reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciężarne na Wyspach

Lucina GRATULACJE:-)
Igle, Tajchi dzięki dziewczyny za rady dopisałam wszystko na liste , dzis właśnie kupiłam wózek na allegro, i zamierzam pościel i dodatki
a pas poporodowy to dobra rzecz , pomaga on coś ??
jak bedzie miały jeszcze jakieś pomysły to piszcie :tak:

reklama
Lucina GRATULACJE:-)
Igle, Tajchi dzięki dziewczyny za rady dopisałam wszystko na liste , dzis właśnie kupiłam wózek na allegro, i zamierzam pościel i dodatki
a pas poporodowy to dobra rzecz , pomaga on coś ??
jak bedzie miały jeszcze jakieś pomysły to piszcie :tak:

nie ma za co :-) służymy pomocą ;-)
na początku myślałam,że kupiłam za mały ten pas poporodowy,ale po ok 3-4tygodniach od porodu już mogłam zapiąć normalnie :tak:
mam taki:
TUMMY TRIMER NEW Gorset Pas POPORODOWY HIT S/M (690001170) - Aukcje internetowe Allegro

junia ja uzywałam spiochy z NEXT-a za 3pack 12 funtów a były dla mnie rewelacyjne,maja dodatkowo rękawiczki w mankiecikach co bardzo przydaje sie zaraz na początku aby dzidzia buzi nie podrapała
lucy ja pas kupiłam ale za duży więcweż pod uwagę to,że po ciąży szybko spadniesz z wagi i kup rozmiar który nosiłas przed ciążą,może od razu w 2-3 dobie sie w niego nie wciśniesz(chodz to nie jest reguła) to parę dni po będzie lepiej i ciasno a później luźniej i luźniej
lucina no to fajnie masz,nie martw sie pewnie już dawno spiralka siedzi gdzieś w kanałach wodno-kanalizacyjnych:-p
Teraz ciesz się macierzyństwem,i dołącz zdjęcia swojej niuni

Igla ogladam właśnie ten pas i sama się zastanawiam czy się czymś takim nie zainteresować.
Efekt faktycznie wygląda imponująco...chyba chce to mieć :):tak::tak::tak:

a co do pasow ciazowych to ja czytalam rozne opinie na ich temat...jedni mowia ze pomagaja i warto a inni twierdza ze rozleniwia on tylko miesnie brzuszka...

Witam przyszłe i obecne mamuśki w ten piękny szary szkocki poranek ;)
Dzisiaj wiwatu w nocy mi dały kości miednicy...ech jak ja cierpiałam. Chyba wczoraj za dużo się nachodziłam. dzisiaj planuje spokojniejszy dzień :)
A nad tym pasem to się muszę zastanowić...trochę więcej poczytać. Ale myślę, że ważne na pewno jest aby po prostu nie używać go non stop tylko od czasu do czasu. Może wtedy mięśnie sie nie zdążą rozleniwić :)

Hej Dziewczyny! Jeszcze raz dziękuję za gratulacje. Krzyś w dzień jest bardzo spokojny, mało płacze, w nocy też nie płacze, ale cały czas domaga się jedzenia :tak: Kwili i się kręci, tak więc jeszcze za dużo nie spałam :sorry: Poczytałam ostatnie posty i od razu zamówiłam sobie pas na brzuch :-) To może być fajna sprawa, plus za miesiąc siłownia i będzie dobrze :tak:

A powiedzcie mi jak to jest z odbijaniem po jedzeniu? Bo z Ala było dużo noszenia zanim się Jej odbiło, a tutaj zauważyłam coś takiego, że jak nie podniosę Krzysia od razu po jedzeniu tylko za kilka minut (3-5), szybciej Mu się odbija, ale nie wiem czy tak się powinno robić :confused2: Niby to już drugie dziecko, a człowiek jest dalej zielony :tak::tak: Doradźcie :tak:

reklama
Witam, ja ze Szkockiej Ziemii

Poszukiwalam informacji na temat wozkow i tak trafilam na forum,
I bardzo sie ciesze bo poruszacie bardzo ciekawe tematy-jak np co przywiesc z Polski;-) Skorzystam z tej listy
A i mam pytanko a do czego sie uzywa sol fizjologiczna?

Znalazlam tutaj rowniez koleazanke - Witaj Matka:-)

Tak jak wspomnialam nie wiem jaki i gdzie kupic wozek-potrzebuje naprawde lekki bo mieszkam na 4 pietrze bez windy:baffled: No i nie wiem czy warto kupowac 3 w 1 czy wytarczy 2 w 1:baffled: Chodzi o ta gondole-dlugo sie jej uzywa? Moi znajomi wogole jej nie uzywali-ale czy to dobrze dla dzidzi i jej kregoslupa?

No i jeszcze jestem ciekawa czy ktoras z Was uzywala TENS i co o tym myslicie?

Lucin@-szczere GRATULACJE I DUZO ZDROWKA

Pozdrawiam

Do góry