reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciężarne na Wyspach

reklama
junia21 wlasnie w tym problem ze musisz:

You, or your partner, must be getting one of these benefits:
  • Income Support
  • income-based Jobseeker’s Allowance
  • income-related Employment and Support Allowance
  • Pension Credit
  • Working Tax Credit which includes a disability or severe disability element
  • Child Tax Credit, at a higher rate than the family element (ostatnio bernardetka pisala ze to cos powyzej £1000)
Ja nie pobieram zadnego z tych zasilkow oprocz working tax credit wiec po porodzie dopisze malego do child tax credit i jezeli sie wyrobie w 3m-cach to zloze o becikowe:-)

Witaski:)
Do mnie przyjechała mama i dlatego rzadziej zaglądam
Kupiłam chustę i czasem noszę małego w chuście, bardzo to lubi.
Pozdrawiam Was gorąco.

Medio- mowisz ze kupilas chuste? powiedz jaka taka zwykla, z gumka, czy z kolkiem? bo ja uz jakis czas temu zastanawialam sie nad taka chusta, ale moja mama mi odradzala bo jej sie nie podoba. Za to moja kolezanka miala taka i bardzo chwalila. Chcialabym poznac twwoja opinie, no i gdzie ja kupowalas, tu czy w polsce? :-D wiem ze troche duzo pytan, ale w koncu moge kogos o to wypytac he he

Kupowałam w Polsce ale tu można tez przez internet kupić.
Ja mam taką jest to chusta tkana ELLAROO
wp-larae-mann.jpg

HPIM1567_sklep_m.jpg

Bernadetka, mam do Ciebie pytanie w związku z Tax Credit Renewal Pack. Dostałam to dziś i od razu rzuciło mi się w oczy, że na razie nie będę mogła zgłosić nowego dziecka, które urodzi się za miesiąc, bo żeby zostało uwzględnione, musiałoby urodzić się do 5 kwietnia 2009 - czy dobrze to rozumiem? :baffled:

Kurde :dry:

Lucin@ W formie Tax Credit Reneval Pack nie zglasza sie dzieci tam tylko masz podac dochody za rok 08-09. Jak urodzisz dzidzie to wtedy zglaszasz telefonicznie ze urodzilas i nic nie musisz wypelniac. Tak samo jest z Child benefit, jezeli juz pobierasz to dzwonisz do nich i zglaszasz, oni wysla ci jedna kartke do wypelnienia i tyle.

reklama
Do góry