reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciężarne na Wyspach

Sara z czym to czasami trzeba sie meczyc,zeby pozniej cieszyc sie z naszych malenstw:tak:takie soki to moja mama zawsze robila i do dzis robi bo maja dzialke i rozne owoce na niej-wiadomo ze nie wszystko sie zje wiec ona zawsze soki robi:tak:I wiadomo wiesz ze sa bez zadnej chemi

reklama
Ale fajnie popisałyście, było co czytać ;-)

Ja rodziłam tutaj i miałam dla dziecka 3 pajacyki , 3 body z krótkim rękawkiem, czapeczkę i bawełniane nakładeczki na rączki, oraz komplecik na wyjście z kocykiem.
Obowiązkowo pampersy dla dziecka,chusteczki nawilżane, sudocrem, miałam też chyba 2 tetrowe pieluszki i ręczniczek. Położna doradziła na wszelki wypadek wziąść butelkę i mleko w razie problemów z karmieniem.
Zdecydowanie swoją " wyprawkę " miałam większą :-D

Nie wiedziałam ile zostanę w szpitalu, jak to będzie wyglądać. Urodziłam w nocy, przed 23, a wyszłam na drugi dzień wieczorem. Tak tutaj szybko wypuszczają, jeśli nic się nie dzieje z mamą i maleństwem.

Poczytałam też co pisałyście o Kubusiu - własnie wczoraj mąż kupił dużą butelkę :cool: Ale myślę, że na taką zachciewajkę ciążową, to można się trochę napić i nic się nie stanie. Jajko na miękko też jadłam :zawstydzona/y:

sara123,

współczuję Ci szczerze tych bóli pleców ..

kamilalopez,

przeszła Ci zgaga już ?

Nie wiem co miałam poodpisywac, bo mi się podgląd skończył :tak:

Maureen no ja wlasnie sie zastanawiam czy brac butelke i mleko w razie czego.
Zgagi jak narazie nie mam od 2 dni(odpukac) i mam nadzieje ze juz mnie nie bezie meczyc.
ide w koncu spac bo juz padam,dzis rano corka siostry obudzila mnie swoim wyciem a zeby bylo weselej jak juz chcialam spac to przylazla do mnie do pokoju i przez 2 godziny skakala mi w lozku i spiewala:wściekła/y:Normalnie czasem mam jej dosc
Milej nocy dziewczyny

Dzien dobry Kobietki

co do spania moich dziewczyn to mniej wiecej wyglada to tak Olivka budzi sie okolo 6-7 rano a wieczorkiem idzie 19-20 oczywiscie w nocy sa pobudki a Ola idzie spac okolo 20-21 i budzi sie bardzo roznie wszystko zalezy czy Olivka za bardzo nie szaleje i jej nie obudzi

Myleene zazdroszcze Ci ze Alus tak dlugo spi ja tylko w weekendy moge dluzej pospac bo M zabiera Olivke na dol a ja jeszcze dosypiam :tak:

Milego wstawania

Witam,
ale zimnica za oknem,brrr.

Olinda dobrze, ze Alus daje pospac, bo inaczej chyba bym niezywa chodzila caly dzien. Jestem sama i caly dzien musze sie nim opiekowac sama. Juz jest coraz starszy i bardziej ruchliwy, wszystko go interesuje. Wiec jak pojdzie spac, mam czas by troche z mezem pogadac na gg, posprzatac, cos ugotowac. Wiec klade sie spac pozno, ale zeby tego bylo malo, to nie moge zasnac. Chodze spac kolo 1-2, wiec wstawanie o 7-8 zabiloby mnie po dluzszym czasie:)

Dzien dobry
Wy tak piszecie o spaniu i wogole.A ja jeszcze dziecka nie mam i mam problem z wyspaniem sie przez 2ke dzieci szwagierki-tysiac razy im mowilam ze maja byc cicho jak wstaja ale do nich nie dociera ze to ze inni chca spac:wściekła/y:Jak nie oni to ich siostra z ktora wogole jest masakra-jak usnie o 10tej to jakis cod,przewaznie do 12-1 w nocy biega i sie wydziera caly czas.

Mam jeszcze pytanie co do OILATUM kremu-mozna nim smarowac kazdego noworodka czy tylko jesli sa jakies problemy skorne?Na ich stronie nie ma konkretnej informacji

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Dzień dobry,

w nocy znów przymrozek, tak nas wita drogie Panie grudzień :tak:

kamilalopez,

ja wzięłam, bo różnie bywa, a za wiele nie waży ;-)

Współczuję tego niewysypiania się z powodu dzieci szwagierki :crazy:

Co do Oilatum - myślę, że można smarować, w końcu skoro jest to krem na różne problemy skórne, to jest bardzo delikatny , prawda ? Ja akurat używałam sudocremu i bepanthenu, bo miałam; oba się też sprawdziły.

olinda,

Twoja Olivcia je w nocy jeszcze mleczko ? Czy budzi się już z powodu ząbków w nocy ?

Myleene,

to też kurcze łatwo nie masz, cały czas sama z dzieckiem.. Ale najważniejsze, że dajesz radę :tak:

Podjadam chipsy warzywne, lubicie ? Najbardziej smakują mi z Sainsbury'ego, mniammm :zawstydzona/y:

Myleene - wiem o czym piszesz ja tez jestem sama z dzieciaczkami moj M zjezdza do domku tylko w piatek i zostaje do niedzieli a od poniedzialku sama stoje na strazy :tak::-D:-D

Maureen - Olivka odzucila mleko jak miala 8 miesiecy teraz przebudza sie ale tylko doslownie na pare sekund dam jej smoczka ewentualnie wody sie napic i idzie spac a budzi sie bardzo roznie nie wiem od czego to zalezy czasem sie budzi 2 razy a czasem az 6 ale na szczescie zaraz zasypia wiec nie jest to takie uciazliwe

Wiem ze jest jakies mleko juz gotowe w kartonikach dla dzieci-napewno ktoras z was wie jak sie nazywa?W razie czego jest gdzie to podgrzac w szpitalu?
Co do Oilatum to kupie ten krem:tak:I mam zamiar kupic tez z tej firmy emulsje do kapieli-podobno jest bardzo dobra.Wczoraj patrzylam na ceny w sklepach-faktycznie troszke drozsze niz inne firmy,ale jesli warto to kupie:-)

Olinda dobrze ze juz sie nie meczysz z Olivka tak jak wczesniej:tak:
Mam nadzieje ze Pixi sie niedlugo odezwie:-)

Jeszcze jedno mi sie wlasnie przypomnialo-od kiedy i czym sie powinno czyscic dziasla noworodkow??

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
witam :happy:
Ja dzis tylko na chwilke, wpadlam zobaczyc czy pixi sie odzywala. Ale widze, ze nic nie pisala wiec juz jestem pewna, ze trzyma malenstwo przy sobie.:tak::-D
Jutro mam wolne wiec odpoczne. Teraz lece sie wykapac i do lozeczka bo wymarzlam jakos dzisiaj. Trzymajcie sie

Do góry