reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciężarne na Wyspach

Ja jeszcze nie mam podkladow ani podpasek :/ jakos tych majtek nie wyobrazam sobie zakladac po CC na ta rane :( co do pizam to tez kupilam sobie w Primarku :) ta z guziczkami :) szlafrok i laczki...torby jeszcze nie spakowalam bo nie mam odpowiedniej wielkosci :confused: na dniach chyba jakas kupie i powoli sie spakuje niech sobie stoi :tak:

reklama
Ja jakis czas temu bylam w debenhamsie po ciazowe staniki, poprosilam o fitting, bo juz sama nie wiedzialam jaki mam rozmiar i babeczka mi powiedziala, zeby po te do karmienia przyjsc 2-3tyg przed terminem to mnie znowu zmierzy i doradzi, wlasciwie oprocz tych stanikow to juz chyba wszystko mam.

Ile bierzecie koszul do szpitala? Ja tak w ogole nie lubie koszul ale mam 3 jedna z primarka, a dwie siostra mi dala "w spadku" :)

agatakat, ja juz wlasciwie moglabym zapakowac bo wszystko jest, tylko musze najpierw pranie zrobic dzieciowych rzeczy.

Zastanwiam sie wlasnie czy uzywac plynu do plukania czy tylko proszku (a raczej tabletek z zelem - bo takie kupilam). W czym wy pierzecie ubranka?

Dzis bylam u poloznej, wg jej macania maly lezy glowka w dol. Mam nadzieje, ze nie przyjdzie mu do glowy sie jeszcze przekrecac :) jeszcze 5 tyg zostalo.. :)

A moja kolezanka bedzie miala wywolywany porod w srode (dwa tyg przed terminem), bo ma slabe wyniki z moczu (nie wiem dokladnie o co chodzi). Mam nadzieje, ze bedzie wszystko dobrze.

Witaj Elzu!!! nie chodze na sr, jak narazie i nie wie w sumie czy sie wybiore staram sie cwicyc w domu z ksiazek ale idzie jak krew z nosa bo po pracy szczerze to wole leniuchowac... mam nadzieje ze sie bardziej zmobilizuje jak bede miec wolne :) a Ty chodzisz??

joasia79 witaj rowniez:)

agatakat no ja tez nie chcialam jak dotad odchodzic z pracy ale teraz po prostu jestem tym zmeczona... 8 godz stac i sie usmiechac do ludzi hehe
oj dziewczyny rzeczywiscie nas troche na listopad jest....
a co do ruchow dzieciatka... zwykle kreci sie jak szalony,ale glownie rano i wieczorem ostatnio byl troszke spokojniejszy ale znowu mu sie chyba przypomnialo zeby mame pokopac:) czasami to brzuch lata na wszystkie strony smieszne to i cudowne:)

elzu ja biore conajmniej dwie koszule do szpitala - jedna na porod (nago nie zamierzam rodzic :-)), a druga po jak wezme prysznic, albo jesli mnie nie beda chcieli dlugo trzymac to od razu w normalne ubranie i wypad do domu :-D
fajnie wlasnie w tym debenhams ze moga doradzic jaki ma sie rozmiar, bo wiadomo ze im wiekszy rozmiar miski wcale to nie oznacza ze tym wieksza piers ;-) ja np przed ciaza nosilam 34 DD, a te do karmienia kupilam 34E.
a ja pralam ubranka dla dziecka w non-bio zelu (uwazam ze zel [kulki z zelem] sa lepszy od proszku), nie uzywalam juz zadnego plynu do plukania.
aga.m a ile jeszcze Ci zostalo pracy do odejscia na macierzynski :) ?
mamcia juz wiesz ze bedziesz miec cesarke? zaplanowana juz?

ja lezalam 3 dni i nie wyobrazam sobie tego w jednej koszuli, mleko Ci cieknie, to dziecko sie uleje i pozatym nie lubilam na sobie szpitalnego zapachu wiec przebieralam pizame codziennie. plus ta jedna przy porodzie, bo nie daja swoich.

co do pielucho-majtek na cc to zeczywiscie moze byc problem. ale nie wiem bo cc jeszcze nie mialam ;)

aga.m no wlasnie skonczylam zajecia, ale nie bylo zadnych cwiczen tylko wyklady jak w szkole ale i tak fajnie bylo :)

agatakat, no tez mam wlasnie ten zel :) to moze sprobuje bez plynu (moge go wykorzystac do swojego prania jak cos) bo chyba im mniej chemii tym lepiej.

asiunia876, a porodowa koszula poszla od razu do smieci, czy wypralas? Bo duzo dziewczyn pisze, ze od razu do smieci..

asiunia u mnie w szpitalu jak wszystko jest ok (dziecko ssie prawidlowo, z matka nic sie nie dzieje) to po paru godzinach potrafia puscic do domu :-)

elzu moja mama chciala dodac do prania te specjalne 'lapacze kolorow' tak na wszelki wypadek jakby jakas rzecz barwila, ale stwierdzilam ze to bez sensu i ze nap-ewno te 'lapacze' maja w sobie duzo chemii :)

agatakat na wolne ide po 1 listopada takze jeszcze troche ponad miesiac:
a mam pytanie chodzicie tylko do gp czy midwife czy odwiedzacie tez polsich ginekologow??i jak czesto macie wizyty??
ja jak narazie bylam moze 3 razy u mojej gp....
a co do proszkow, to mi odradzaja uzywania tych non bio tzn moze na pierwszy tydzien tak ale pozniej mowia zeby zaczac prac w normalnych bo dziecko moze miec alergie na normalne proszki, sama nie wiem szczerze mowiac...

reklama
aga.m co inna osoba to inna opinia ;-) ja nie bylam u polskiego ginekologa, u gp moze ze dwa razy bylam - za jednym razem mialam infekcje moczu, a za drugim tylko powiekszone wezly i nic mi nie chcial dac :-p ale przynajmniej spytalam sie o recepte na gaviscon :-p a raz bylam na emergency (bo to byla sobota) ale raczej niz emergency to jest to taka przychodnia kiedy Twoja przychodnia jest zamknieta czynna cala dobe, bo mialam robaka zoladka i dostalam 'glupiego jasia' na wstrzymanie wymiotow (to juz bylam wysoko w ciazy a takie wymiotowanie szarpalo mi brzuch). a takto to niestety tylko wizyty z midwife (za kazdym razem z nie moja midwife) ktore tak naprawde w ogole nie sa przydatne ;-)

Do góry