reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciężarne na Wyspach

Hej Kobitki :-D:-D:-D
Wypchnęłam chłopaków na spacer i mam chwilkę żeby sobie poklikać. Co prawda niezbyt wygodnie mi się siedzi na główce mojego synka ale jak nie chce wyjść to i ja nie mam innego wyjścia :-D;-):-D
Postanowiłam, że jak Młody dziś zadecyduje to będę tak mocno ściskać nogi żeby tylko dziś nie urodzić, lepiej jak ma się urodzić 1-ego stycznia niż ostatniego grudnia, no nie??
Byłam dziś u Mid, następną wizytę mam na 11,01 a jak nie urodzę to na 12,01 wywołanie. Napisała mi w książce, że następna wizyta 11,01 i membrane sweep, cokolwiek to oznacza w ich terminologii to się zgodziłam :tak:
Poza tym humorki dopisują, my też siedzimy dziś sami - dobrze Rudzia napisałaś - im bliżej łóżka tym lepiej :-D:-D:-D
Kobitki głowy go góry i trzeba w Nowy Rok wejść z dobrym nastawieniem cokolwiek się dzieje, przecież musi być lepiej !!!!!!!

Figleaves - witamy!!! Jakkolwiek się poczułaś to przecież jest Twoja sprawa co robisz i gdzie piszesz. Zamknijmy temat bo przecież po co nam kłótnie na Nowy Rok?? Im nas będzie wiecej tym lepiej!!!
Kamilalopez - najlepsze jaja to będą jak nasze pociechy zdecydują się na wspólne wyjście!!! :-D:-D Wtedy nie będzie wyjścia ale będziemy musiały się zorganizować i jakoś spotkać. Moze to przeznaczenie dla naszych dzieci :-D;-):-D

reklama
Czesc dziewczyny
Medio
my tez w domku i pewnie nawet nie bedziemy dlugo siedziec,Zreszta gdzie bym mogla isc na impreze jak lada chwila moge zaczac rodzic wiec wole w domku odpoczywac poki moge:-)
Maureen dzieki,dzis czuje sie duzo lepiej chociarz jeszcze mi nie przeszlo chorobsko,ale przynajmniej cala noc przespalam bez wiekszych problemow:tak:
Myleene tak to jest z rodzinami,szczerze to ja tez bala bym sie zostawic dziecko z siostra mojego D,niby ma 3ke dzieci i caly czas twierdzi ze ona wie najlepiej wszystko,ale jak sie patrze jak jej 4 letnia corka lata po domu z bosymi stopami po panelach i kaszle caly czas do tego ubrana jak na lato i przy otwartych wiecznie drzwiach do ogrodu przez co w calym domu zimno to poprostu jedyne co mi przychodzi na mysl to to ze ona nienormalna jakas jest.Tym bardziej ze ta mala nie jest normalnym dzieckiem bo urodzila sie w 24 tygodniu ciazy i pierwszy rok swojego zycia spedzila w szpitalu podlaczona do maszyn ktore za nia oddychaly i przez nastepny prawie rok w domu caly czs do tlenu podlaczona i kilka operacji wczesniej przeszla.Tak ze napewno bym z nia mojego dziecka nie zostawila.

Sara kto wie,moze tak bedzie:-)Ja napewno nie bede rodzic dzisiaj,od poczataku mowilam ze nie chce pod koniec grudnia rodzic tak ze jeszcze do jutra co najmniej musze wytrzymac;-)Na szczescie moje malenstwo nie jest tak nisko tak ze moge normalnie siedziec:-DNawet nie chce wiedziec jak to jest "siedziec dziecku na glowie":-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Medio oj mylisz sie Kochana i to strasznie. Zadnej osobie z rodziny meza nie oddalabym dziecka nawet na chwile pod opieke. Dzidzius juz jest wyrosniety i madry, wszedzie go zabieramy ze soba, teraz juz nie potrzebuje opieki przy nim, a jak byl malusienki, swietnie rade sobie dalismy bez pomocy.
Z rodzina (przynajmniej tylko mojego m) najlepiej na zdjeciu.
eee to niefajnie:-(.
A teściowa też nie teges? Moja co do opieki to ok, ale upierdliwa bywa, ale co z tego jak w Pl i niegdy u nas nie była.

