reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciężarne na Wyspach

reklama
myleene rewelacja z tym przedszkolem u ciebie w pracy.Ja jeszcze nie wiem kiedy zdecyduje sie wrocic do pracy.Troche mi zal zostawiac mala z obcymi.Zobaczymy jak bedzie z finansami.
Ja nie korzystalam ze stron internetowych odnosnie benefitow.A nie mozna np isc osobiscie do revenue czy job centre i zmienic?

Ciekawe jak dziewczyny,czy juz urodzily:-)?

Mam pytanie;korzystalyscie keidys tu z uslug dentystycznych?Bo z tego co wiem to moge za darmo sie leczyc jeszcze przez rok po urodzeniu i ciekawa jestem jak to tu wyglada?
U nas sypie od rana.Ślicznie jest ,tak bialo,ale mogloby sloneczko wyjsc i zrobic sie cieplo bo chcialabym z mala na spacer wyjsc a w taka pogode to niezabardzo.
Ogolnie to nie lubie zimy i dla mnie mogloby byc caly czas cieplo.Najbardziej lubie maj jak wszystko juz sie zieleni:tak:

Witam.
U mnie to poprostu tragedia,juz ponad tydzien mnie chorobsko meczy i nie chce przejsc-nawet nie jest lepiej i do tego wczoraj zaczely mi sie oczy cale czerwone robic i jakas wydzielina gesta w nich wytwarzac do tego strasznie bola-wlasnie bylam u GP i dostalam antybiotyk i krople do oczu,powiedzial ze do soboty powinno przejsc wszystko-zobaczymy.
Olinda dzieki. Gratulacje dla Olivki i spoznione sto lat dla Oli
Pixi jeszcze nie urodzilam i mam nadzieje ze urodze dopiero jak sie lepiej poczuje bo w takim stanie to nie miala bym sily sie dzieckiem porzadnie zajac

U nas dzis zamkneli firme, wiec kolejny dzien spedzilismy w domku:) Bylismy na spacerku, bo bylo pieknie, snieg i sloneczko...cudna zima.

Olinda gratulacje dla Twojego leniuszka. Moj maly zaczyna na czworakach lazic. Wszedzie wejdzie. Po operacji zostal tylko malutki slad, a on juz nic nie pamieta z tego. przynajmniej sie nie meczy.

Pixi no ja takze niechetna jestem do zostawiania malego z obcymi, ale ma juz w koncu 9 miesiecy. Kocha dzieci, wiec wydaje mi sie, ze mu tam dobrze. Co do dentysty, to moj m poszedl do takiego bezplatnego. Wsadzili mu plabe, ktora wypadla po tygodniu, ogolnie niezadowolony.

Dzien dobry Mamusie

My juz u siebie w domku urlopik szybko minal i wrocilismy do codziennosci , Olivka zaczela chodzic nareszcie bo strasznie leniwa z niej bestia :szok::-D a Ola wczoraj miala 5 urodzinki strasznie szybko minelo te piec lat

Medio - co u Ciebie slychac jak Karolek no i Krzysiu podobalo mu sie w Polskiej szkole chcial wracac czy nie bardzo ?

Sara - trzymam kciuki

Kamilalopez - duzo zdrowka mam nadzieje ze te przeziabienie szybko minie i bedziesz zdrowa jak przyjdzie godzina zero :tak:

Myleene - my rowniez nie korzystalismy z tych stron. A jak Alus juz wszystko dobrze po operacji?

A my wstalysmy dzisiaj godz za wczesnie bo zapomnialam przestawic godz w telefonie i wstalismy na polski czas :wściekła/y::baffled:

Milego wstawania
Olinda brawo dla Oliwki, mój Lolek chyba taki jak i Twoja córcia, bo też jeszcze sam nie chodzi, a ma już 12 miesięcy.:cool2:
Sto lat dla Oli z okazji urodzinek:-).

W polskiej szkole Krzysiowi się podobało szybko się zaklimatyzował.
Teraz już w angielskiej szaleje. 30 maja ma komunię św.

U Nas też dzisiaj pięknie, biało, bezwietrznie i nawet słonecznie:-). Pół dnia spędzilismy na dworze, bo taka zima może się prędko nie powtórzyć, za to miasto sparaliżowane, sklepy pozamykane, no istna parodia:-D. Mój mężus z Alusiem mieli lecieć do polski na 5 dni ale odwołali im lot, więc razem cieszylismy się sniegiem:tak:, jeżeli się uda to jutro polecą, a jak nie to będzie po wycieczce, a tak się cieszyli na tą podróż, no zobaczymy, czy pogoda będzie im sprzyjać.
pozdrawiam Was cieplutko w tez mrozny wieczór!
81ff704a8f.jpeg

Witam :-)
U nas tez w koncu posypalo wczoraj, mam nadzieje ze jeszcze popada. Jak ma byc zimno to chociaz ze sniegiem...:-p
Mam do Was pytanie, od wczoraj mam jakies dziwny bol krocza, tak jakby miesnie mnie bolaly tam na dole. Ogolnie przy chodzeniu, albo jak przewracam sie w nocy.
Mam nadzieje, ze wszystko ok, dziecko sie rusza, nic innego mi nie dolega. Miala ktoras z was cos podobnego?
Kurcze coraz bardziej do mnie dociera, ze niedlugo bede rodzic. Oby tylko dotrwac do terminu...

kamilalopez masakra z tym chorobskiem u ciebie, akurat na sam koniec. Wracaj do zdrowia

sara i jak u ciebie? malenstwo juz z toba?

...wlasnie licytuje karuzele do lozeczka na ebay'u. :-pJeszcze godzina ale widze, ze ktos sie na nia czai :baffled::evil:

bajeczka- mi ten ból towarzyszył przez cały ostatni trymestr, raz było lepiej, raz gorzej, ale było:-), ponoć to normalne, bo dziecko rosnie i coraz bardziej naciska na dół, współczuję ci bo wiem jakie to uciązliwe i nieprzyjemne, pod koniec to bolały mnie nawet kosci.

Bajeczka ja mialam takze cos podobnego. Czasami bol pojawial sie nagle, ale byl bardzo silny i szybko tez znikal. Ja mialam to pod koniec ciazy. Wydaje mi sie, ze glowka dziecka schodzi coraz nizej i poprostu naciska na spojenie lonowe itd.

reklama
Dzieki dziewczyny, widocznie tak ma byc. W sumie brzuch mi jakos urosl przez ostatni tydzien to i dziecko jest wieksze. Czasami czuje takie uciski tam na dole, byc moze pcha glowka :tak:
Dziwne to wszystko jest przy pierwszym dziecku kiedy nie wiem czego moge sie spodziewac...

Do góry