reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciężarne na Wyspach

Dziewczyny tu w UK jak już zacznie się poród,jesteśmy w szpitalu czy oni jeszcze robią dla sprawdzenia jak jest dziecko ułożone scan??? czy nie!!
Czy tylko badają przez brzuch ułożenie malucha?
Martwię się ponieważ mój synek ułożony jest pośladkowo z nóżkami na główce,miałam tylko dwa scany a moja położna nie chce mnie skierować na trzeci scan!!

Miłego dnia życzę

Przy następnej wizycie poproś o konsultację z konsultantem (masło maślane)- masz do tego prawo- jeśłi odmówi, to idź do GP.

reklama
pandorka, wow 120f za dobe to drogo.. jak dla mnie przynajmniej :) juz pojutrze szkola rodzenia to podpytam jak to w st marys jest.

Witaj asiunia876 :) mi ciezko powiedziec czy jestem zadowolona z poloznej, bo za kazdym razem widze inna :/ juz sie przyzwyczailam w sumie.. Gratuluje fasolki :)

cambria, a moze male klamstwo by pomoglo? Tzn jakbys pojechala na emergency i powiedziala, ze cos Cie boli..? Albo ze sie cos saczy i martwisz sie ze to wody (a moze tylko popuscilas mocz) i wtedy zrobia dodatkowy scan?

pandorka, wow 120f za dobe to drogo.. Jak dla mnie przynajmniej :) juz pojutrze szkola rodzenia to podpytam jak to w st marys jest.

Witaj asiunia876 :) mi ciezko powiedziec czy jestem zadowolona z poloznej, bo za kazdym razem widze inna :/ juz sie przyzwyczailam w sumie.. Gratuluje fasolki :)

cambria, a moze male klamstwo by pomoglo? Tzn jakbys pojechala na emergency i powiedziala, ze cos cie boli..? Albo ze sie cos saczy i martwisz sie ze to wody (a moze tylko popuscilas mocz) i wtedy zrobia dodatkowy scan?

scanu nie zrobia ale zbadaja gin i ktg

wiem bo to przerabialam

wrocilam wczoraj z wizyty u ginekologa
trafilam na pania ginekolog...KTORA MA TEN SAM TERMIN PORODU CO JA a brzuch ma mniejszy o polowe ...czulam sie wiec przy niej jakbym spodziewala sie najmniej trojaczkow

no wiec prawdopodobnie cesarka

ale najpierw 27 wrzesnia wizyta u poloznej, ktora ma mi wyznaczy teramin
a ja na to czy dotrwam
21.gif

ona na to, ze raczej jestem rowno z terminem -36tydzien-mierzyla mi macice czy cos tam,
03.gif

a oni i tak terminu ciecia nie wyznaczaja wczesniej niz przed 39 tygodniem
37.gif

a wrazenie mam, ze to juz , bo niby dzidzia jest duza i mam bardzo bardzo duzo wody /wyszlo z usg z piatku/ stad jestem ociezala i brzuch ma mi peknac
21.gif

mam odpoczywac, zeby nie przyspieszyc nic..tyle jak
32.gif
...jak mnie energia rozsadza
06.gif

jak maz czy mama chca cos zrobic za mnie, to ja wrzeszcze i wiem najlepiej, a wszyscy wszystko zle robia...
podobno jestem u*****liwa
21.gif

poprawiam nawet mycie naczyn, wycieranie kurzu CO PRZEDTEM MIALAM W NOSIE
29.gif

SZOK...sama siebie nie poznaje

Ja dzis spac nie moglam.. strasznie mnie bolal kciuk, a pozniej tez palec wskazujacy.. rano mialam problem, zeby zrobic sniadanie.. az sie z tego wszystkiego poplakalam.. w pracy oszczedzalam na maksa prawa reke i juz mi lepiej.. ale wiem, ze bol zwykle wraca w nocy i juz sie boje.. :( nie chce sie faszerowac paracetamolem.. ale GP mi nic nie poradzila.. wiec juz sama nie wiem.. ciezko jest w ogole nie uzywac prawej dloni.. :/

olcia24, to po gin i ktg beda wiedziec na pewno jak maluch sie ulozyl? A Twoje dzieciatko ulozylo sie juz posladkowo?

magda.glasgow, witaj, mam nadzieje, ze pomimo niemilego poczatku z NHS wszystko bedzie dobrze.

coffee, pewnie juz pisalas ale nie sledzilam od poczatku.. z jakiego powodu masz cesarke?

elzu wspolczuje bolu reki, od czego to sie moglo wziasc?

olcia
co by to nie oznaczalo, spotkanie z maluszkiem napewno sie zbliza :tak:

coffee nie martw sie, ja tez jestem bardzo marudna :rofl2: moja siostra miala ustawiona cesarke na 38 tydzien (zaczela rodzic 2 dni przed wyznaczonym terminem i jej zrobili emergency cesarke ;-) ).

reklama
elzu-moja glowka w dol

a i mam pytanko czy ktoras z was orientuje sie co to znaczy ze mala wstawila glowke w kanal 4/5?

odpisałam, Ci w ionnym temacie, ale napisze też tutaj ;-)
to znaczy, że mała "zeszła" główką już na 4/5 długości szyjki, czyli została jej jeszcze tylko 1/5 ;-)

u nas super!
Mieliśmy dziś scan i spotkanie z konsultant.
wg. scanu dzidzia jest starsza o tydzień niż to wynika z ostatniej @, ogólnie jest wszystko dobrze.
Pani konsultant, która prowadzi moją ciążę, to super babka-spotkałam ją już w ciaży z Filipem, no i pracowałam z nią już kiedyś na jednej zmianie. Ogólnie to jak wszyscy będę miała wizyty u midwife, ale w razie co to ona jest moją konsultant, z czego się bardzo cieszę. Wyznaczyła mi już wszystkie planowane wizyty do końca ciąży i tak mam zabookowane już na 16tc, 20tc, 25tc, 28tc, 32tc i 36tc, a oprócz tego skierowanie na badanie wzroku ze względu na nadciśnienie oraz obciązenie glukozą ze względu na cukrzycę w rodzinie. Jeśli chodzi o cesarkę, to na razie jej nie planujemy, bo wszystko zależy od wielkości malucha, która określimy w 36tc, ale jeśli będę się upierać, to ona się na cesarkę zgodzi ;-)

Filip juz drugą nockę śpi u siebie w pokoiku i chyba mu się podoba, bo obudził się tylko standardowo na smoka i rano o 5 na butlę.

Dobranoc.

Do góry