figleaves,

Twoją wypowiedz również zostawiam bez komentarza, nie Tobie oceniać mnie jako matkę, obojętnie ilu dzieci. Nie śledzę i nie podczytuję, mam inne sprawy na głowie. Skoro tak się poczułaś dotknięta, to trudno, nie moja sprawa czy będziesz tu pisać czy nie, bo mnie to jest zupełnie obojętne. I zamykam tą jałową dyskusję, bo do niczego nie prowadzi.

kamilalopez, sara,

bez względu na to, kiedy Wasze maluszki zdecydują się przyjść na świat, najwazniejsze, żeby były zdrowe i wszystko poszło szybko i sprawnie, trzymam kciuki ;-):-)

Medio tesciowa jest w PL i niech tak zostanie. 2000 km to wystarczajaca odleglosc, by czuc sie bezpiecznie od niej:))) Co do szwagra i jego blachary, tzn dziewczyny, to maja po 32 lata, a w glowie sieczka, wiec nie ma mowy bym dziecko im kiedykolwiek zostawila.

Kamilalopez, Sara nie urodzicie dzis, bo juz 14, a porod swoje trwa:) wiec musialybyscie byc niezlymi sprinterkami:))

Sara polozna zapisala Cie na masaz szyjki macicy.

Witam w starym roku jeszcze :-p
Bylam dzis u poloznej, wszystko ok, ostatnie wyniki krwi dobre, mala dalej obrocona glowka na dol wiec sie nie przekrecila poki co...
Zapisalam sie do szkoly rodzenia, sa to tylko 3 spotkania w lutym, ale jestem ciekawa co tam powiedza ciekawego.
My dzisiaj raczej tez w domku, znajomi do nas chyba wpadna. Ale nic specjalnego nie robimy bo ja i tak nie wiem czy dotrwam do 12.00. To juz dawno moja pora spania...

kamilalopez, sara123 trzymam kciuki, oby dzieciaczki wytrzymaly do przyszlego roku :tak::-)

A wszystkim mamusiom zycze Wszystkiego co najlepsze w Nowym Roku, spelnienia marzen, zdrowych maluszkow, no i udanej zabawy sylwestrowej!!!! :-D:happy2::-D

Do zobaczenia w roku 2010! :laugh2::laugh2::laugh2:

Dziewczynki,

życzę Wam kochane, aby ten Nowy Rok był lepszy od starego, żeby każda znalazła w nim to, czego szuka, na co czeka, a radość i spokój zapanowały w Waszych domach i sercach..

Po zaciemnionym niebie biegnie smuga kolorowa, z ogonem rozpryskującym się po królestwie nocy.
Po chwili znika w blasku księżyca, tak jak rok miniony. Lecz coś po nim pozostanie- wspomnienia i marzenia.
Szczęście i te dni gorsze, słowa raniące i te kojące. Uśmiech igrający ze łzami.
A ja życzę Wam, aby te wspomnienia, które pozostaną w pamięci w Nowym Roku były inne.
Z marzeniami, masą dobrych dni, słowami płynącymi z serca, które uszczęśliwią, wspomnienia z masą miłości i przyjaźni.

Nowy Rok przywitajcie w szampańskim nastroju, ufając, że będzie wspaniały i przyniesie niezapomniane chwile. Zapomnijcie o szarej rzeczywistości i bawcie się najwspanialej jak potraficie.

reklama
Już po świętach,
stary rok się kończy
jego blask już mija
Nowy 2010 do brzegu dobija...

Życzę by był piękny
lepszy od starego
a Wam
przyniósł coś szczególnego...

samej serdeczności
i samej miłości
uśmiechu na twarzy