reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciężarne na Wyspach

A ja termin na 25.11 więc bedziemy się rozpakowywać w podobnym czasie :)
aga.m witaj :)
elzu dzieki za te skróty pewnie się przydzadzą. My niestety ze względu na przeprowadzkę nie bylismy we wtorek na SR.

reklama
ja termin mam na 6 listopada :tak:

aga.m
znam to uczucie, ja tez sie nie moglam doczekac kiedy pojde na macierzynski. chociaz na poczatku myslalam ze bedzie mi sie nudzic i bede chciala wrocic do pracy ( no i nudzi mi sie :-D ) ale za nic bym nie poszla teraz do pracy :happy: jak ja kichne albo kaszlne i mam wrazenie ze cale majtki mokre :eek:

mamcia mi do teraz zdarza sie zwymiotowac, chyba ja juz tak mam ze dopiero po porodze mi przejdzie ;-)

jak tam Wasze dzieciaczki ruszaja sie bardzo? moja to zalezy od dnia, czasem nic sie nie dzieje, ale czasem jak sie zacznie ruszac to caly brzuch chodzi i to juz nawet zaczelo mnie bolec :confused2:

No wlasnie z tym ruszaniem jest tak ze mnie mala tak mocno kopie ze jestem w szoku :szok: Codziennie dostaje cale arsenaly kopnikow :tak: az czasami zastanawiam czy to nie jest jakis dorodny chlopaczyna :-D W pierwszej ciazy moj syn mnie tak nie kopal...juz nie moge sie doczekac dzidziulka :tak: wszystko juz mam prawie przygotowane...Dziewczyny wychodzi na to ze sporo nas na listopad :-D bedzie sie dzialo...

asiunia876, wlasnie dzis kupilam w bootsie podklady :) jak daja w szpitalu, to dobrze, swoje wykorzystam w domku, mam tez opakowanie jednorazowych majtek z asdy i kilka par takich normalnych bawelnianych ale takich babcinych :)

aga.m witaj :) ja wlasnie skonczylam w poniedzialek prace (mam termin na 3 listopad) i tak mi szybko ten tydzien zlecial, ze coraz bardziej sie porodem stresuje... :) chodzisz na szkole rodzenia?

agatakat, mozna tez podklad wlozyc pod przescieradlo na wypadek jakby wody odeslzy w nocy :), a jak jakies zostana.. to zawsze sie wykorzysta pod pupke maluszka jak sie przebiera gdzies poza domem np :) co do ruchow, to moj maluch sie caly czas prawie wierci ale bardziej rozpycha i rozciaga niz kopie, juz nie ma tyle miejsca.

PINKA25, fotografujesz jako hobby? Ja wlasnie czekam na zdjecia z sesji z brzuszkiem, powinnam dostac lada dzien, a jak maluszek sie urodzi i wszystko bedzie ok to mamy umowiona sesje noworodkowa :)

zgadzam sie z pandorka. Podklad moze Ci sie przesunac lub Ty mienisz pozycje w nocy. Pozatym jezeli wkladacie je pod przescieradlo to na przescieradle i tak plama bedzie i nie tylko na przescieradle bo zwykle posciel i pizamka leca do prania, a z tymi tena lady nie ma szans na przeciekniecie chodzmy nie wiem co. Spisz spokojnie i ruszasz sie spokojnie a to chyba najwazniejsze w tych pierwszych dniach:-)

Elzu- tak fotografia to moje hobby amiałam tez kilka sesji ciazowych i dzieciecych heheh na swoim tez bede trenowac tylko czekam az brzuszek mi troszke podrosnie;-)))

no to jak bedziesz miala focie to pokazuje;-)))

ale listopad dziewczyny bedzie obfity w porody heheheh bedziecie miały cudne prezenty na gwiazdke

Elzu te pieluchy/majtki to dostaniesz w kazdym sklepie i aptece. Ja kupowalam w Asdzie i Morrisonie, ale widzialam je nawet w miniaturowej aptece w odludnionym miejscu. Wiec spoko. Niestety cena nie jest najnizsza , ale komfort jaki one daja wynagradza wszystko. Musisz tylko dobrac rozmiar do siebie i wybrac najwiecej kropeczek i gotowe. Zdejmuje je sie zrywajac po bokach (jak pielucho-majtki dla dzieci) takze nawet nie musisz sie wiele wysilac:-) ja polecam i napewno za drugim razem rowniez je uzyje:-D

a podklady jak masz rachunek to oddaj. Chociaz zawsze sie przydadza do dziecka i w roznych sytuacjach;-)

reklama
e tam takie podklady to grosze przeciez kosztuja :tak: mozna miec na wszelki wypadek. ja to kupilam takich najtanszych podpasek maternity z bootsa po funcie, bo przeciez i tak co chwila sie bedzie zmieniac :-) a na noc moze pomysle o tych pielucho-majtkach.
mam tez dwa szlafroki na wszelski wypadek jakby sie jeden zafajdal, o koszulach primarkowych juz nawet nie wspomne :-D ale wydaje mi sie ze to dobre rozwiazanei - tylko 3 funty a koszule maja tez guziczki u gory wiec do karmienia sie bede nadawac:tak:
zaaopatrzylam sie tez dzisiaj w dwa staniki do karmienia (w debenhams sa promocje), tylko ze mowia ze lepiej stanik do karmienia kupic po porodzie bo moze byc rozmiar wiekszy potrzebny..

elzu taka sesja to fajna sprawa :tak: a powiem szczeze ze ja nawet nie wiem czy mam chociaz jedno zdjecie jak jestem w ciazy :-D nikt mnie nie chce fotografowac
mamcia ja tez juz prawie wszystko przygotowane. zostalo jeszcze rozlozyc lozeczko i zalozyc przescieradlo, ale to juz zrobi moj T. po co sie ma przescieradlo kurzyc teraz :-) aa i wlasnie dzisiaj przegapilam kuriera z nosidelkiem do samochodu, musze przearanzowac delivery.

kiedy planujecie pakowac torby do szpitala?

Do góry