reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciężarne na Wyspach

reklama
Witam w uroczą angielską niedzielę. Witam nowe przyszłe mamy. Olcia23 czy Ty też jesteś wrześniówką? Jeśli tak to się bardzo cieszę.
Kamilalopez, strasznie fajne te przesądy. Wychodzi na to że moje dziecko, jak tak dalej pójdzie, będzie miało kilkadziesiąt myszek, i to sporo jedna na drugiej, bo ja potrafię się byle czego wystraszyć. Ale jest jeden przesąd który wykorzystuję w stosunku do swojego faceta, mówi on że kobiecie w ciąży się nie odmawia bo się straci coś wartościowego, no i zamierzam w najbliższym czasie użyć tego przesądu, żeby mi zrobił placki ziemniaczane. PA, pa

kingusia ja idę właśnie we wtorek do położnej to pewnie mi powie dopiero co i jak, do tej pory mi tylko mówiła, że jakby co najpóźniej 14 marca pójdę na wywołanie

martitka83, olcia23 witajcie :-)

ropucha jak mojemu przeczytałam te przesądy to się śmiał, że naszą małą będą za włosy wyciągać bo ja ciągle zgagę mam...:-p:laugh2: albo wyjdzie owłosiona jak Wookie (ta małpa z Gwiezdnych Wojen):eek::laugh2:, też ma facet porównania :oo:

kingusia ja idę właśnie we wtorek do położnej to pewnie mi powie dopiero co i jak, do tej pory mi tylko mówiła, że jakby co najpóźniej 14 marca pójdę na wywołanie
:

Booże czemu tak długo?? o_O
w większości to masz wybór albo 2 dni po terminie albo 11 ... ale 14 ;O szok...
14 dni to w PL trzymają , nie wiem jak u mnie będzie, ale jak mi powie, że 14 dni to ją uduszę na miejscu...

jak możesz podaj mi na PW swoje GG :) o ile masz chęć

Booże czemu tak długo?? o_O
w większości to masz wybór albo 2 dni po terminie albo 11 ... ale 14 ;O szok...
14 dni to w PL trzymają , nie wiem jak u mnie będzie, ale jak mi powie, że 14 dni to ją uduszę na miejscu...

jak możesz podaj mi na PW swoje GG :) o ile masz chęć
no mówiła tylko, że 12 dni po terminie na pewno pójdę na wywołanie, wcześniej mogą mi zrobić masaż szyjki (ale nie wiem czy tego chcę :eek:). Wiem, że długo, może coś innego mi powie we wtorek... Zresztą sama widzisz co miasto, co szpital to inne metody..
Wysłałam ci nr gg na priv...

Nie zaglądałam do Was jakiś czas i widzę duze zmiany na forum:szok: Fajnie,że nasze grono się powiększa:-) U nas pada dzisiaj od samego rana,ale nawet to mnie nie powstrzymało od wypadu na miasto,bo tak mnie wysadziło,że juz nie miałam w czym chodzic:-D Dziewczyny pamiętacie może kiedy dostałyście wyniki badań krwi,którą pobieraja w 12 tyg na pierwszej wizycie w szpitalu???Bo ja do tej pory nie dostałam i nie wiem czy dostane listownie czy jak.A słyszałam,że położna omawia z nami te wyniki na wizycie w 16 tyg a u mnie nic...:no:
Pozdrawiam i miłego dzionka;-)

Witam w uroczą angielską niedzielę. Witam nowe przyszłe mamy. Olcia23 czy Ty też jesteś wrześniówką? Jeśli tak to się bardzo cieszę.
Kamilalopez, strasznie fajne te przesądy. Wychodzi na to że moje dziecko, jak tak dalej pójdzie, będzie miało kilkadziesiąt myszek, i to sporo jedna na drugiej, bo ja potrafię się byle czego wystraszyć. Ale jest jeden przesąd który wykorzystuję w stosunku do swojego faceta, mówi on że kobiecie w ciąży się nie odmawia bo się straci coś wartościowego, no i zamierzam w najbliższym czasie użyć tego przesądu, żeby mi zrobił placki ziemniaczane. PA, pa

Tak jestem-a ty tez?

Madzia23 ja nie dostalam wynikow do domu ..poszlam na wizyte do poloznej i ona mi mowila jakie mam wyniki .
I co bylas juz na kosnultacji ???

kingusia ja tez slyszalam, ze tutaj dlugo zwlekaja z wywolywanie bo oni to jak wiemy wszystkie stawiaja na nature ;/a dlugie mialas cykle ??bo jak 28-32 to powinnas na dniach urodzic ..nie ma co sie denerwowac dopiero 1 dzien po ,a nawet masz juz z usg termin ..wiadomo meczy to czekanie ..wiec spacerki,ananasy,sex ,kapiele,jak masz w domu schody to chodz po nich :happy::happy:

bajeczka Ty to samo co kingusia :happy::tak:

Olcia23 Witaj!:happy:

w srode ide na scan :happy:ciesze sie :-)
a jutro przeprowadzka na nowa chate ...masakra ile tego pakowania mam :nerd:

Witam i ja
U nas tez pada i jest ponuro,kolejny dzien siedzenia w domu:-(
Co do tego czopu to mi tez nie odszedl wczesniej. A z tymi przesadami to naprawde smiesznie-teraz juz wiem czemu moja mala byla owinieta pepowina wokol szyi,no bo nie raz jak pranie wieszalam to przechodzilam pod sznurkiem:-D
Martika,Olcia witam w naszym gronie;-)
Kingusia,Bajeczka juz niedlugo sie doczekacie
Madzia23 na poczatku krew pobierala mi polozna i ona pozniej miala wyniki,a jak mi pobierali w szpitalu to wyniki musialam w szpitalu odebrac sama,ale wiadomo ze co szpital to jest inaczej.Zawsze mozesz zadzwonic i sie zapytac:tak:
Vanilka ja tez niedlugo sie bede przeprowadzac i tez jak pomysle o tych wszystkich manelach to...a jeszcze do tego z moja mala ktora sie trzeba ciagle zajmowac to rozpakowywanie tego wszytskiego pewnie mi z miesiac zajmie:-)

Ostatnia edycja:
reklama
Vanilka u mnie akurat jest tak, że podczas staranek moje cykle się dziwnie wydłużyły więc ja od początku zakładałam, że przenoszę...

Madzia23 mi też wyników nie przysłali do domu, ale pamiętam czegoś tam miałam za mało to zadzwonili do mnie z taka informacją... Następne badania krwi były już ok to tylko położna na którejś wizycie mi powiedziała co i jak...ale tych wyników to nawet na oczy nie widziałam

Do góry