reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciężarne na Wyspach

No to Medio jeszcze raz milej podrozy i udanego wypoczynku, A swoja droga , to rzeczywiscie na dlugo sie wybierasz. Ja tylko smigne w te i z powroten, tzn juz 27 sierpnia wracam do UK, ale z kolei dlugo bylam w maju, tez troche ponad miesiac.
W ogole dzien dobry wszystkim, bo zapomnialam sie przywitac. I milej niedzielki wszystkim...;-):-)

reklama
DZIEŃ DOBRY:-) ALE WAM DOBRZE DZIEWCZYNY JA TAK SZYBKO NIE POJADE DO POLSKI :-( ALE NADROBIE JAK URODZE :-) ZRESZTĄ W LISTOPADZIE PRZYJEDZIE MOJA SIOSTRA Z RODZINKĄ I MOJA MAMA TAKŻE BEDZIE WESOŁO:-D A U NAS WSZYSTKO DOBRZE I CZUJE SIĘ TEŻ DOBRZE:tak:MEDIO TY TEZ UCAŁUJ KRZYSIA I ŻYCZE WSPANIAŁEJ POGODY I UDANEGO WYPOCZYNKU BUZIACZKI:tak: ALEX ZOSTAŁYŚMY SAME;-) NAPISZ JAKICH KOSMETYKÓW UŻYWASZ DLA OLIWIERKA BO JA NIE WIEM JAKIE MAM KUPOWAĆ. BUŚKA

Ja teraz to rzeczywiscie sobie troche pojezdze, ale jak w ciazy bylam, to poltora roku nie wyjezdzalam nigdzie, bo sie o ciaze balam. Wisz, ze sie gdzies dzwigne albo cos... Teraz za to nadrabiam .A no zostalysmy same. Ciekawe czy ktos tu jeszcze zajrzy.
Jesli chodzi o kosmetyki, to mam za soba cala plejade, bo Oliwierek mial sucha skore a do tego uczulenie na lanoline, wiec nie wszystko moglam uzywac. Tylko kupowalam, rozpoczynalam i odstawialam, bo np egzeme dostawal. I tak w koncu doszlam, ze do kapieli, to wlasciwie moge uzywac czegokolwiek( akurat uzywam Johnsona lub Avent) ale za to potem smaruje cale cialo kremikiem bez lanoliny Boots. Bo akurat ten krem okazal sie najlepszy i mu nie zaognia skory.

Ostatnia edycja:
OJ TO RZECZYWIŚCIE MIAŁAŚ PRZEBOJE ZE SKÓRĄ OLIWIERKA, JA DLA OLI OD POCZĄTKU URZYWALAM NIVEA BABY I WSZYSTKO BYŁO SUPER I TAK JEST NADAL I CHYBA ŚCIĄGNE Z POLSKI NIVEA NIE ZAWIÓDŁ MNIE PRZY OLI TO MOŻE TERAZ TEŻ NIE.:tak:A W MIEJSCOWOŚCI W KTÓREJ MIESZKASZ MASZ JAKIŚ KONTAKT Z POLAKAMI? UCAŁUJ OLIWIERKA:tak:;-)

Tak, bedziesz mogla prawdopodobnie i tego goraco zycze, uzywac rozmaitych kosmetykow,a nie jak ja ograniczac sie tylko do tych ktore nie szkodza, masz tu swobodniejsze pole manewru.Jak bylam w Polsce, uzywalam husteczek Nivea Baby- slicznie pachna, bylam zadowolona.Kosmetyki na pewno tez beda super, a jak mowisz, ze uzywalas przy Oli i juz zdaly egzamin, to swietnie, nie musisz eksperymentowc z nowymi. Szkoda ze ich tu w UK nie ma, trzeba sprowadzac.

Kontaktu z Polakami niestety zadnego nie mam tu w Plymouth. W ogole jak tu przyjechalam 3 lata temu do pracy, to byla nas 5 Polakow, ale potem wszyscy sie porozjezdzali, albo wrocili do domu. Ja poznalam kogos i tak juz zostalam. Ale wlasnie to doskwiera, ze nie ma tu kogos z kim moglabym wybrac sie na zakupy, czy spacerek. Albo inna mame i zeby dzieci sie poznaly. Szkoda mi tego, no ale co zrobic. A jak z tym u Ciebie?

JA Z OLĄ PRZYJECHALAM TUTAJ W GRUDNIU A MĄŻ TU PRACUJE PRAWIE 4 LATA TAKŻE PRZEZ 3 LATA TWORZYLIŚMY RODZINE NA ODLEGŁOŚĆ:tak: I NA SZCZĘŚCIE ZA ŚCIANĄ MAM SĄSIADKE POLKE JEST PARE LAT MŁODSZA OD MOJEJ MAMY:tak: ALE JEST BARDZO FAJNA NO I ZAWSZE MOŻEMY WYPIĆ RAZEM KAWKE I POGADAĆ, CHOĆ BRAKUJE MI MAM W MOIM WIEKU NO I OLI TOWARZYSTWA:-( ALE I TAK JESTEM Z NIEJ DUMNA BO ŚWIETNIE POTRAFI ZAJĄĆ SIE SOBĄ TAK ŻE CZASAMI ,, NIE MAM W DOMU DZIECKA:-D,, BUŚKA

DZIEŃ DOBRY:-) DZISIAJ POGODA W KRATKE ALE NA SZCZĘŚCIE NIE PADA:tak: (NARAZIE). STRASZNA CISZA NA FORUM A MI SIE NUDZI ;-)BUZIAKI

OO nie ladnie!! zapomnialyscie o mnie?? olinda mojej malutkiej nic nie dolegalo wiec od poczatku stosuje poprostu kosmetyki Avent. Widzialam gdzie strone gdzie mozna bylo zamowic kosmetyki dla dzieci z polski ale chyba Ziajka i ceny nie byly rewelacyjne. Nivea nie mialam okazji sprobowac :))
Medio Gratulacje !!!!!!

STEFANKA TO TY ZAPOMNIAŁAŚ O NAS NIE DOSYĆ ŻE NAS TAK MAŁO TO JESZCZE SIE TAK RZADKO UDZIELASZ:tak:;-) A JAK TAM CÓRCIA NIE DAJE W KOŚĆ ? JA MAM TAKĄ SKROMNĄ NADZIEJE ŻE Z OLIWKĄ BĘDZIE JAK Z OLĄ NIE BYŁO Z NIĄ PROBLEMU JAKBY DZIECKA NIE BYŁO ALE OBAWIAM SIĘ ŻE OLIWKA MOŻE NADROBIĆ ZA OLĘ:tak::-D BUZIAKI

reklama
Hej hej dziewczyny.
Troche ganiania mialam dzisiaj, dlatego tak pozno dopiero sie odzywam.Wszystko w domu mi sie pokonczylo, a to pieluchy, a to husteczki etc...A ze pogoda troche lepsza, to wyskoczylam na miasto na kilka godzin. Niedlugo te chrzciny, to poszlam tez ogladac rozne drobiazgi, ale pewnie skonczy sie na tym ze w Polsce wszystko kupie. Za to nabylam lancusze z wisiorkiem i do tego takie same kolczyki. Smiesznie, bo jeszcze nawet nie wiem jak sie ubiore, no ale ladne to bylo, to wzielam.
Dobrze Olinda ze nie masz z corcia klopotu, ze zajmie sie sama soba, anioleczek :tak:. I rzeczywiscie Oliwka moze nadrobic,he he :-D. No ale moze nie...

Do góry