reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciężarne na Wyspach

Alex no pewnie ja moge prasowac.

Olinda no ja tez na poczatku bylam przerazona jak to bedzie bo kolin nic nie rozumial ani nie mowil po ang.przez pierwsze 3 dni bylam z nim.a potem na drugi tydzien zostawal juz sam.
Na poczatku to on sie bawil i nie zwracal uwagi ze nikt go nie rozumie a on ich.teraz zna juz troche slow ale jeszcze daleka droga przed nim.Ale on i tak uwielbia tam chodzic i angielskich kolegow.Nawet dostal 3 zaporszenia na urodziny w przyszlym tyg.

reklama
izka podniosłaś mnie na duchu mam nadzieje że z olą też tak będzie już powoli ją przygotowywuje do tego i opowiadam jej jak to mniej więcej będzie zawsze skutkowało jak jej tak opowiadałam może teraz też poskutkuje. Buśka;-)

A no zniknelam na chwile, bo obiadek trzeba bylo ugotowac. Maly marudzil troche, nie wiedzialam czemu taki bez humoru, a tu sie okazalo, ze pierwszy gorny zabek mu sie wyrznal, a tak to ma tylko 2 dolne. Teraz uspilam , ale za dlugo nie moze pospac, bo kapiel, kolacja i dopiero spanko. Ale tak marudzil, ze na chwile pozwole mu sie zdrzemnac.
A tak to caly dzien przebimbalismy, bo pogoda jaka jest - szkoda mowic.:-(
A no to Olenka zacznie sie niedlugo kumac z malymi anglikami, tak? Na pewno bedzie ok, dzieciaki zawsze znajda wspolny jezyk :tak:.

ja tez zagladam :)) co do cesarki to mialam rozpuszczajace sie wewnetrzne i taka folie na szwie, ktora sie zmywalo po 5 dniach pod prysznicem i tyle :))
a co do szkoly to olinda moim zdaniem nie masz sie co martwic bo dzieci szybko sie przystosowuja a tutaj jest duzy nacisk na to zeby nie akceptowac nawet drobnych objawow dyskryminacji ( z roznyh powodow ). u mnie w szkole dzieci same sie wyrywaly poprawic nauczyciela jesli zle wymowil imie nowej hinduskiej dziewczynki.
wiecie co mi sie jeszcze podoba? ze jak raz nauczyciel uslyszal ze jeden z chlopcow chwalil sie ze ma buty nike to od razu go wzia na rozmowe ze nie mozna ak postepowac bo nie wszystkich stac na takie buty i komus moze byc przykro przez glupie buty.
alex to co z tym prawkiem?? ja mam juz ze sto lat :) w polandzie duzo jezdzilam ale tutaj wcale hehe niestety musze zaczac bo bede dojezdzala do pracy.

KOBIETKI CO WY JUŻ ŚPICIE:rofl2:? Z TYMI SZWAMI TO MNIE UCIESZYŁYŚCIE. A Z TA SZKOŁĄ TO CHYBA RZECZYWIŚCIE WIĘCEJ PRZEŻYWAM NIŻ TO WARTE :tak: I PEWNIE NIE BĘDZIE TAK ŹLE :confused: STRASZNE NUDY WIECZORAMI,MĄŻ W PRACY W TELEWIZORZE LIPA TYLKO SIĘ NAPIĆ:-p;-) ALE TEGO TEŻ NIE MOGE:no::szok: ACH CIERP CIAŁO COŚ CHCIAŁO:-D

Ja zniknelam, bo lobuza trzeba bylo kapac i nakarmic i teraz smacznie spi. Ale juz jestem. A z tym alkoholem, to dobry pomysl Olinda, ale ja tez nie moge, bo jeszcze karmie piersia, co prawda w zasadzie tylko juz w nocy, ale jednak...A w taki wieczor to fakt, fajnie zasiasc z kielichem. Ja niby mam tu troche programow, ale im wiecej tym mniej do ogladania ciekawego, eh...:dry:
Z prawkiem Stefanka, to jak mowie, znajde czas , to sie wybiore. Moj mi suszy glowe caly czas, wiec pewnie trzeba bedzie. Ale powiem szczerze mnie sie tam dobrze autobusami jezdzi.

MI NIESTETY TEŻ POZOSTAŁA WODA :-D:-D:-D ALE JA TO SOBIE ODBIJE :tak:;-)STEFANKA GDZIE SOBIE POMIESZKUJESZ? MOŻE GDZIEŚ BLISKO MNIE ALE PEWNIE KAWAŁ DROGI MĄŻ MNIE WYWIÓZŁ NA JAKIES ZADUPIE GDZIE NIE MA MŁODYCH POLSKICH MAM:wściekła/y::no: I ZNOWU POWÓD DO PICIA:-D:-D

reklama
hheh olinda na pewno mam blizej do alex :))
alex moze powinnysmy sie spotkac heheh wsiadaj w pociag i wpadaj!!

Do góry