reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciężarne na Wyspach

Witam weekendowo, ale pogoda raczej do kitu. Ha, ha no i dostałam wczoraj zaproszenie na usg prenatalne na wtorek:sorry:. Ja to jednak jestem w gorącej wodzie kąpana, niepotrzebnie jeździłam prywatnie, tylko kasa i czas zmarnowany. Ale cóż, byłam trochę zdołowana no i właściwie dopiero poznaję ten system

reklama
Dzien dobry
Maureen sniadanko fajne mialas:-)apetycik jest,tylko trzeba uwazac zeby pozniej problemow ze schudnieciem nie bylo:-D
Karis no to duzo 2cm w 3 dni:-)
Bajeczka,Kingusia trzymam kciuki zebyscie w koncu na porodowce wyladowaly;-)
Ropucha przyzwyczaisz sie do tego ich systemu tutaj:-)Moze i niepotrzebnie jezdzilas ale przynajmniej zobaczylas ze wszystko jest w porzadku

Pogoda u nas okropna dzisiaj wiec spacerku nie bedzie:-(A wczoraj bylysmy u lekarza na tym sprawdzeniu co robia po 6 tygodniach i Olivia wazy juz 4.720 kg i glowke ma wieksza o 4cm.
A co do tej wysypki na twarzy to sie okazalo ze to egzema.

Ostatnia edycja:
ropucha przyzwyczaisz się, wszytko będzie dobrze:tak:
kamilalopez ale dostała mała na to jakieś leki?To szybko się wyleczy?A jak Olivka, dalej taka grzeczna?:-p
dobra to lecę dalej do kuchni:happy:

Ja również jestem, w dwupaku niestety jeszcze....
Identycznie jak u kingusi brzucho boli, kłuje mnie od rana na dole, ale nic poza tym...:-( Trzeba dalej czekać...
U nas ładna pogoda była rano i miałam wyciągnąć mojego na spacer ale chyba za bardzo się napaliłam i deszcz u nas pada więc nici ze spacerku....

Kingusia kiedy masz wizytę u położnej? Ciekawe czy ci ustali mniej więcej datę wywołania w razie co...

Karis,

jaka tam Nigella, no coś Ty :-D Po prostu wszyscy w domu kochają ciasta ( ja też ) więc siłą rzeczy je piekę, a że to lubię to inna sprawa;-) Gotować też w miarę lubię, ale czasem jak nie mam weny, to do garów nawet nie podejdę :tak:
Jesteś z rocznika '78, czy to tylko cyferki przy nicku ?
Dzięki za trzymanie kciuków, przydadzą się na pewno :zawstydzona/y: A usg na pewno się doczekasz :tak:

Kamilalopez,

super rośnie Oliveczka :tak: Co zapisali na tą egzemę ??

Bajeczka, Kingusia,

widocznie tak dobrze Waszym maluszkom u Was w brzuchach, że nie chcą wyjść i już :-D Ale kiedyś w końcu wyjdą,jak uznają że już czas, nie martwcie się kochane..

Ropucha,

no i doczekałaś się usg, będziesz po prostu o 1 do przodu ;-)

U nas też dzisiaj wstrętna pogoda, chyba jak wszędzie :eek:

Karis naszczescie bez zmian,dalej grzeczniutka i robi mi tylko 1 pobudke w nocy na 10 minut:rofl2::-)
Karis,Maureen ze zgledu na to ze juz jej wyschly te krostki na twarzy i troszke mniej tego ma to narazie nic nie przepisal bo on nie lubi przepisywac lekow takim maluszkom jesli naprawde nie ma potrzeby i powiedzial ze jesli sie pogorszy to mam wrocic i cos przepisze.Smaruje jej twarz tez tym kremem z Oilatum i moze to pomoze no bo niby Oilatum jest tez na egzeme-no i moze dzieki temu ze jest w nim caly czas kapana-nie ma nigdzie tego swinstwa na ciele oprocz twarzy(twarzy jej nigdy nie przemywalam ta woda z oilatum)
Bajeczka u nas tez rano sloneczko swiecilo i zaplanowalam sobie spacerek z mala i co... chwile pozniej zaczelo padac i tak pada z przerwami teraz:wściekła/y:

to znów ja:-)
maureen nie wiem czy to źle czy dobrze ale tak moja droga 78 to mój rocznik:happy:
Ach i zrobiłam te bułeczki drożdżowe z linka od Ciebie i są pycha, dzięki:tak:
Może udobrucham mojego A. bo wczoraj się na niego wydarłąm w sumie bez powodu:confused2: to pewnie przez te hormony w ciąży:rofl2:
kamilalopez to jednak nie przegrzewasz Olivki:rofl2::-D

Karis no jednak nie przegrewam jej;-)Twoj maz pewnie bedzie szczesliwy no bo "przez zoladek do serca":-DPamietasz na ktorej stronie byl ten link na drozdzowki??Narobilyscie mi ochote na upieczenie czegos:tak:

Ja również jestem, w dwupaku niestety jeszcze....
Identycznie jak u kingusi brzucho boli, kłuje mnie od rana na dole, ale nic poza tym...:-( Trzeba dalej czekać...
U nas ładna pogoda była rano i miałam wyciągnąć mojego na spacer ale chyba za bardzo się napaliłam i deszcz u nas pada więc nici ze spacerku....

Kingusia kiedy masz wizytę u położnej? Ciekawe czy ci ustali mniej więcej datę wywołania w razie co...

Ja to już ochoty na spacery nie mamm... więcej zmęczenia i ledwo co oddycham, a nici efektów :baffled:
a wizytę mam w poniedziałek u GP ...
ona mnie już skieruje raczej do szpitala i tam się wszystkiego dowiem o ile nie wyjdzie mała wcześniej :tak:;-)

reklama
Karis no jednak nie przegrewam jej;-)Twoj maz pewnie bedzie szczesliwy no bo "przez zoladek do serca":-DPamietasz na ktorej stronie byl ten link na drozdzowki??Narobilyscie mi ochote na upieczenie czegos:tak:
Słodkie drożdżówki z dżemem
tu masz ten link co maureen mi dała:-) już go udobruchałam, bardzo mojemu posmakowały:tak: ufff... udało się:-)
kingusia no nie wiem medytuję i medytuję:happy:

Do góry