reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciężarne na Wyspach

reklama
Ja rodzilam Julenke w szpitalu na Kingston w Londynie.Polecam ten szpital.Mialam wlasna sale z lazienka itp.Sam porod byl ok.Choc sama sie zapieralam przed wszelkimi znieczuleniami, wszystkim polecam Epidural (zastrzyk w kregoslup).Bylam w bolach 51,5 godz. zanim na swiat wyszlo moje cudo, wiec ten zastrzyk to zbawienie.Zastrzyk wykonany profesjonalnie (bo podobno moga byc powiklania z kregoslupem) i pozniej samo szycie tez.
Najgorsze, ze nie dawaja nic na przyspieszenie wlasciwego rozwarcia (to byl moj problem-dziedziczny zreszta).Poza tym fajna opieka

dziewczyny a powiedzcie jak mam sie starac o to 500f za urodzenie? pewnie gdzies wczesniej pisalyscie o tym ale za bardzo nie mam czasu pregladac wszystkiego od poczatku.... pozdrawiam

Hej dziewczyny!
Melka - jak się czujesz?
Czy ktoś wie co z Iwee i Jej bliźniakami?? :confused::confused::confused:

A co do mnie - w końcu zaczęłam kupować rzeczy dla Małego, dziś zakupiłam pierwsze ciuszki :tak: Wózek już się śle z Polski :tak:
Ma może któraś z Was takie bujadło z Fischer-Price
240x360prodtemplate

Fisher-Price rainforest cradle swing - Littlewoods?
Albo Chicco:

240x360prodtemplate

Chicco polly swing baby "Sketching" - Littlewoods? Chcę coś takiego kupić, ale nie wiem na ile to jest dobre dla dziecka, no i dla rodziców :-p

Poza tym - czy tu są takie wielkie podpaski jak w PL, wiecie - te od pępka po koniec tyłka? :rolleyes2: Szczerze - nie zauważyłam nigdzie... A z tego co pamiętam z pierwszego porodu - były baaardzo przydatne :tak::tak::tak: + takie majtki jednorazowe - mają tu?? :confused2:
Niedługo przyjedzie do mnie rodzinka z PL to by mi przywieźli, jakby tu nie było :tak: Ale jak te rzeczy są to nie będę im głowy zawracać :rofl2:

PS. Medio - mam fazę na Krzysia! :rolleyes::rolleyes::rolleyes: Jakby co to chyba nie obrazisz się jak tak Młodego nazwiemy, co? ;-) Tak mi się spodobało, że nie wiem czy wymyślę coś równie fajnego :sorry::sorry::sorry:

Ostatnia edycja:
lucin@ jesli chodzi o bujaczki to ja mam taki

i jestem bardzo z niego zadowolona do tej pory mi sluzy no i Olivce tez sie podoba a podpaski kupowalam w Toys r us majtki jednorazowe mialam z polski ale jak sie nie myle to tez tam byly albo w Mothercare. No wlasnie nie mam pojecia co u IWEE szkoda ze sie nie odzywa ale moze nie ma czasu przy blizniakach jest co robic :tak:

Buziaki milego wieczorku

lucin@ kochanie dzieki, czuje sie dobrze ale stopy nadal spuchniete od rana:-( dzwonilam do szpitala po wyniki i niby nie ma bialka w moczu co jest ulga bo to glowny objaw zatrucia ale japonki wszystkie ciasne:-D
ja juz zaczelam kupowac w ubieglym tygodniu lozeczko, materac i inne drobiazgi dla malego... dla siebie majtki jednorazowe kupilam w tesco a podpaski (maternity pads) w bootsie;-)
Krzysiu bardzo ladnie:-)
junia21 te £500 to sure start maternity grant i forme wez z lokalnego job centre
Jobcentre Plus - Working Age Benefits Social Fund Sure Start Maternity Grant

Lucin Krzysiaczki to fajne chłopaczki. Kazdy Krzyś to słodki Miś :-D:-D:-Dhehe Nigdy nie żałowałam,że go tak nazwaliśmy:)))))))):-):-):-)
Ja mam taki lezaczek, i jestem super zadowolona, Karolek w nim sapł w nocy przez pierwsze tygodnie.Buja na różna strony, ma melodyjki.
Oto fotka lezaczka, kupiła w ARGOS TEZ Z FISCHER PRICE
282-0983000iSPA67UC326425M.jpg

witajcie kofane...

u mnie juz 34 tydzien spuchnieta jak balon .Nogi wygladaja jak kabaczki ciezko buty wsadzic łapki tez jak parowy
sama mieze cisnienie statkuje sie 140-80+ ale prawie co tydzien kaza miprzychodzic na kontrole cisnienia:no:

Probuje spakowac tytke do szpitala ale niejest to latwe..

jutro znowu wyprawa po zakupkiu...z posciela ciezko jak juz cos znajde to kosmiczne ceny...
a jak z wozkami?
pokupowałyscie te spacerowki z fotelikami?
ciezko dorwac głebokie jak w PL:(:eek::szok:

a jak juz sie znajdzie to b.drogie(jak dlamnie)

Dzien dobry :-)

Fasoleczka - jesli moge cos doradzic w sprawie wozka to ja na Twoim miejscu nie kupowalabym glebokiego tym bardziej ze rodzisz w lipcu tak?? Ja urodzilam wlistopadzie i prawie wcale nie uzywalam glebokiego ale to jest moje zdanie. Trzymaj sie :-)

reklama
Cześć wszystkim

U nas jak na razie cisza i spokój trochę wojny z sąsiadką miałam w piątek. Stwierdziła że Milenka za często płacze tylko miała z jednej strony pecha bo moje dziecko płacze tylko przy ubieraniu wieczorem po kąpaniu a z resztą cały dzień byłam poza domem z dziećmi. Wróciliśmy o 17 a tu taka akcja . Była od razu Pani z opieki społecznej z tłumaczem i psychologiem pooglądała dzieci rozmawiała z nami i przede wszystkim z Olą w osobnym pokoju i stwierdziła że mamy nadgorliwych sąsiadów. Bo z dziećmi nic się nie dzieje. Ja nawet nigdy na dzieci nie krzyknęłam a co dopiero jakieś podejrzenia że może im się coś dziać. Później mąż się do niej pofatygował o czym rozmawiali to nie wiem ale nie mówi nam dzień dobry no i dobrze małpa jedna nie będzie nas bezpodstawnie oskarżać. A z resztą podejrzewam czemu to zrobiła- mąż w środę za moją namową zrobił bramkę do ogrodu bo wszystkie dzieci się do nas do ogródka schodziły bawić i bardzo często Olę wyzywały popychały więc prosiłam go o zrobienie bramki. Sąsiadka moja była bardzo oburzona o to bo jej dzieci teraz nie mają się gdzie bawić. W ciągu dwóch tygodniu Paweł naprawiał 3 razy huśtawkę i drugi raz kupiliśmy zjeżdżalnie.
I teraz przynajmniej Ola może spokojnie korzystać ze swoich zabawek w ogrodzie.
Co za ludzie nie mam już słów - mam zamiar się stąd wyprowadzić bo nie lubię takich ludzi

Bernadetka mozesz mi wytłumaczyć wszystko odnośnie CHB a latami pracy. Taka łopatologia bo ja ciemna jestem i czasami nie rozumiem co gdzie i jak. Jak załatwić żeby lata spędzone z dziećmi liczyły się jako lata pracy

Do góry