reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciężarne na Wyspach

reklama
witam :)
lucy25 ja z pl przywiozłam herbatki (koperkowa i rumiankowa),gaziki do pępka przemywania,kaftaników też tutaj nie ma a są wygodne bardzo-polecam,poporodowe wkładki bella-równiez polecam,rożek z usztywniaczem,pas poporodowy(z allegro zamówiłam ;-) )masc majerankowa na katarek,pieluszki tetrowe(jak dla mnie z pl są lepsze) no i jak jeszcze sobie coś przypomnę to dopiszę :-)

Witam wieczorowa pora:))

Tajchi jak tam Twoje odliczanie?? U nas, podobnie jak i u \\\ciebie noc byla okropna. Alusiowi znowu wylazlo to cholerstwo (przepuklina). Od 21 do prawie 2 nad ranem mielismy straszna jazde z nim. Nie chcial jesc, wymiotowal jak kotek, szkoda mi go bylo strasznie...Oczywiscie do szpitala nie mozna bylo sie dodzwonic, pojawial sie komunikat o swinskiej grypie i by ludzie szukali pomocy na stronach internetowych NHS, toz to chore!!! Chyba z 10 telefonow do nich wykonalismy. Pierwszy-kazali podac dane i adres, nie pytali po co dzwonimy. Drugi telefon-kazali opisac o co chodzi, i jak sie skonsulktuja, to oddzwaonia. Kolejny telefon-przyjedzcie do szpitala, ale dopiero na umowiona godzine,tzn 2.45!!! Szlag czlowieka trafia, bo mimo, ze w moim miescie jest szpital, to wysylali nas do szpitala oddalonego o 30 min drogi. Zanim doszli do tego, czy nas przyjma czy nie, Alusiowi schowala sie przepuklina,Widocznie przestraszyl sie brytyjskich lekarzy. Prawie 5 godz. meczarni!!

myleene to straszne:szok:,czy nie ma nic co mogłoby mu pomóc?????
moje odliczanie ciągle na pulpicie 17 dni, 6 godz,22min:-D

lucy25 chyba igla wszystko napisała co i ja przywiozłam,ja kupiłam jeszcze łóżeczko i pościel bo było duuuużo tańsze niż tu,ale byliśmy swoim samochodem i sami przywieźliśmy nie wiem jakie by były koszta przysłania tego kurierem czy czymkolwiek:no:
kaftaników i czapeczek to na 100% tu nie znajdziesz

Dzień dobry dziewczyny. Dzisiaj śniłam , ze juz nadeszła godzina zero a ja nie mogłam podjąć decyzji czy rodzić naturalnie czy przez cc. I ryczałam w tym śnie jak bóbr...oj coraz częściej ten poród mi po głowie lata :tak::tak:
Mylenee współczuję i po prostu przerażające jest to, że ich opieka tak wygląda.
Tajchi, Igla...z tej listy to i ja skorzystam :) każda Wasza wskazowka jest na wage złota...

Witam,
Tajchi, Makta problem w tym, ze by dokladnie sprawdzic, co mu jest i postawic diagnoze, musi mu to wyjsc przy lekarzu, ale to jest niemozliwe, bo nie znamy dnia i godziny kiedy mu to sie pokarze i jak dlugo potrwa, a zazwyczaj jest to wieczor kiedy juz przychodnia zamknieta. My sami doszlismy, ze to przepuklina. Cos takiego mozna operowac dopiero jak maly skonczy rok!! A nikt tu nie chce nam powiedziec, w jaki inny sposob moglibysmy pomoc malemu. Ale juz w piatek do PL jedziemy, wiec od razu udam sie do pediatry.

Tajchi, Ty karmilas swego butla czy cycem? Jak wprowadzalas nowe pokarmy i kiedy??

Ciekawe jak sie ma lucin@, nie daje znaku zycia, wiec pewnie juz jest z dzidziulkiem:p

Co do listy zakupow, to ja tez lozeczko i posciel z PL mialam. Juz kiedys dyskutowalysmy, ze rozka nie oplaca sie kupowac, bo dziecko nie chce w nim siedziec, szczegolnie teraz kiedy cieplo i szybko wyrasta. Ja uzywalam go moze z tydzien, Mamunia i Medio tak samo, wiec sa to pieniadze wyrzucone w bloto. Moj rozek wyglada jak nowka niesmigana:) A co do pasa poporodowego, to tez nie warto, dlatego, ze rozleniwia miesnie brzucha i macicy, i nie wciaga sie brzuch szybko. Mozna go nosic tylko 2 godz dzienie. Ja zaraz po porodzie brzuszki cwiczylam....Mam juz troche doswiadczenia, ale zrobicie jak chcecie.

witam
cieszę się,że mogłam pomóc :happy:
co do rożka to używałam go też nie za długo,ale przydał sie gdy ktoś chciał małą potrzymać(wtedy byłam spokojniejsza)
a pas poporodowy zakładam przeważnie,gdy wychodzę z domu ;-)
nie rzuca się w oczy moja oponka :-D narazie zmian nie zauwazyłam bo jestem dopiero 6tyg po porodzie... :eek:

wózio,pościel i kojec też mam z pl a przywiózł mi mój wójek bo jezdzi tirami i często przyjeżdzał tutaj :tak:

Czesc dziewczyny i witam nowe przyszle mamusie.
Mam nadzieje ze Lucina juz sie doczekala malenstwa:-D
Co do tej listy to tez skorzystam, na szczescie mama przylatuje zaraz po moim terminie wiec moze mi przywiec pare rzeczy :D
Makta nie martw sie nie jestes sama, tez mnie koszmary porodowe mecza. Chociaz czasami zdarzaja sie mile sny, ze juz urodzilam i maluszek jest z nami, a ja mam swoj dawny brzuch. A potem pobudka i rzeczywistosc he he wystarczy sie sprobowac obrocic i brzusio dae o sobie znac. Eh tez bym juz chciala urodzic. A moze jest jakas chetna do ponoszenia mojego brzucha :-Dhe he.

reklama
myleene to ja bym nawet 5 minut nie czekała i nie dzwoniła do szpitala tylko od razu na emergeny pojechała,jak oni w ogóle mogą wyznaczacgodz.na która masz jechac do szpitala KOSZMAR:wściekła/y:

karmiłam cycem do 3 miesiąca,później przeszłam na butelke COW AND GATE a teraz SMA 2 LUB 3,zaczęłam wprowadzaćsoczek z jabłeki marchwi najpierw od 4miesiąca(tutaj karza do 6miesiąca tylko mleko) ale na każdym słoiczku masz napisane od kiedy i sa takie od 4-go też

przyszłe mamy korzystajcie z naszych rad "doświadczonych mam:-D"poważnie te rzeczy co pisałyśmy moga sie przydac,co ja gadam na pewno się przydadzą

Do góry