reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciężarne na Wyspach

Dzięki dziewczyny za miłe powitanie i słowa pocieszenia, może po pierwszej wizycie to już jakoś sie rozkręci i będzie oki. Termin mam na 6.09, to jeszcze sporo, ale brzuchol już niezły. Nie bardzo mam czas pisać bo się szykuje do wyjazdu na te badania, a to aż na drugi koniec Londka. Podróż zajmie z 2,5 godz. Jak będę miała siłe to napiszę wieczorem. Buźka

reklama
Czesc dziewczyny
Narobilyscie mi ochoty na zupe:-DJuz wieki nie jadlam
A poza tym to moja mala ma wysypke na twarzy,ktora utrzymuje sie juz 2 tygodnie,Kilka dni temu bylo lepiej,ale znow ma cala twarz wysypana i tylko twarz.Nie mam zielonego pojecia od czego to moze byc.W piatek idziemy do lekarza na to sprawdzenie co robia po 6 tygodniach i mam nadzieje ze cos nam na to poradzi

kamilalopez trzymam kciuki, żeby się wyjaśniło z tą wysypką i żeby przeszła w miarę możliwości szybko Twojej malutkiej ;)
a ja się męczę, bóle podbrzusza... chodzić prawie, że nie mogę...
a o oddychaniu nie wspomnę, brakuje mi dzisiaj zupełnie powietrza ;(

Witam w nocy, bo ja to taki nocny Marek jestem. No i faktycznie z dzidzią wszystko w porządku, spała sobie i lekarz musiał ją obudzić żeby dała się pooglądać:laugh2:
Ale lekarz jakiś taki gburowaty był, o wszystko sama musiałam pytać, ale nie ważne.
Bajeczka, Kingusia Wy już w rozsypce, pewnie Wam ciężko, ale już niedługo:-). Życzę lekkich porodów. Boicie się? Bo mi na samą myśl nogi się uginają, ale może im bliżej tym strach mniejszy.

Witajcie z rana,
no coś pogoda zaczyna się robić wiosenna:-)
bajeczka kingusia na porodówkę marsz:tak:
kamilalopez napewno będzie dobrze, bo Olivka chyba nie płacze więcej albo coś?
no a mi brzuszek rośnie:-D
dzisiaj tylko zupkę gotuję
pozdrawiam

Witam
Kingusia juz niedlugo wszystkich tych dolegliwosci sie pozbedziesz;-)
Ropucha nie chce Cie straszyc ale chyba im blizej porodu tym strach wiekszy
Karis zobaczymy jaka w Londynie pogoda bedzie.
Olivka nie placze wiecej przez wysypke,ale mam nadzieje ze w koncu sie tego pozbedziemy
Milego dnia wszystkim:-)

ropucha ciesze się,że z dzidzią wszystko ok.Nie przejmuj sie tak bardzo i nie stresuj bo to najgorsze dla dziecka.Ja tez nie mogę sie przyzwyczaic do ich systemu ale co zrobisz...Ja mam termin na 5 sierpnia a tez na sama myśl o porodzie mnie skręca,wczesniej miałam cesarke w 28 tyg takze boje się jeszcze bardziej:no:

A ja chyba dzisiaj w nocy zaczęłam odczuwac ruchy dziecka,chyba,że to jelita mi się przekręcały:-) Dziewczyny miała któraś z Was wizyte u ginekologa z tłumaczem???wiecie jak to wygląda?Bo ja mam w poniedziałek i obecnośc tłumacza bardzo mnie stresuje w tej sytuacji...:sorry:

reklama
hej
Dalej się nic nie dzieje. Wczoraj nawet męża zbałamuciłam z myślą, że coś się ruszy a tu nic...:baffled: Może dziś też spróbuję... ale cięęęęężko, ja już taki słoń co ledwo się ruszam i tylko śmiać mi się chcę jak mamy coś zrobić... :laugh2::laugh2::laugh2:
Szkoda, że tu nie zbada położna czy jest jakieś rozwarcie, jak wygląda szyjka bo jak czytam dziewczyny w Polsce to chociaż mają jakieś pojęcie, że coś się zaczyna dziać... A my tutaj nic tylko czekać....

ropucha ja się chyba już mniej boję, teraz to naprawdę wolałabym mieć nocki nieprzespane ze względu na dziecko a nie z powodu bólu, ciężaru itp... Dziś w nocy 0 3.00 wstałam bo mnie tak zgaga męczyła, że nie dałam rady spać...:eek:
W każdym razie strach już mniejszy a to chyba dobrze...

Wybieram się chyba zaraz na spacer dłuższy bo mężuś sobie wolne zrobił więc mogę się z nim wypuścić.
Pozdrawiam, do później :happy:

Do góry