olcia23
list mama '05
odpisałam, Ci w ionnym temacie, ale napisze też tutaj ;-)
to znaczy, że mała "zeszła" główką już na 4/5 długości szyjki, czyli została jej jeszcze tylko 1/5 ;-)
u nas super!
Mieliśmy dziś scan i spotkanie z konsultant.
wg. scanu dzidzia jest starsza o tydzień niż to wynika z ostatniej @, ogólnie jest wszystko dobrze.
Pani konsultant, która prowadzi moją ciążę, to super babka-spotkałam ją już w ciaży z Filipem, no i pracowałam z nią już kiedyś na jednej zmianie. Ogólnie to jak wszyscy będę miała wizyty u midwife, ale w razie co to ona jest moją konsultant, z czego się bardzo cieszę. Wyznaczyła mi już wszystkie planowane wizyty do końca ciąży i tak mam zabookowane już na 16tc, 20tc, 25tc, 28tc, 32tc i 36tc, a oprócz tego skierowanie na badanie wzroku ze względu na nadciśnienie oraz obciązenie glukozą ze względu na cukrzycę w rodzinie. Jeśli chodzi o cesarkę, to na razie jej nie planujemy, bo wszystko zależy od wielkości malucha, która określimy w 36tc, ale jeśli będę się upierać, to ona się na cesarkę zgodzi ;-)
Filip juz drugą nockę śpi u siebie w pokoiku i chyba mu się podoba, bo obudził się tylko standardowo na smoka i rano o 5 na butlę.
Dobranoc.
jeszcze raz dzieki
Ale fajnie ze tak dobrze trafilas-pozdrowionka