reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciężarne na Wyspach

Medio- dzięki chłopcy mają się dobrze:tak:. Jak jest ładna pogoda to chodzimy na spacerki albo odwiedzamy znajome z dziećmi, chociaż te zaczęły się powoli wykruszać z powodu kolejnych porodów:-), na szczęscie okres ochronny po narodzinach dziecka nie trwa wiecznie:-D i mam nadzieję, że do lata wszystkie już będą bardziej aktywne:tak:. Miałam za to przez ostatnie 2 dni, tzn, od powrotu chłopaków udrękę z tym moim Alusiem, rozpuscili go w tej Polsce jak dziadowski bicz i musiał od nowa poczuć kto w tym domku rządzi:-D, na szczęscie dzisiaj było już lepiej. Pomogło chyba to, że przez 2 dni naklejkę za dobre sprawowanie dostawał tylko Domis, za to dzis cieszył się z niej jak szalony:tak::-).
A Wam jak mijają dni, siedzicie w domku, czy gdzies wychodzicie się rozerwać?
Jejku trochę się rozpisałam:-).
Słodkich snów dziewczynki;-).

reklama
Mamunia widze, ze masz system nagradzania chlopcow, na jakiej zasadzie on dziala? Sprawdza sie?

Olinda a wiesz, ze i moj dzidziol zaczyna sie stawiac?! Jak mu cos nie pasuje, to tak fajnie sie zlosci. Narazie jest to smieszne, ale co bedzie potem??
P.S. Slodka ta Twoja Olivka:))

Ciekawe jak tam Kamilalopez. Pewnie wkrotce sie odezwie.

Musze sie pochwalic. Moj syneczek ma takie sliczne krecone wloski...ale nie o tym. Zaczal juz raczkowac i sam siada:))) Poza tym zaczyna sie podnosic przy kazdym mozliwym meblu. Jestem taka dumna z niego:-)

Czesc dziewczyny:-)
Melduje sie rozpakowana i szczesliwa:-) Urodzilam Olivie wczoraj o 10.45-wazyla 3.184kg,dostala 9/10 w skali Apgar i nie mozemy sie nia nacieszyc.Do domku wrocilysmy dzisiaj o 14.Postaram napisac sie wiecej szczegolow jutro;-)
DZIEKI ZA FORUMOWE WSPARCIE:-)

No wielkie gratulacje dla szczęsliwych rodziców i buziaki dla córeczki!!! Odpoczywajcie, cieszcie się sobą, a w wolnej chwili my czekamy na sprawozdanie z porodu:-):-):-).

Myleene- Wam też gratuluję postępów! Co do systemu nagradzania, to sprawdza się on na razie tylko u Alusia, bo Domis jest jeszcze za mały, żeby zrozumieć o co chodzi, ale myslę, że szybko się wdroży:tak:. Polega on tylko na nagradzaniu chłopców (Alusia) za grzeczne zachowanie, tzn. pod koniec każdego dnia jesli był grzeczny lub bardzo się starał dostaje kolorową naklejkę, którą może sam sobie wybrać, a które uwielbia i przykleja ją sobie na specjalnie do tego celu wyznaczoną szafkę. Jeżeli natomiast ma gorszy dzień, to zawsze kilkakrotnie przypominam mu o tym, że naklejki są nagrodą za bycie grzecznym, a nie za brojenie:-), a jeżeli to nie pomaga to wieczorem jej nie dostaje. Ostatnio zaczął mi strasznie łobuzować w nocy, więc wprowadziłam także poranne naklejki i odpukać przez ostatnie dwie noce nie było awantury;-). Nie wiem jak długo będzie ta metoda działała, ale cieszę się, że na razie jest poprawa, a pózniej wymyslę cos innego:-D.
Trochę chyba zagmatwałam, ale mam nadzieję, że się połapiesz:tak::-).

hej kochane. mam takie pytanie-czy pisalyscie, piszecie lub bedziecie pisac birth plan?? bo sie naczytalam i sama nie wiem ma to sens. niby juz zaczelam pisac ale sie zastanawiam czy w szpitalu zwracja na to uwage... napisalam tam kilka najwazniejszych rzeczy ktore bym chciala, a ktore nie ale w sumie nigdy nic nie wiadomo tym bardziej ze mam anemie, czuje sie fatalnie, a lekarze tylko powtarzaja testy i nic z tym nie robia. jak moj lekarz zobaczyl wyniki w poslce to sie za glowe zlapal i stwierdzil ze trzeba jak najszybciej cos z tym zrobic. dlatego tak wczesnie pisze ten plan bo nigdy nie wiadomo kiedy temu mojemu malemu zachce sie przyjsc na swiat... mam nadzieje tylko ze posiedzi sobie u mnie w brzuszku dlugo...

Dzien dobry :-)

Kamilalopez - Wielkie gratulacje Kochana nareszcie sie doczekalas Duze buziaki dla Ciebie i Olivki !!!!!!!!!!!!!

Myleene - Dziekuje za zaproszenie :tak::-) i wielkie brawa dla Alusia za postepy i oczywiscie buziaki od forumowej cioci :-)

Maureen - Duzo duzo zdrowka zyczymy zeby chorupsko Cie opuscilo

Mamunia- ja tez chyba bede stosowac za jakis czas Twoja metode u Olivki bo Ola to jest grzeczniutka nigdy nie mialam z nia problemow wystarczylo wytlumaczyc i wszystko bylo ok ale z Olivka to czeka mnie troche pracy;-)

Sandrahaha - ja niestety Ci nie pomoge nic mi na ten temat nie mowili moze dlatego ze prawie od poczatku ciazy mialam planowana cesarke :tak:
ale reszta dziewczyn napewno cos doradzi, a to Twoje pierwsze dzieciatko??? Trzymaj sie

reklama
Dzisiaj mamy spotkanie w sprawie tego mieszkania trzymajcie kciukasy moze da sie zrobic cos z ta kuchnia to wtedy go wezmniemy :tak::-)

Buziaki i milego wstawania

Do góry