reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciężarne na Wyspach

hejkochane... jestem miesiac po porodzie... czuje sie swietnie... w sumie czulam sie swietnie juz kolejnego dnia po porodzie i polog przechodze bardzo dobrze... za 2 tyg konczy mi sie polog i zastanawiam sie nad jakas antykoncepcja... myslalam o wkladce domacicznej jak mirena... czy jest ona dostepna w uk i ile sie czeka na wlozenie jej? moze ktoras ja ma i podzieli sie informacjami...

reklama
Hej dziewczyny chcialam do was dolaczyc :-) Mam na imie Monika mieszkam w Londynie i tez bede tu rodzic :tak:. Szczerze to porodu sie tak nie boje jak tej opieki tu podczas ciazy :sorry2: pierwsza ciaze prowadzilam w Polsce i naprawde musze przyznac ze roznica jest ogromna :szok:. ale wytrwalam te pierwsze 3 mies. za tydz. pierwsze usg. i pierwsze badania, juz nie moge sie doczekac :-). Pozdrawiam
witaj na forum i się nie martw, nie jest źle, poza tym jak mieszkasz w londynie to możesz odwiedzić polskie przychodnie oczywiście prywatnie:tak:
kingusia fajnie, że u ciebie w porządku a to zdjęcie małej z języczkiem to boskie jest
ropucha no a jak się czujesz?
sandrahaha ja niestety nie pomogę
no to chyba kolej na mnie ale do 22 maja nie rodzę, czekam na mamę:-p
ogólnie to zwolniłam tempo i trochę się obijam zbieram siły na poród:-D

tak slyszalam o polskich przychodniach mam nadzieje ze obejdzie sie bez nich tym bardziej ze koszty sa spore. W piatek mam pierwsze usg, i pierwsze badania mam nadzieje ze wszystko bedzie ok :-) i zobacze swoje malenstwo :-)

Witam niedzielnie zaraz muszę iść na zakupy bo markety dzisiaj do 16, a ja jeszcze w szlafroku kawę piję, trochę mi się zaspało;-).
Dziękuję Karis78, ja ostatnio czuję się bardzo dobrze poza tym że szybko się męczę to jest ok. Ty pisałaś że ciśnienie 130/90 jest wysokie, a mi tutaj gp i w Polsce gin powiedzieli że w ciąży do 140/90 jest oki, a ja często mam coś koło tego ale myślałam że to dobrze:sorry2:, teraz to już zgłupiałam:baffled:. Twoja godzina zero zbliża się wielkimi krokami, trochę Ci zazdroszczę, że niedługo będziesz tulić swoje maleństwo:tak:.
Madzia23 odezwij się chorowitko nasza, mam nadzieję że nadal jestes w dwupaku:tak:.
Maureen jak tam sobie teraz radzisz? Pewnie już coraz lepiej, no i jak samopoczucie?
Witam nowe mamusie.

Hej Babeczki,

u nas dziś kiepski dzień - Marcela popłakuje, a Amela ryczy na full odkąd wstała z popołudniowej drzemki :baffled: W ogóle to nie wiem w co ręce włożyć, mąż już od tygodnia chodzi do pracy i zostałam z dziećmi sama.. Jeszcze wszystkiego dobrze nie ogarniam.. a wieczorem nie wiem jak się nazywam :baffled::zawstydzona/y:

kingusia,

prześliczna ta Twoja Kornelcia, fotka z języczkiem super :tak::-)

ropucha,

dzięki za pamięć, samopoczucie raz lepsze raz gorsze, ale staram się jak mogę nie poddawać złym nastrojom..
A u Ciebie też zleci raz dwa, zobaczysz.. i ani się obejrzysz, a już będziesz pędzić na porodówkę ;-)

mamcia10,

witam Cię na naszym wąteczku, pisz jak najwięcej :-)

karis78,

dobrze zrobiłaś, zbieraj tyle sił, ile tylko możesz :tak:
A na kiedy masz termin ?

sandrahaha,

ja niestety tez jestem zielona w tym temacie, więc nie pomogę..

marika3020,

Ciebie tez serdecznie witam :-)
I nie bój się porodu tutaj :tak: Ja rodziłam w Polsce i tutaj, zdecydowanie tutaj było lepiej :tak:

Ściskam wszystkie, także te niepiszące od jakiegoś czasu ;-) kobitki..

tak slyszalam o polskich przychodniach mam nadzieje ze obejdzie sie bez nich tym bardziej ze koszty sa spore. W piatek mam pierwsze usg, i pierwsze badania mam nadzieje ze wszystko bedzie ok :-) i zobacze swoje malenstwo :-)

hejka!
w jakiej dzielnicy mieszkasz? i gdzie będziesz rodzić:) ?
Ja też z Londynu ;)
i powiem Ci, że rodziłam tutaj i jest na prawdę superowo, opieka w szpitalu itp. !
więc myślę, że nie masz czym się martwic!:)

Pozdrawiam!

hejka!
w jakiej dzielnicy mieszkasz? i gdzie będziesz rodzić:) ?
Ja też z Londynu ;)
i powiem Ci, że rodziłam tutaj i jest na prawdę superowo, opieka w szpitalu itp. !
więc myślę, że nie masz czym się martwic!:)

Pozdrawiam!
Mieszkam na Upminster 6 strefa Londynu, rodzic bede w Romford w QUEEN'S HOSPITAL, tam tez jade na pierwsze usg w piatek. Przyznam ze jak narazie to jestem zakracona w tym wszystkim :sorry2:

Witajcie,
ropucha nie panikuj po protu ja miałam zawsze niższe i dlatego u mnie to jak wysokie, a u ciebie to norma. Dlatego kazały mi to sprawdzać:tak:nie martw się
maureen no termin mam według om na 04.06 a według USG 23 maj no zobaczymy.
Zostawiłam małego w przedszkolu tylko na dwie godzinki i oczywiście płakał nie wiem co mam robić:no: narazie się nie poddaje i zaprowadzę go jutro. Alan nawet z dziećmi nie chce się bawić...
chociaż pogoda ładna:-)

reklama
Witajcie,
ropucha nie panikuj po protu ja miałam zawsze niższe i dlatego u mnie to jak wysokie, a u ciebie to norma. Dlatego kazały mi to sprawdzać:tak:nie martw się
maureen no termin mam według om na 04.06 a według USG 23 maj no zobaczymy.
Zostawiłam małego w przedszkolu tylko na dwie godzinki i oczywiście płakał nie wiem co mam robić:no: narazie się nie poddaje i zaprowadzę go jutro. Alan nawet z dziećmi nie chce się bawić...
chociaż pogoda ładna:-)
Nie martw sie z dnia na dzien bedzie coraz lepiej ;-) nie mozesz sie poddac bo pozniej bedzie jeszcze gorzej, ja malego tez od wrzesnia oddalam do pre-school na 2,5 godz dziennie. Smutno mi bylo na poczatku ale teraz jest szczesliwy i ja jestem szczesliwa :) A od wrzesnia juz idzie normalnie do szkoly. Wiem jak ciezko jest poslac pierwsze dziecko do szkoly obojetnie czy w Polsce czy poza granicami. Pozdrawiam

Do góry