reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciężarne na Wyspach

Vanilka tak to bedzie wizyta w klinice.Widzisz to może ja sobie za dużo wyobrażam,może rzeczywiście porozmawia tylko ze mną i wszystko,a ja się niepotrzebnie denerwuje...
Kingusia a Ty jeszcze nie na porodówce???:-);-)

reklama
No właśnie Bajeczka o to mi chodziło że człowiek w tym 9tym miesiącu jest już taki umęczony, że ten strach trochę blednie.
Co do ich podejścia do kobiety w rozsypce to chyba nie jest normalne, że nie sprawdzą rozwarcia i gdzieś tam czytałam że nie robią usg i nie wiedzą nawet czy dziecko jest prawidłowo ułożone do porodu tzn. główką w dół.:szok:
Madzia23 po wczorajszej wizycie jestem już spokojniejsza, ale widzę że Ty za to się nieźle stresujesz, własciwie to się nie dziwię, ale musisz myśleć pozytywnie. Tą ciążę na pewno donosisz, czego Ci szczerze życzę.:-)
Ja sobie dzisiaj pierwszy raz przytuliłam kibelek, ale było to bardzo dziwne, bo po porostu dostałam cofki jak sobie pomyślałam że zaraz będę myć włosy i przypomniałam sobie zapach swojego szamponu, no i poleciało:eek:, mimo że nawet niedobrze mi nie było.
Aha mam jeszcze pytanie czy oni tu robią badanie na cukrzycę ciążową?

Co do ich podejścia do kobiety w rozsypce to chyba nie jest normalne, że nie sprawdzą rozwarcia i gdzieś tam czytałam że nie robią usg i nie wiedzą nawet czy dziecko jest prawidłowo ułożone do porodu tzn. główką w dół.:szok:
Aha mam jeszcze pytanie czy oni tu robią badanie na cukrzycę ciążową?

Ropucha co do sprawdzenia czy dziecko jest ulozone glowka w dol sprawdza to polozna-naciska lekko na brzuch i czuje gdzie jest glowka i gdzie reszta cialka:tak:
I TAK robia badanie na cukrzyce ciazowa okolo 28 tygodnia:tak:
Milej nocki

Witajcie wyspiarki:-)
ten brak słońca naprawdę zaczyna mnie dobijać:-(

Ropucha co do sprawdzenia czy dziecko jest ulozone glowka w dol sprawdza to polozna-naciska lekko na brzuch i czuje gdzie jest glowka i gdzie reszta cialka:tak:
I TAK robia badanie na cukrzyce ciazowa okolo 28 tygodnia:tak:
Milej nocki
to fajnie bo już myślałam że muszę specjalnie w PL robić to badanie, ale nie trzeba być jakoś na czczo?
czyżby nasze brzuchatki na porodówkę pojechały?
miłego dnia

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny
Oj jak ja bym chciała być już na porodówce (sama nie wierzę, że to mówię :laugh2::laugh2::laugh2:) Nocka okropna, zgaga mnie męczyła, nic nie pomagało... w rezultacie jestem niewyspana i taka rozmemłana...:eek: Chyba położna dobrze wykrakała, że przenoszę z tydzień spokojnie bo kompletnie nic się nie dzieje.... No ale nie będę tutaj smęcić.... w końcu z każdym dniem coraz bliżej końca, co mnie troszkę pociesza :happy:
Co do ułożenia dziecka to ja się zdziwiłam, że położna wyczuła, macając brzuch, że główka jest w 1/5 schowana w kanale rodnym :eek:
A jeśli chodzi o te badanie na cukrzycę to mi pobierali krew jedynie, ale na czczo nie musiałam być więc jadłam jakieś małe śniadanko co by nie paść..

Hej dziewczyny
Oj jak ja bym chciała być już na porodówce (sama nie wierzę, że to mówię :laugh2::laugh2::laugh2:) Nocka okropna, zgaga mnie męczyła, nic nie pomagało... w rezultacie jestem niewyspana i taka rozmemłana...:eek: Chyba położna dobrze wykrakała, że przenoszę z tydzień spokojnie bo kompletnie nic się nie dzieje.... No ale nie będę tutaj smęcić.... w końcu z każdym dniem coraz bliżej końca, co mnie troszkę pociesza :happy:
Co do ułożenia dziecka to ja się zdziwiłam, że położna wyczuła, macając brzuch, że główka jest w 1/5 schowana w kanale rodnym :eek:
A jeśli chodzi o te badanie na cukrzycę to mi pobierali krew jedynie, ale na czczo nie musiałam być więc jadłam jakieś małe śniadanko co by nie paść..
o jedna się znalazła:-)

Witam dzisiaj wyjątkowo wcześnie, a to dlatego że jeszcze w łóżku zalegam bo zatoki mnie bolą.
Kamilalopez dzięki za info, to wychodzi na to że jak pojadę do Polski to chyba nie będę musiała iść do ginekologa, no chyba że mi coś doradzicie, jakieś badanie którego tu nie robią a przydałoby się.
Miłego dnia

reklama
Do góry