reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciężarne na Wyspach

Hej dziewczyny :-)

u mnie z dnia na dzień co raz gorzej... :dry:
pobolewa mnie codziennie od paru dni głowa, zgagę mam od paru tygodni :wściekła/y: a kręgosłup nieźle łupie...

wstawię Wam zdjęcie mojego brzucholka - pełen rozstępów :wściekła/y:
ale cóż zrobić...
opuszcza mi się już powoli ... ;O

37 tc. i 2 d.

reklama
kamilalopez juz jest troche lepiej:tak:,ale nie do konca. Mala ma odparzenia na szyjce i codziennie meczymy sie zeby to umyc i porzadnie osuszyc,bo jak tylko nie wytre dokladnie to na drugi dzien masakra:szok:,czerwone jak ogien. Lekarz przepisal masc ale po niej mala miala strasznie podrazniona skore i odstawilam a przeszlam na bepanthen. Czytalam ze niestety takie odparzenia mina gdy dziecko zacznie trzymac samo glowke bo wtedy faldki sie zmniejsza i skorka bedzie oddychac.Wiec czekam cierpliwie:-(
A to bedzie nasze pierwsze szczepienie,bo na gruzlice my tu nie mamy:no:

Witam,
u nas mala poprawa, Alus czuje sie o niebo lepiej. Ale wirusa musi sam sie pozbyc z organizmu, bo nic nie pomoze, niestety. Na biegunke tez nie znalezli sposobu, jedynie poradzili w szpitalu, by nie spowodowac odwodnienia i kazali podawac takie cos na odwodnienie.

Maureen zdrowka dla Amelki.
Mamunia, Medio co u Was?

Kingusia fajny brzusio:))

Czesc Kobietki

U nas nuuudy ale na szczescie jestesmy zdrowe

Pixi nie wiem czy probowalas posypywac szyjke jak i wszystkie faldki maka ziemniaczana jak nie to sprobuj o stary sposob ale bardzo dobry ja przy moich dziewczynach tylko make ziemniaczana stosowalam po kapieli dobrze osusz i posyp i w dzien powtarzaj mam nadzieje ze pomoze

Medio jak Karolek???? Duzo zdrowka Wam zycze

Myleene super ze Alus ma sie lepiej i zycze zeby z dnia na dzien bylo coraz lepiej

Maureen , Mamunia dla Waszych pociech tez duzo zdrowka i buziaczki

kingusia sliczny brzusio :tak:rozstepy ..co zrobisz..jedna nie ma wcale inna cala ..ja tez mialam tyle co Ty w pierwszej ciazy wiec w tej nosze juz te same rozstepy:happy2:Ile juz przytylas ??

Ja tez slyszalam wczesniej ze Oilatum mozna miec na recepte-jak bede u lekarza z mala to sprobuje zalatwic recepte,zobaczymy czy sie uda.
Kingusia fajny brzuszek i jaki duuuzy:-)A z rozstepami tak jest-jedne smaruja drogimi masciami i pomimo tego maja a inne nie smaruja niczym i nie maja,niestety nic sie na to nie poradzi:-(
Pixi miejmy nadzieje ze sie szybko z tym uporasz.
A co do gruzlicy to dziwnie ze tutaj jest takie szczepienie a u was :no:Czemu tak jest?
Wlasnie Medio cos sie nie odzywasz-przeszlo juz Karolkowi?

Dziewczyny mam pytanie,moze glupie ale jak to jest z biodrami po porodzie?Ostatnio probujac zmiescic sie w moje ciuchy sprzed ciazy zauwazylam ze nie chca wejsc bo biodra mam szersze-czy one wroca do rozmiaru sprzed ciazy,czy juz tak zostana??:confused:

Witam,
u nas mala poprawa, Alus czuje sie o niebo lepiej. Ale wirusa musi sam sie pozbyc z organizmu, bo nic nie pomoze, niestety. Na biegunke tez nie znalezli sposobu, jedynie poradzili w szpitalu, by nie spowodowac odwodnienia i kazali podawac takie cos na odwodnienie.
Kingusia fajny brzusio:))

Dzięki :-D:zawstydzona/y::-p

kingusia sliczny brzusio :tak:rozstepy ..co zrobisz..jedna nie ma wcale inna cala ..ja tez mialam tyle co Ty w pierwszej ciazy wiec w tej nosze juz te same rozstepy:happy2:Ile juz przytylas ??

Dzięki :zawstydzona/y::-p
a przytyłam 20 kg... :szok::szok::szok::szok: nie wiem jak ja to zrzucę... :shocked2::baffled:
ale się zatrzymała waga, raczej już nie utyję i próbuję mniej jeść :-D
i zdrowsze rzeczy, bo przez całą ciążę to nie przywiązywałam wagi do diety i dlatego :dry:

Ja tez slyszalam wczesniej ze Oilatum mozna miec na recepte-jak bede u lekarza z mala to sprobuje zalatwic recepte,zobaczymy czy sie uda.
Kingusia fajny brzuszek i jaki duuuzy:-)A z rozstepami tak jest-jedne smaruja drogimi masciami i pomimo tego maja a inne nie smaruja niczym i nie maja,niestety nic sie na to nie poradzi:-(

Dzięki ;* :zawstydzona/y::-p
no niestety, ja za późno zaczęłam się smarować... :wściekła/y:
ale pewnie i tak by niektóre wyskoczyły, nie aż tyle...
ale cóż zrobić - człowiek uczy się na błędach :blink:
i będę próbować później jakimś kremem zwalczyć te rozstępy, żeby chociaż zbielały :sorry2: mam nadzieję, że się uda :dry::cool2:

Mam pytanie czy macie czasem takie uderzenia gorąca z wypiekami na policzkach i bóle głowy?
ja tez tak mam od paru dni...
Juz nawet mojemu Ł mowilam, ze chyba juz mnie menopauza dopadla (w ciazy hahaha) bo mam takie uderzenia goraca :-D:-D
z tym ze glowa mnie przy tym nie boli, a cisnienie jak kontroluje to tez jest all ok. Wiec nie mam zielonego pojecia co to...

Dzień dobry,

wpadłam się przywitać, bo nie wiem ile mnie będzie przy kompie :eek: U nas w domu walka z wirusem, rano dopadło mojego M. :baffled: Amela trochę lepiej, ale jedna biegunka już była dzisiaj i dalej nie chce jeść.. Ręce mi opadają ( wiadomo jak jest, kiedy chory chłop w domu ), zapowiada się ciężki dzionek :baffled:

Kingusia,

śliczny brzuszek :tak: Nie martw się, ja też mam pełno rozstępów. Dorobiłam się ich w 1 ciąży i tak już zostało. Niestety walka z nimi jest bardzo ciężka, ale warto spróbować.

kamilalopez,

potwierdzam to, co napisały dziewczyny o Oilatum na receptę :tak:

Myleene,

jak Twój Aluś ??
I co to za lek na odwodnienie, czy on jest na receptę ? Tez się tego bardzo boję u Amelki..

Miłego dnia Babeczki

reklama
olinda slyszalam o mace ziemniaczanej.dzisiaj sprobuje ,dzieki za rady:-)
kamilalopez niewiem czemu u mnie nie szczepia na gruzlice. Sprawdzilam jeszcze raz i nie ma mowy nigdzie o tej szczepionce.Widac co region to inaczej

Do góry