reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciężarne na Wyspach

odpisałam, Ci w ionnym temacie, ale napisze też tutaj ;-)
to znaczy, że mała "zeszła" główką już na 4/5 długości szyjki, czyli została jej jeszcze tylko 1/5 ;-)

u nas super!
Mieliśmy dziś scan i spotkanie z konsultant.
wg. scanu dzidzia jest starsza o tydzień niż to wynika z ostatniej @, ogólnie jest wszystko dobrze.
Pani konsultant, która prowadzi moją ciążę, to super babka-spotkałam ją już w ciaży z Filipem, no i pracowałam z nią już kiedyś na jednej zmianie. Ogólnie to jak wszyscy będę miała wizyty u midwife, ale w razie co to ona jest moją konsultant, z czego się bardzo cieszę. Wyznaczyła mi już wszystkie planowane wizyty do końca ciąży i tak mam zabookowane już na 16tc, 20tc, 25tc, 28tc, 32tc i 36tc, a oprócz tego skierowanie na badanie wzroku ze względu na nadciśnienie oraz obciązenie glukozą ze względu na cukrzycę w rodzinie. Jeśli chodzi o cesarkę, to na razie jej nie planujemy, bo wszystko zależy od wielkości malucha, która określimy w 36tc, ale jeśli będę się upierać, to ona się na cesarkę zgodzi ;-)

Filip juz drugą nockę śpi u siebie w pokoiku i chyba mu się podoba, bo obudził się tylko standardowo na smoka i rano o 5 na butlę.

Dobranoc.

jeszcze raz dzieki:)

Ale fajnie ze tak dobrze trafilas-pozdrowionka

reklama
No u nas widzisz 1 polozna od poczatku do konca. Boje sie strasznie tej pierwszej wizyty bo nie chce trafic z deszczu pod rynne:-( Oby dojezdzanie tak daleko sie oplacilo...

A jak przygotowujecie swoje dzieci na przyjscie malenstwa? Moj ma 2 lata i niewiele rozumie no ale pomimo wszystko chcialabym go jakos do tego przygotowac zeby jak przyjdzie godzina 0 nie czul sie odzucony...:confused:

No u nas widzisz 1 polozna od poczatku do konca. Boje sie strasznie tej pierwszej wizyty bo nie chce trafic z deszczu pod rynne:-( Oby dojezdzanie tak daleko sie oplacilo...

A jak przygotowujecie swoje dzieci na przyjscie malenstwa? Moj ma 2 lata i niewiele rozumie no ale pomimo wszystko chcialabym go jakos do tego przygotowac zeby jak przyjdzie godzina 0 nie czul sie odzucony...:confused:

wiesz moj wiekszy wiec duzo rozumie

jak mu powiedzielismy ze bedziemy mieli dzidziusia to skakal ze szczescia i mowil:"hura ja tez bede mial dzidziusia" chodzilo mu o rodzenstwo,bo praktycznie malo znamy jedynakow .
I zapal mu nie opadl,czeka zniecierpliwiony z tatusiem malowali pokoik dla malej,kupil za swoje pieniazki ze skarbonki dla niej prezent,czesto mowi patrzac na moj brzuch:"ale nam Amelka rosnie",no i ciagle kiedy? za kazdym razem jak ide do lekarza ma nadzieje ze to juz.

Wytlumaczylam mu tez (bo pytal jak ja doktor wyciagnie) ze rozetnie mi brzuszek i potem zaszyje(i ze to tylko lekarz moze zrobic bo tylko on wie jak zeby nie zrobic mi ani dzidzi krzywdy),pytal czy bedzie bolalo-mowie ze troszke tak ,tak jak jego gdy mial robione migdalki,ale mowie ze jak rodzice bardzo chca dzidzie to wszystko dla niej zrobia(powiedzialam ze tak samo bylo z nim ),pomagal mi kupywac papcie,koszule do szpitala ,za kazdym razem jak cos dla malej kupuje pytam go o zdanie,jemu tez kupujemy jakis drobiazg-jak na razie to u nas jest naprawde dobrze

agatakat, tutaj jest opisane co to jest z moja dlonia:

Zespół cieśni nadgarstka – Wikipedia, wolna encyklopedia

tylko ze u mnie nie jest bardzo zaawansowane, a powodem jest to ze woda sie zatrzymuje w organizmie przez ciaze i ze krew inaczej plynie - tak powiedziala GP.

pandorka, no to same dobre wiesci :) moja polozna tez mi napisala na samym poczatku w ktorym tygodniu bedziemy sie widzialy, a ze zawsze w piatek to juz sobie w kalendarzu pozaznaczalam ;)

Nic mi sie dzis nie chce.. a dzis szkola rodzenia, moze po obiadku naladuje sie troche energia.. ale pogoda nie pomaga :/

A mnie dzis wezwali po kolejny pojemniczek na mocz i jutro musze zaniesc bo chca powtorzyc badania :/, nie wiem czy cos im wyszlo i chca sie upewnic czy co. A ja sie dzis fatalnie czuje normalnie jakby mala chciala wyjsc, tylko skurczy brak, ale cos mnie tak cignie w pochwie dziwnie jakby ktos za worek owodniowy szrpal.

wiesz moj wiekszy wiec duzo rozumie

jak mu powiedzielismy ze bedziemy mieli dzidziusia to skakal ze szczescia i mowil:"hura ja tez bede mial dzidziusia" chodzilo mu o rodzenstwo,bo praktycznie malo znamy jedynakow .
I zapal mu nie opadl,czeka zniecierpliwiony z tatusiem malowali pokoik dla malej,kupil za swoje pieniazki ze skarbonki dla niej prezent,czesto mowi patrzac na moj brzuch:"ale nam Amelka rosnie",no i ciagle kiedy? za kazdym razem jak ide do lekarza ma nadzieje ze to juz.

Wytlumaczylam mu tez (bo pytal jak ja doktor wyciagnie) ze rozetnie mi brzuszek i potem zaszyje(i ze to tylko lekarz moze zrobic bo tylko on wie jak zeby nie zrobic mi ani dzidzi krzywdy),pytal czy bedzie bolalo-mowie ze troszke tak ,tak jak jego gdy mial robione migdalki,ale mowie ze jak rodzice bardzo chca dzidzie to wszystko dla niej zrobia(powiedzialam ze tak samo bylo z nim ),pomagal mi kupywac papcie,koszule do szpitala ,za kazdym razem jak cos dla malej kupuje pytam go o zdanie,jemu tez kupujemy jakis drobiazg-jak na razie to u nas jest naprawde dobrze
U nas podobnie :) maly juz nie moze sie doczekac dzidzi :)) codziennie sprawdza brzuszek jak urosl ;)

Elzu wspominałaś kiedyś,że również będziesz miała zajęcia na temat karmienia piersią-kiedy je masz? Pytam bo u mnie mają być 27 września a ten dzień i godz nam kompletnie nie pasują i zastanawiam się czy nie zrezygnować. Dlatego jak masz wcześniej i pójdziesz to napisz czy warto.

Co do położnej to ja też widzę za każdym inną. I też na pierwszej wizycie mi zaznaczyła kiedy mamy się widzieć. Do tej pory było to co 4 tygodnie,od 32tc będzie to co 2 tygodnie.

reklama
Do góry