reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciężarne na Wyspach

reklama
Widzę,że pustki ostatnio na forum...
ropucha przy pierwszym pobraniu na pewno badają krew w kierunku anemii,wirusa HIV no i grupę krwi,ale co jeszce to nie pamiętam:no:
Pozdrawiam wszystkie dziewczyny;-)

Witajcie!
kamilalopez- no faktycznie ostatnio mało się udzielam ale staram się czytać na bieżąco, mam ostatnio dużo na głowie, od czwartku do wczoraj był u nas w odwiedzinach tesć, a jak wyjechał i myslałam, że będę miała więcej czasu to siostra pojechała do szpitala, bo jej cisnienie skoczyło i znalezli w moczu ciała ketonowe, więc troszkę trzeba im pomóc przy dzieciaczkach; biedna ciągle cos w tej ciąży ma.
Trzymajcie się cieplutko!

aż do 14 marca? Czyli 2 tygodnie ci dali. :baffled: Oby się ruszyło bo jeszcze będzie tak, że obydwie tego 14 marca w szpitalu wylądujemy :dry:

możliwe, że razem :D hahah...
ale 2 dni po terminie to jakaś głupota, nie wiem gdzie to stosują, ale na pewno nie w moim szpitalu :p
w większości właśnie 2 tygodnie po terminie dopiero ;} chociaż wiadomo - lepiej ,żeby samo się zaczęło

Mamunia no to faktycznie biedna ta Twoja siostra,nbo i nie dziwie sie ze nie masz czasu-wybaczam:-D Moja "siostra" tez jest w ciazy i rodzi w maju i powiem Ci ze ona to dopiero pechowiec-od poczatku wymiotowala od rana do wieczora,juz kilka razy miala zapalenie pecherza pomimo tego ze sie cieplo ubiera,miala hemoroidy,miala grzybice pochwy juz 2 razy pomimo tego ze 2 razy dziennie sie myje,juz ze 3 razy miala taki bol brzucha ze w szpitalu ladowala,juz nie pamietam co jeszcze ale wiecznie cos az mi jej szkoda a do tego z mezem tez nie do konca ma fajnie bo jeszcze zanim sie dowiedziala ze jest w ciazy to myslala o rozwodzie bo z nim juz wytrzymac nie mogla

Kingusia bo wiadomo ze lepiej jesli sie wszystko samo zacznie a nie przez wywolanie no i dlatego czekaja do ostatniej chwili.Ja mialam bardzo fajna polozna,ona ustalala mi termin i dlatego sie mnie zapytala czy chce szybko urodzic-2 dni po terminie czy wole poczekac czy sie samo zacznie a jak nie to 11 dni po.Jak wiadomo co szpital to co innego i co polozna czy lekarz to tez co innego

Milej nocki mamuski i ciezarowki:-)

Good morning ;-);-);-)
Kilka dni mnie nie bylo bo przeprowadzka i wiadomo co za tym idzie ........:crazy:
No ale juz doszlam do ladu na nowej chacie i jest ok :tak:
wczoraj mialam usg maly zdrowo rosnie ,wszystko jest dobrze ..tylko wkurzylam sie na ta wizyte bo pierwszy scan mialam z fajna babka chyba 40 min .siedzialam i fajnie mi wszystko tlumaczyla ,a teraz mialam wrazenie ,ze na szybkiego to bylo ...No ale najwazniejsze ,ze maly zdrowo rosnie :happy:

kingusia ,bajeczka kolejny nowy dzien sie zaczyna ...moze to dla ktorej z Was bedzie ten szczesliwy dzien czego Wam bardzo zycze :happy:
u nas slonko od rana fajnie !!

Vanilka miło,że sie odewałaś;-) Mam pytanko do Ciebie,bo wiem,że tez miałaś zatrucie ciążowe w poprzedniej ciąży,czy z tego powodu kazali Ci przyjmowac aspiryne???Bo mi przepisali,ale jeszcze nie zaczęłam brac bo obawiam się,a mam łykac codziennie aż do 36 tyg ciąży,a z tego co czytałam aspiryny nie powinno sie przyjmowc w ciąży,a w ostatnim trymestrze jest zabroniona....nie wiem co robic:-(

reklama
Cześć dziewczyny
Czyżby wszędzie wiosna i każda gdzieś wybyła?
Ja wczoraj wykorzystałam męża, do tego ciepła kąpiel i tylko brzuch mnie bolał jak na @ :baffled: Czasem coś tam mocniej to myślałam, że się zaczęło ale nie... Dziś już jestem po spacerku takim dłuższym, ledwo się doczłapałam do domu, pod koniec jak pingwin szłam... Może coś ruszy...
W sumie moja kuzynka to sobie poród wychodziła. Miała przenoszoną ciążę, pojechała do szpitala na wywołanie i kazali jej chodzić bo na coś czekała... Po 6 godzinach takiego chodzenia zaczęło się samo :baffled: Więc może u mnie chodzenie pomoże... Oby...:dry:

Vanilka gratuluję nowego domu, oby Wam się dobrze mieszkało

Do góry