reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciężarne na Wyspach

Medio- dzięki chłopcy mają się dobrze:tak:. Jak jest ładna pogoda to chodzimy na spacerki albo odwiedzamy znajome z dziećmi, chociaż te zaczęły się powoli wykruszać z powodu kolejnych porodów:-), na szczęscie okres ochronny po narodzinach dziecka nie trwa wiecznie:-D i mam nadzieję, że do lata wszystkie już będą bardziej aktywne:tak:. Miałam za to przez ostatnie 2 dni, tzn, od powrotu chłopaków udrękę z tym moim Alusiem, rozpuscili go w tej Polsce jak dziadowski bicz i musiał od nowa poczuć kto w tym domku rządzi:-D, na szczęscie dzisiaj było już lepiej. Pomogło chyba to, że przez 2 dni naklejkę za dobre sprawowanie dostawał tylko Domis, za to dzis cieszył się z niej jak szalony:tak::-).
A Wam jak mijają dni, siedzicie w domku, czy gdzies wychodzicie się rozerwać?
Jejku trochę się rozpisałam:-).
Słodkich snów dziewczynki;-).

reklama
Mamunia widze, ze masz system nagradzania chlopcow, na jakiej zasadzie on dziala? Sprawdza sie?

Olinda a wiesz, ze i moj dzidziol zaczyna sie stawiac?! Jak mu cos nie pasuje, to tak fajnie sie zlosci. Narazie jest to smieszne, ale co bedzie potem??
P.S. Slodka ta Twoja Olivka:))

Ciekawe jak tam Kamilalopez. Pewnie wkrotce sie odezwie.

Musze sie pochwalic. Moj syneczek ma takie sliczne krecone wloski...ale nie o tym. Zaczal juz raczkowac i sam siada:))) Poza tym zaczyna sie podnosic przy kazdym mozliwym meblu. Jestem taka dumna z niego:-)

Czesc dziewczyny:-)
Melduje sie rozpakowana i szczesliwa:-) Urodzilam Olivie wczoraj o 10.45-wazyla 3.184kg,dostala 9/10 w skali Apgar i nie mozemy sie nia nacieszyc.Do domku wrocilysmy dzisiaj o 14.Postaram napisac sie wiecej szczegolow jutro;-)
DZIEKI ZA FORUMOWE WSPARCIE:-)

No wielkie gratulacje dla szczęsliwych rodziców i buziaki dla córeczki!!! Odpoczywajcie, cieszcie się sobą, a w wolnej chwili my czekamy na sprawozdanie z porodu:-):-):-).

Myleene- Wam też gratuluję postępów! Co do systemu nagradzania, to sprawdza się on na razie tylko u Alusia, bo Domis jest jeszcze za mały, żeby zrozumieć o co chodzi, ale myslę, że szybko się wdroży:tak:. Polega on tylko na nagradzaniu chłopców (Alusia) za grzeczne zachowanie, tzn. pod koniec każdego dnia jesli był grzeczny lub bardzo się starał dostaje kolorową naklejkę, którą może sam sobie wybrać, a które uwielbia i przykleja ją sobie na specjalnie do tego celu wyznaczoną szafkę. Jeżeli natomiast ma gorszy dzień, to zawsze kilkakrotnie przypominam mu o tym, że naklejki są nagrodą za bycie grzecznym, a nie za brojenie:-), a jeżeli to nie pomaga to wieczorem jej nie dostaje. Ostatnio zaczął mi strasznie łobuzować w nocy, więc wprowadziłam także poranne naklejki i odpukać przez ostatnie dwie noce nie było awantury;-). Nie wiem jak długo będzie ta metoda działała, ale cieszę się, że na razie jest poprawa, a pózniej wymyslę cos innego:-D.
Trochę chyba zagmatwałam, ale mam nadzieję, że się połapiesz:tak::-).

hej kochane. mam takie pytanie-czy pisalyscie, piszecie lub bedziecie pisac birth plan?? bo sie naczytalam i sama nie wiem ma to sens. niby juz zaczelam pisac ale sie zastanawiam czy w szpitalu zwracja na to uwage... napisalam tam kilka najwazniejszych rzeczy ktore bym chciala, a ktore nie ale w sumie nigdy nic nie wiadomo tym bardziej ze mam anemie, czuje sie fatalnie, a lekarze tylko powtarzaja testy i nic z tym nie robia. jak moj lekarz zobaczyl wyniki w poslce to sie za glowe zlapal i stwierdzil ze trzeba jak najszybciej cos z tym zrobic. dlatego tak wczesnie pisze ten plan bo nigdy nie wiadomo kiedy temu mojemu malemu zachce sie przyjsc na swiat... mam nadzieje tylko ze posiedzi sobie u mnie w brzuszku dlugo...

Dzien dobry :-)

Kamilalopez - Wielkie gratulacje Kochana nareszcie sie doczekalas Duze buziaki dla Ciebie i Olivki !!!!!!!!!!!!!

Myleene - Dziekuje za zaproszenie :tak::-) i wielkie brawa dla Alusia za postepy i oczywiscie buziaki od forumowej cioci :-)

Maureen - Duzo duzo zdrowka zyczymy zeby chorupsko Cie opuscilo

Mamunia- ja tez chyba bede stosowac za jakis czas Twoja metode u Olivki bo Ola to jest grzeczniutka nigdy nie mialam z nia problemow wystarczylo wytlumaczyc i wszystko bylo ok ale z Olivka to czeka mnie troche pracy;-)

Sandrahaha - ja niestety Ci nie pomoge nic mi na ten temat nie mowili moze dlatego ze prawie od poczatku ciazy mialam planowana cesarke :tak:
ale reszta dziewczyn napewno cos doradzi, a to Twoje pierwsze dzieciatko??? Trzymaj sie

reklama
Dzisiaj mamy spotkanie w sprawie tego mieszkania trzymajcie kciukasy moze da sie zrobic cos z ta kuchnia to wtedy go wezmniemy :tak::-)

Buziaki i milego wstawania

Do góry