reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciężarne na Wyspach

agatakat, mi tylko powiedziala, ze jest glowka w dol a pupa na prawo troche, ale ze mam sie nie martwic, o rodzeniu nic, tylko ze 37-38tyg do donoszone dziecko. A tobie powiedziala o tym kanale rodnym po macaniu brzuszka tylko?

mamcia10, o rany trzymaj sie i odpoczywaj, mam nadzieje, ze to nic powaznego!

reklama
elzu tylko po macaniu z wierzchu :tak: ale moja polozna to stara kobiecina - wyglada na taka 'co juz wszystko widziala'. zapisala mi w papierach 3/5 palp. potem gadalam na korytarzu z babeczka i ona mi wytlumaczyla ze to zonacza ze 3/5 glowki dziecka czula pod palcami, czyli ze 2/5 sa juz w kanale rodnym. bo moja polozna mi tylko powiedziala ze glowka jest w kanale rodnym a dopiero potem sobie przeczytalam co tam pisala.

joasia paszport bedzie Ci potrzebny do wyrobienia tymaczasowego paszportu tutaj w konculacie, ale nie dam sobie reki uciac czy bedzie potrzebny paszport obydwojga rodzicow :tak: chyba nie, wtedy to Twoj maz moze zlozyc o tymaczasowy polski paszport jesli by Twoj jeszcze nie wrocil. ale wiesz zawsze mozna do nich przedzwonic ze pilnie potrzebujesz paszport, tylko ze oni wlasnie do paszportu beda to wbijac wiec kwestia jest zeby sie wyrobili... ;-)

mamcia biedactwo! trzymaj sie, jestem pewna ze z dzidzia wszystko w porzadku! takto by Cie nie wypuscili ze szpitala, a jesli masz jakeis watpilowsci to wroc tam ponownie :tak:

Narazie mam od czasu do czasu plamienia ale takie brazowe, taka stara krew :/ podobno w szyjce mialam skrzepy krwi...boli mnie wszystko od srodka ale to pewnie od badania bo tak mnie bolalo ze sie poplakalam :( mala na szczescie kopie bynajmniej o to jestem spokojniejsza....

czesc laski

ja juz po scanie ale27 mam kolejny czyli 3-ci poniewaz dzidzia nie chciała sie obrócic 3 razy wchodzilam na scan i wychodzilam zeby sie przejsc i nic babka nie mogła sprawdzic kegosłupa i nerek mam nadzieje ze jest wszystko ok choc troszke sie zdenerwowałam:wściekła/y::wściekła/y: ze cos moze sie dziac.......jak teraz bede w polsce to pojde na sug moze tam mi cos wiecej powiedzą zebym sie uspokoiła............. czy któras z was miała podobna sytuacje????????

a na pierwszym scanie jednak dobrze widzialam Bedzie SYNUS!!!!!!!!!!!!!!

Mamcia kochana wszytsko bedzie ok odpoczywaj i sie nie denerwuj

ide mała wykompac wpadne pozniej

pinka zazwyczaj kaza pochodzic troche albo sie czegos napic i wrocic spowrotem, ale skoror byly 3 podejscia to sporo :) nie martw sie napewno wszystko w porzadku po prostu uparta albo leniwa dzidzia :-D u mnie nie mogl zobaczy jednej reki czy tam nogi na drugim scanie i w miedzy czasie zrobil mi scan wewnetrzny zzeby zobaczyc dlugosc szyjki a potem sie ubralam i znowu polozylam i juz wtedy zobaczyl wszystko co bylo trzeba z dzidzia :tak::tak:

mamcia ale od czego to sie moglo wziasc? biedactwo teraz musisz duzo lezec, ale usg Ci robili ?

PINKA gratuluje synusia :) i bedzie parka tak jak u mnie ;)....U mnie nigdy nie bylo problemy na USG wszystkie pomiary byly mierzone bez problemow...ja w pon. mam wizyte u poloznej zobaczymy co ona mi powie ale pewnie nic nowego :/

pinka zazwyczaj kaza pochodzic troche albo sie czegos napic i wrocic spowrotem, ale skoror byly 3 podejscia to sporo :) nie martw sie napewno wszystko w porzadku po prostu uparta albo leniwa dzidzia :-D u mnie nie mogl zobaczy jednej reki czy tam nogi na drugim scanie i w miedzy czasie zrobil mi scan wewnetrzny zzeby zobaczyc dlugosc szyjki a potem sie ubralam i znowu polozylam i juz wtedy zobaczyl wszystko co bylo trzeba z dzidzia :tak::tak:

mamcia ale od czego to sie moglo wziasc? biedactwo teraz musisz duzo lezec, ale usg Ci robili ?

wlasnie usg mi nie robili :( tylko KTG ale wyszlo dobrze, a ta krew podobno byla w srodku zeschnieta czyli wczesniej musialo sie cos dziac i o tym nie wiedzialam :/ sama nie wiem co juz mam myslec...

agatakat, to moze sobie sprawdze, ona to pisala w green notes? :)

Pinka25, gratuluje synka, a ktos kto robil scan nie potwierdzil, ze to chlopiec? Bo piszesz, ze z tego co sama widzialas.
A co do scanow, to na pierwszym (dopochwowym) lekarz musial troszke ta maszynka poruszac bo maly byl tylem.. a pozniej jak bylam na 3D (w 31 tyg) to tez dzidziol sie ulozyl tak ze sie nie dalo go obejrzec (ale chodzilo glownie o fotke, a nie o mierzenie jak w 20tyg).

reklama
Pinka ja miałam taką sytuację,że moje dziecię też nie współpracowało na scanie i musiałam wrócić po tygodniu. Obracała się na wszystkie strony tylko nie na tą co potrzeba i nie mogli dokonać pomiarów bodajże główki. Po tyg wróciłam,mała już była dobrze ułożona,zmierzyli co chcieli i po 3 min już mogłam pójść do domu. Nie denerwuj się,tak się czasem zdarza. A Ty będziesz miała jedno wiecej bonusowe podglądnięcie dzieciaczka :)

Do góry