reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciężarne na Wyspach

Witajcie w poniedziałek,
ale piękna pogoda, czyściutkie błekitne niebo:-)
mamunia2 ja mam narazie jednego brzdąca ale to co on potrafi zrobić w naszym domku to naprawdę jest pobojowisko, więc nie wiem co będzie przy dwójce:-D:laugh2: chyba, że mały zechce do przedszkola chodzić to może będzie mniej tego sprzątania. no i ciepło się zrobi to w ogródku niech robi bałagan:tak: no a mój alan to też pomaga:-p w gotowaniu.
calineczkazbajki witaj, to Ty czerwcówka jesteś:-D
życzę powodzenia na wizytach.
No w końcu się wyrwiemy na dłużej na spacer:-) bo mój A. mówi do mnie żebym na miasto nie jechała bo znów kasę wydam;-)
miłego dnia

reklama
witam
Ja się tylko melduję nadal 2w1 :dry: Lecę teraz do sklepu, potem do znajomej na kawę jakąś. Ona się trochę dziwi, że jadę do niej jak jutro mam termin ale ja mam już dość siedzenia w domu i czekania ciągłego... Zresztą to 10 min samochodem to dam radę...:tak:

kingusia dawaj znać co ci ten lekarz powiedział

calineczkazbajki witaj tak jakby ponownie :laugh2:

witam
Ja się tylko melduję nadal 2w1 :dry: Lecę teraz do sklepu, potem do znajomej na kawę jakąś. Ona się trochę dziwi, że jadę do niej jak jutro mam termin ale ja mam już dość siedzenia w domu i czekania ciągłego... Zresztą to 10 min samochodem to dam radę...:tak:

kingusia dawaj znać co ci ten lekarz powiedział

calineczkazbajki witaj tak jakby ponownie :laugh2:
no trzeba sobie jakoś czas organizować:tak: ja tam 2 dni przed porodem w Zakopanym byłam z Krakowa to było więcej niż 10min:-D

Noo i wróciliśmy...

powiem Wam iż słyszałam serducho mojej dzidzi
in_love.gif

bije jak dzwon...
36_3_13.gif

pomacała mnie po brzuchu i powiedziała, że główka bardzo nisko i mogę nawet na dniach urodzić... ale mam wizytę u położnej w szpitalu w środę...
to pewnie mi już będzie badać podwozie
Shok.png
eek.gif
i będzie już ustalała termin wywołania ...
chyba,że mała zechce wyjść do środy, ale nie sądzę
zmartwiony.gif

No pogoda nareszcie wiosenna, przynajmniej zza okna tak wygląda, więc trzeba wybrać się i wydać trochę kasy, zresztą nic lepszego nie mam do roboty. W pracy martwy sezon, nie wiadomo kiedy coś się ruszy. A na spacery to nie bardzo jest gdzie tu chodzić. Dobrze że niedługo odwiedzę Polskę, a nie byłam tam od grudnia 2009.

Ja juz po wizycie w szpitalu.Szczerze to mam mieszane uczucia....Myślałam,że będzie to wizyta z ginekologiem,a była z dwiema kobitami,jedna była położną a druga nie wiem ale pewnie też.To była tylko rozmowa o tym jak sie czuję i troche o poprzedniej ciąży.Wypisała mi aspiryne,którą mam brac do 36 tyg ciąży(jeśli dotrwam),ma to zmniejszyc minimalnie ryzyko wystąpienia zatrucia ciążowego w obecnej ciąży.Zbadała mocz i ciśnienie i to wszystko,ciśnienie 147/70,powiedziała,że dobre a ja sama nie wiem,w poprzedniej ciąży miałam 139/90 i od razu do szpitala i w tym samym dniu cesarka....
:crazy:

Witam.my dzis spacerek 3 godzinny zaliczylismy bo taka super pogoda byla.Mam nadzieje ze tak bedzie chociarz kilka dni:tak:
Calineczka witamy z powrotem
bajeczka ja tez nie siedzialam w domu ani kilka dni przed terminem ani kilka dni po.Nie ma sensu siedziec w domu i czekac bog wie na co bo sie predzej jajko zniesie niz doczeka porodu:-D
Mamunia a Ty gdzie sie ostatnio podziewasz??
Juz nie wspomne o Myleene,Medio,Sarze,Olindzie bo one to chyba juz o nas zapmnialy:-(

Co tu taka cisza?
No a ja wlasnie sie dowiedzialam ze musze szybko zmienic adres pracodawcy w Home Office bo pracuje dla nich juz prawie poltora roku i zapomnialam zrobic to odrazu a dowiedzialam sie ze przez t moge miec problem z benefitami.Mojej kolezance przez to ne chca zadnych benefitow wyplacac-nawet Child Benefit.Wiec teraz szybko musze zadzialac bo inaczej moze byc kiepsko:-(

ale tu pusto dzisiaj...czyzby wszystkie zaczely rodzic??
u nas dzisiaj kolejny piekny dzien:tak:,az sie chce wstawac z lozka :-)

ja mam coraz mniej czasu na pisanie bo mala domaga sie mojej uwagi.
ze skorka juz lepiej. teraz caly czas raczki w buzi ma a jak nie raczki to obojetnie co byle by tylko possac i slini sie okropnie:-D
milego dnia

reklama
Co tu taka cisza?
No a ja wlasnie sie dowiedzialam ze musze szybko zmienic adres pracodawcy w Home Office bo pracuje dla nich juz prawie poltora roku i zapomnialam zrobic to odrazu a dowiedzialam sie ze przez t moge miec problem z benefitami.Mojej kolezance przez to ne chca zadnych benefitow wyplacac-nawet Child Benefit.Wiec teraz szybko musze zadzialac bo inaczej moze byc kiepsko:-(
no mojej koleżance zabrali benefity i wszystko muszą załatwiać od nowa także działaj działaj:tak:
Witajcie,
pięknej pogody ciąg dalszy:-) także dziś znów troche poza domem.
Wczoraj zdzowniłam do położnej w sprawie tego skanu no i ma sprawdzić mi termin bo nic nie wiadomo:no: ile można czekać najpierw ci powiedzą że mały brzuch a później sobie czekaj:crazy:
A są super promocje w sklepach ale wczoraj zaszalałam:-D bo tu faktycznie dzień mamy 14go
życzę miłego dnia
kamilalopez co do przesądów to otatnio nie widziałam myszy a reszta aż strach pomyśleć:-D:-p

Do góry