reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciężarne na Wyspach

Dzien dobry
U nas tez pogoda super wiec trzeba korzystac i spacerowac:tak:
Pixi Dobrze ze skora sie poprawia.
U mojej malej twarz tez juz o wiele lepiej wyglada-odkad zaczelam jej przemywac tez oilatum
Karis juz dzwonilam do firmy zeby mi list wyslali ze dla nich pracuje i powiedzieli ze dzis wysla
A co do Twojego usg to naprawde nienormalni,ale tak to jest ze czasami trzeba dzwonic i sie upominac bo im sie nie spieszy

reklama
hej
No to u mnie termin właśnie mija a tu cisza :baffled: Pogoda piękna, czuć wiosnę, zaraz okna pootwieram to troszkę przewietrzę. Dziś się już nie będę oszczędzać i sprzątać dom na raty tylko zamierzam wszystko hurtem zrobić.
O 15.00 idę do położnej, oby dała jakiś wcześniejszy termin wywołania w razie co bo 2 tygodnie czekać to masakra... A na wcześniejszy poród raczej się nie zanosi... brzuch mam raczej wysoko ale nie wiem czy to jest regułą, że musi opaść w dół bo mała na pewno się u mnie obniżyła, czuję ją o wiele niżej...

karis78 dobrze, że się upomniałaś bo oni czasem burdel na kółkach mają...
kamilalopez u nas też cyrki z Home Office, pisałam wam wcześniej, że mojego A. certyfikat zginął.. Oni powiedzieli żeby przysłać dowód do sprawdzenia danych i jakiś dokument nam odeślą. Minęły 2 tygodnie a tu ani dokumentu ani dowodu nie widać.... Strasznie nie lubię wysyłać tu pocztą dowodu albo paszportu bo to się człowiek poźniej stresuje :wściekła/y::angry:

Ja już wróciłam, mały padnięty po placu zabaw:-D więc pewnie mu się uśnie to ja też poleżę, a co:happy: oczywiście narazie położna nie odzwania jak zapomni to chyba ją uduszę jeszcze poczekam do wieczorka
kamilalopez no mój mały dostał teraz wysypki na policzkach, więc znów czeka mnie walka z kremami
bajeczka to trzymam kciuki za wizytę
pixi zapomniałam o tych ślinotokach znów mnie to czeka:-D
a kingusia....
no nowe wyspiarki i te nie nowe gdzie się podziewacie?

Witam wszystkie ciezarne na wyspach :) ja dopiero co sie dowiedzialam, ze spodziewamy sie dzidzusia, mam nadzieje ze podczytam od Was jakies ciekawe informacje :rofl2:

Ja już po wizycie...A więc tak, z jej macania wywnioskowała że główka ciutke niżej ale jeszcze nie całkowicie w kanale. Za tydzień we wtorek mam do niej iść (jeśli się coś nie ruszy) i może zrobić masaż szyjki. W ostateczności 14 marca na wywołanie do szpitala. W każdym razie mam robić wszystko żeby dziecko się ruszyło... Zacznę dziś od męża..:laugh2::laugh2::laugh2:

agatakat witaj i gratuluję :-)

bajeczka no to trzymam kciuki, żeby się coś u Ciebie rozkręciło do wtorku :)) ... żebyś nie musiała tyle czekać...

a u mnie nic ciekawego, mała bardzo nisko i brzuch boli jak zwykle i nic się nie dzieje, ale jutro może się czegoś dowiem w końcu konkretnego...
mam nadzieję,że nie będę musiała długo czekać;/

A co tu takie pustki??? Gdzie się wszystkie podziały?
U mnie spokój dalej, pogoda dziś się już pogorszyła. Po wczorajszym szale sprzątania i spacerku do położnej chodzę dziś okrakiem bo mnie wszystko boli...:laugh2::laugh2::laugh2:
Ale dziś też mały spacerek zaliczę, teraz wybywam na ploty do kumpeli...
Pozdrawiam :-)

to dalej niekogo tu nie ma:szok:
Pozdrawiam i życzę miłego dnia:-)
U nas pogoda fajna:-D więc czeka mnie sprzątania ciąg dalszy ogródka
Dzwoniłam do położnej po 2 godz. odzwoniła i powiedziala ze szuka miejsc na skan i zadzwoni jutro czyli wczoraj i się nie doczekałam:crazy: a wieczorem się poryczałam.No jak tak można no przecież ja oszaleję:angry: zaraz do niej zadzwonię zobaczymy
Życzę miłego dzionka
bajeczka nie ociągaj się z tym porodem:happy:
a kingusia...

Witam jeszcze z wyrka, od razu mówię że mój laptop zły czas pokazuje:tak:. Byłam wczoraj na tym usg w szpitalu (tydzień po prywatnym :-)), no i wszystkie wymiary dobre, tylko się ciszyć:-D. Babka która usg robiła o 100 razy milsza niż polski doktorek, który przyjmuje prywatnie i grubą kasę zdziera, sama mi wszystko pokazywała i tłumaczyła, prawie o nic nie musiałam pytać. Dostałam też od razu skierowanie na krew w tym samym szpitalu. Babka miała niezły problem bo u mnie żył nie widać:tak:, wkuwała się 2 razy i strasznie przepraszała, chocaiż ja wrażliwa na taki ból nie jestem, co chwilę pytała czy dobrze się czuję;-). Pobrała tej krwi do 4 próbek, nawet nie pytałam co oni będą badać, bo i tak bym pewnie nie zrozumiała, może Wy wiecie co się bada we krwi pierwszym razem. Domyślam się że hemoglobinę ale co jeszcze to nie wiem.
Teraz tylko muszę czekać do nast. środy na wizytę u położnej i wszystko ma być ok!
Karis78 co tam załatwiłaś u położnej?

reklama
ropucha widze, ze naprawde jestes zadowolna ze swojego scanu :-) ciesze sie, bo sama nie wiem czego sie spodziewac na pierwszym scanie
karis78 drecz ta swoja polozna! mam nadzieje, ze juz odezwala sie do Ciebie

Do góry