głowa w ciąży nie ma dnia jak mnie nie boli.Ale w granicach rozsądku.
Drogie mamy mam do Was pytanie czy bolał Was brzuch w ciąży - chodzi mi o to że czasami boli mnie podbrzusze po chwili przechodzi a następnie pod piersiami. Generalnie w pierwszej ciąży ze słoneczkiem nic mi nigdy nie dolegało nic nie bolało i zaczyna mnie to martwić

MISIÓWKA- Dzieki-jej Ty to lepiej na siebie uwazaj, bo widze ze taki troche kamikadze z Ciebie:-) TRZYMAM KCIUKI ZA PRZEBIEG CIAZY I NA PEWNO BEDZIE WSZYSTKO DOBRZE!
A ja wczoraj powtorzylam tescik-tym razem kupiony nie w Polsce ale w Boot'sie-"first responce" i pokazal tylko jedna kreske, a dzis rano dostalam okres...wiec chyba za wczesnie sie cieszylam...Choc na tym pierwszym tescie z polski, ktory robilam wczoraj rano- nadal ta blada kreska sie utzymuje....No coz-kolejny cykl, bedziemy probowac dalej:-)

ZQO-co do aspiryny-bylabym ostrozna, nie wydaje mi sie zeby powinno sie ja brac w ciazy. Jej sama nie wiem co Ci doradzic kochana.

OLINDA-no popatrz, a ja powtorzylam test i nici z tego....ale czytalam ze 50% ciaz ulega samoporonieniu jeszcze przed terminem spodziewanej miesiaczki...chyba bylam w tej trefnej 50tce...

w.kropeczka- poczekaj jeszcze chwile może jesteś w ciąży a miałam okres do 3 miesiąca gdyby nie to że strasznie mi się spać chciało i dziwny nastrój w życiu bym się nie domyśliła, że w ciąży jestem szczególnie że miałam okres:) Powtórz za niedługo test

ASINKA Z - No nie zartuj! To w takim razie nie przekreslam jeszcze nieczego i zrobie jeszcze raz tescik, jak myslisz ile dni powinnam poczekac?...to czekanie chyba najgorsze w sumie-bo wczoraj sie cieszylam ze jestem wciazy, dzisiaj dostalam okres,wiec sie juz pogodizlam ze nie jestem, a teraz piszes ze w sumiemoge byc... no ale chyba ten test drugi, jaki robilam wieczorej wczoraj pokazalby ciaze gdyby byla -no nie? sama juz nie wiem...a moze te angielskie testy nie sa takie dokldane jak nasze polskie? Na naszych pisze ze wykrywaja 6dniowa ciaze, a tu jak w aptece o to wczora spytalam to zrobili wielkie oczy-bo tu najwczesniej pokazuja testy 5 dni przed spodziewana miesiaczka i to tylko 60 procent....

Witam!
Byłam dziś na usg w szpitalu angielskim i wszystko ok. Mały waży już 1112 gram.Okazało się,że nie wiadomo czy zrobią mi cesarkę, bo lekarz powiedział,że nie ma ku temu żadnych wskazań. Ostatnio lekarka mi obiecała,że będę miała, a tu takie zaskoczenie. Mam następne usg za 6 tyg i zobaczymy jak w końcu będzie.Ten lekarz nie patrzył na to co ja mówię, powiedziłą,że Pan Bóg wybrał taką drogę narodzin i tak jest najlepiej. Ciśnienie mi skoczyło i jak mi zmierzyli to miałam 148/85, ale to ze stresu. Teraz już się nie denerwuję, ale zobaczę co powie za 6 tyg.
U nas słoneczko, aż miło.

Pozdrawiam was wszystkie.

Czesc:-)
No popatzrz Medio, ale zaskoczenie! A mnie pytala polozna wprost jak chce rodzic, czy tak, czy tak, czy siak.... I jeszcze dala taka ksiazeczke o wszystkich opcjach porodu, plusy i minusy itp. A teraz mnie zaskoczylas, ze nie chca zrobic na zyczenie..:shocked2::shocked2:

Olinda- to troche przykro bylo jak Ola poplakala sie i nie chciala zostac w przedszkolu, nie? Dobrze, ze wszystko wrocilo do normy. A jak Ty sie czujesz?

zQo- no i jak ta konsultacja wygladala?

A do wszystkich, ktorych nie wymienilam, usmiecham sie cieplo :-):-):-):-):-)

reklama
w.kropeczka - nic się nie martw, powtórz test po miesiączce, bo jak pisze asinka_z zdarza się, że kobiety na początku miesiączkują, a nawet jeśli się nie udało to napewno następnym razem sie uda, trzymam kciuki!! A ja uważam na siebie i na dzidziolkę, bo najważniejsze jest zdrowie dziecka, szkoda, że inni tak nie uważają...

zQo - no to faktycznie czeka was cięższy okres, ale napewno dacie radę. A co do aspiryny, to nie wiem co mam ci powiedzieć, bo tylko coś mi się o uszy obiło... Powiem ci tak ty wiesz najlepiej co jest dobre dla ciebie i dzidzi, jak była w ciąży z Misią miałam przepisane relanium na wyciszenie skurczy i go nie brałam, a jakoś dotrwałam do końca, poprostu bardzo się oszczędzałam. Więc albo skonsultuj to z kimś jeszcze, może polskim lekarzem, albo rób to co podpowie ci serducho.

Olinda - wiem, że takie dni rozwalają, zwłaszcza jak córcia ma gorszy dzień - trzymaj się i nie daj się smutkowi!!

Medio - właśnie jeśli można zapytać co cię skłania do cesarki? A synuś już niezły kawał facecika - gratuluję ogromnie!!

alex3meyer - dzięki za cieplutki uśmiech, hehehe.

Do góry