reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciężarne na Wyspach

hej dziewczyny,
ropucha moje gratulacje!!!!!!!!!życzę zdrówka dla CIEBIE I MAŁEJ:-):-):-):-)
pisz co tam u Was jak znajdziesz czas.
Mam pytanie do doświadczonych mam, które karmiły piersią wyłącznie kiedy miałyście okres po porodzie, bo mi mija 12tk i dalej nie mam......
Czy ktoś zna oklice Darford, Bexleyheat bo szukam tam czegoś do wynajęcia?gdzie bezpiecznie i fajnie dla mam z dziećmi?
pozdrawiam;-)

reklama
Witam. Dziękuje za miłe powitanie.

Co do pytania karis 78 ja okres dostałam po 9 miesiącach od porodu.

Strasznie się stresuje bo porod coraz blizej, a tu bede rodzic pierwszy raz. W Pl wiedziałam co mnie czeka rodziłam tam 4 razy, a tu w UK czuje sie jak pierworódka.

Maureen dziekuje i czekam na fotki:-) Co do domu to wszystko teraz w rekach Job Centre bo zlozylam aplikacje o Jobseekers Allowance i czekam na list od nich(powinien dojsc do mnie najpozniej do poniedzialku)-jesli mi przyznaja JSA to dom powinnam miec lada dzien a jak nie to bede musiala szukac pomocy w citizen advise bureau.

Karis78 ja dostalam okres okolo 2 tygodnie temu tak,ze bylam 7 miesiecy po porodzie:tak:

Irka252 ja swoj porod wspominam bardzo dobrze-opieka dobra i wszystko szlo sprawnie.Co prawda nie mam porownania z Polska ale znam kilka dziewczyn ktore rodzily tu i w Polsce i mowia ze tutaj 100 razy lepiej wszystko.

Byłam dzis u poloznej i troche mnie przestraszyla bo stwierdzila ze mala bedzie miala wiecej niz 4 kg.:szok: Czy ktoras z was moze mi cos napisac na temat tego jak sprawdzaja sie ich prognozy wagi dzieci w oparciu o mierzenie i macanie brzucha.

irka a na kiedy masz termin? znalam goscinke ktorej dziecko mialo byc wielkoludem i z tego powodu skierowali ja na cesarke (zreszta i tak ja miala miec bo to bylo jej drugie dziecko a przy pierwszym tez miala cesarke), i dziewczynke urodzila sie w normie tj kolo 3 kg :)

Termin mam na 26 września wiec jeszcze troche czasu zostało, na cesarke nie licze bo jak pisałam 4 razy juz rodziłam normalie i watpie zeby ktos mnie na cc skierował.

Termin mam na 26 września wiec jeszcze troche czasu zostało, na cesarke nie licze bo jak pisałam 4 razy juz rodziłam normalie i watpie zeby ktos mnie na cc skierował.

a moge spytac jak porownujesz swoje porody ,kazdy kolejny byl lzejszy czy nie ma zasad?

a i co do wagi to ci nie moge pomoc bo pierwsze dziecko tez rodzilam w PL

W sumie moje wszystkie porody były szybkie. Od pierwszych skurczy do pojawienia się dziecka wyglądało to tak :
pierwszy poród to 3h, drugi 4h, trzeci super szybko 1h, czwarty 4h. Czyli ogólnie nie jest źle zobaczymy teraz.

Czesc dziewczyy:)

irka- w drogiej ciazy mowili mi, ze dziecko bedzie spore i faktycznie Dominis okazal sie sporo wiekszy od braciszka, wiec w moim przypadku sie nie pomylili:-). Tylko pozazdroscic Ci tak szybkich porodow:tak:, ja sie strasznie dlugo meczylam:szok:.

Przepraszam kochane, ze ostatnio nie wpadam ale mam urwanie glowy:tak:, postaram sie poprawic i nadrobic zaleglosci:-).

kamilalopez
-sliczna ta Twoja Olivcia i jaka juz duza, ale ten czas leci:szok:.Buziaki!

ropucha- ogromne gratulacje!!!

reklama
Ja tez nie zagladalam, bo pracuje teraz od 8 do 16 wiec pozniej jestem w domku. Od wtorku mam siedzaca prace nareszcie (pracuje w magazynie i wczesniej stalam 8h na nogach).

Jutro idziemy prywatnie na USG 4d, dostalam ulotke reklamowa poczta i sie skusilismy (swoja droga.. skad mieli moje dane?). Placimy 90f i bedziemy miec w tym 15scan, wszystkie zdjecia na CD, filmik z podstawiona muzyczka - 5 min i 4 zdjecia wybrane wydrukowane na dobrym papierze. Nie rozumiem tylko, dlaczego tutaj zawsze kaza isc na USG z pelnym pecherzem, jak bylam w Polsce to nikt mi nie kazal nie siusiac przed badaniem.. ale to dla mnie nie problem w sumie, bo prawie caly czas mam pelny pecherz :D

ropucha, gratuluje malenstwa :) jak bedziesz miala chwile to napisz jakie wrazenia z CC w Anglii :) i pochwal sie swoja ksiezniczka :)

kamilalopez, ale slodka Twoja coreczka, ma super wlosy :)

Dzis w Manchesterze parada gejowska.. chcialam sie wybrac, bo tyle tu mieszkam, a nigdy nie widzialam ale pogoda mnie nie zacheca.. :/ jak zwykle zreszta :)

Do góry