reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciężarne na Wyspach

No ja w sumie nie wiem czy znajdziesz cos tanszego. Nawet u nas ceny usg 3D/4D sa od 100 funtow, a to przeciez nie Londyn. Sama chcialam isc ale nie bede wydawac 130 fuli na usg, wole cos dziecku jednak kupic.
Ale moze dziewczyny z Londynu cos wiecej wiedza. :tak:

reklama
Dzien dobry:-)
Bajeczka
u nas troszke popadal snieg i w sumie gdzieniegdzie sie jeszcze trzyma,a przed domem uliczka i te dookola sa oblodzone strasznie.Moze jeszcze u was troszke popada,do swiat jeszcze kilka dni:tak:
Ja to sie zastanawiam jak tam moj D przezyje taka zmiane pogody.Teraz chodzi sobie tam w krotkim rekawku a w poniedzialek jak wroci odrazu bedzie musial sie przezucic na kurtke i czapke:-D
Dzis postanowilam w koncu piec te ciastka co mialam zamiar 2 tygodnie temu:-DMialam takiego lenia,ze do dzis ich nie zrobilam
Kingusia £90 to i tak tanio,jak ja wczesniej patrzylam ile chca za takie USG to wszedzie byly ceny £130-£150

Witam,

Mamunia
jak tam zakupki???

Kingusia rok temu proponowali mi podobne USG za 170f, wiec teraz jest tanio:) Ale ja zrobilam podobnie jak Bajeczka, wolalam te pieniazki przeznaczyc na maluszka.

Ostatnia edycja:
Myleene- własciwie to nijak:-), wyskoczyłam dzis tylko z maluchami do mięsnego i do polskiego sklepu, żeby zrobić już bigos i zrazy, bo to mogę zamrozić, a i tak zeszło nam prawie 3 godz i chłopcy byli już padnięci i zmarznięci; resztę mam nadzieję kupić jutro:tak:.
sara- no i jak widać jakies postępy?

Mamunia ale przynajmniej wiesz co chcesz chlopcom na Gwiazdke kupic? Bo to polowa sukcesu....

Wlasnie, ktora teraz z Was powinna sie rozpakowac? Sara, Kamilalopez?

Kurcze, a ja sprzatam i sprzatam i zawsze jest cos do zrobienia...Jak nie kwiatki przesadzic, to posprzatac po malym, to stroik zrobic... A tak w ogole, to w domu mam strasznie duuuuza palme. W doniczce jest jakies 20l ziemi, moj malec upodobal sobie ja, chyba mysli, ze to piaskownica, no nie da rady go odpedzic od doniczki. Dzis na chwile stracilam go ze wzroku i po sekundzie buzka cala czarna od ziemi. Ubranka tez...Chyba sie juz stara robie, bo nie nadazam za nim:))

Tak prezenty już powybierałam, więc tylko trzymam kciuki, żeby w sklepach były, bo jak nie to improwizacja:-). A my też mamy taki duuuuuuży kwiat, ale na szczęscie ziemi mi z niego nie wykopują, za to uwielbiają się koło niego gonic i zawsze biedakowi się dostanie:-D.

Ostatnia edycja:
Myleene tak,najpierw Sara a potem ja,ale mi sie nie spieszy:-D
A Alus fakycznie super zabawe sobie zrobil:-)Za zimno zeby na dwor do pisaku isc no to w domku sobie zastapil ziemia:-D
Mamunia lepiej kup jak najszybciej bo to roznie bywa:tak:
Ja padam bo robilam ciastka przez pol dnia z siostrzenica a teraz jeszcze bezy sie robia wiec narazie nie moge isc spac,ale przynajmniej dzien mi szybko zlecial.Jeszcze tylko jutro musze sobie zajecie znalez a w poniedzialek z rana moje kochanie juz w domku bedzie.Jutro zamierzam ubierac choinke z dzieciakami,zobaczymy jak nam pojdzie
Milej nocki:-)

hejka
Widze, ze wszystkie zapracowane. :-)
Ja bylam na miescie prezent mezowi kupic i po 2 godzinach padam. Najgorsze, ze mam w planie zrobic dzis pierogi, ale mam takiego lenia ze szok :baffled::eek:
Najgorsze to zrobienie ciasta na pierogi, nie lubie babrac sie w tej mace i ciescie :eek:
Potem tyle sprzatania :confused2:
A co tam u Was? Jak przygotowania? Sara jak sie czujesz?

reklama
hooo hooo hooo
Dziś chyba się jeszcze nie rozpakuję, za to mam wszystkie książkowe objawy. Wiadomo jednak wszem i wobec, że jako mamy nie mamy zbyt dużo do powiedzenia w kwestii terminu :-D:-D:-D Ogólnie nie czuję się powalona ale też mam wrażenie, że siedzę Młodemu na głowie :tak:Chyba odszedł mi czop śluzowy ale nie był podbarwiony krwią. Myślę, że jeszcze troszkę poczekam. Zapobiegawczo zakupy wszystkie zrobione, dyspozycje wydane, z domu już daleko nie wychodzimy, walizka spakowana. To prawda, że nie mogę się już doczekać. Myślę tylko o tym jak będę już trzymała mojego Maluszka w ramionach,nie boję się nawet tego co mnie przed tym czeka ;-) Chyba mój M się bardziej boi :-D:-D:-D
Czekam na najpiękniejszy prezent na Gwiazdkę w moim życiu!!!!

Do góry