reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciężarne na Wyspach

Witam,
dziewczyny poradzcie cos na kolke. Wczoraj moj malec dwie godziny sie meczyl. Probowalam masazy, cieplych okladow, kapieli i nic nie pomagalo:no:z

No faktycznie, mamunia moglas przywiezc troszke lata z polski:tak:
witam!!!ja mojej córeczce na kolki dawałam herbatkę rumiankową:) ale wiem że w aptekach maja różne kropelki na brzuszek i kolki:)

reklama
myleene- sprobuj INFAKOL jest w tutejszych aptekach tylko nie wiem od ilu miesiecy mozna go podawac bo juz nie pamietam ile miala Olivka jak jej dawalam i to jej pomagalo a daje sie go przed kazdym posilkiem.

Czesc

Myleene: infacol podajesz przed każdym jedzeniem tam jest aplikator i wychodzi 0.5 ml i jest on od urodzenia. Mogę ci go polecić bo jest skuteczny jest on na kolki jelitowe u niemowląt i wzdęcia. Ponadto można go dlużej stosować pytałam tutaj lekarza więc mam go sprawdzony.JEst on bez recepty. A właśnie jak twój maluszek ma kolki odstaw na czas podawania herbatki szczególnie z koperkiem może go boleć brzuszek. Ja podawałam małej przegotowaną wodę.

KOlkę jelitową zaobserwujesz jeśli trwa ona dłużej niż tydzień, maluch płacze regularnie. Może go po prostu boli brzuszek a nie jest to kolka

Trzymam za ciebie kciuki i wytrwałości ci życzę bo wiem jak się czujesz

asinka, olinda dzieki dziewczyny:tak: Sprawdzilam w aptece Infakol i jest dokladnie tak jak pisze asinka:)
Asinka teraz to mi dalas do myslenia odnosnie tego czy to aby napewno kolka:confused:. Zdarzylo nam sie to dopiero 3 raz. Byla pora karmienia, a malutki, zamiast jesc w krzyk, nie dalo sie go uspokoic. Trwalo to dobre 2 godziny. Z wyczerpania zasnal.
Dodam, ze nie mial problemow z kupka i baczkami. To co to moglo byc:confused: Dziewczyny pomocy, Wy macie wiecej doswiadczenia:shocked2:

Jeżeli dajesz mu herbatkę w której jest koperek może to powodować bóle brzuszka.
Ale z twojego opisu nie wynika żeby to była kolka.
Zobacz może ma czerwone gardełko i przy połykaniu czuje ból

witajcie kobitki...
u nas jakos leci... synek troszke chory ma jakiegos wirusa... strasznie kaszle...
a moja mala corcia... juz lepiej na poczatku bylo troszke kolek i problemow... no ale teraz juz usatlone mamy pory jedzenia i karmienia...
ja jeszcze troszke obolala dalej krwawie niestety... ale juz nie moglam sie powstrzymac i juz 2 razy sie opalalam... jeszcze fryzjer i kosmetyczka jakas dietka i juz powoli wracam do formy... zostalo mi jeszcze do spalenia 9 dodatkowych kilo... to i tak dobrze bo przez cala ciaze przytylam 18... wiec polowa spadla...

Witam dziewczynki po długiej nieobecności.
Jakos tak zeszło,że sie nie odzywałam,wracam do pracy trzeba było troche szafę odnowić i w kółko cos wypadało. teraz w srode tesciówka przylatuje aby Kacperka popilnowac jak ja będe w pracy.

Ale czas leci,mój Kacperek kończy pół roku dziś.

W między czasie załatwiłam Kacperkowi chrzest tutaj w Londynie. Będziemy chrzcić 5 lipca na ealingu w kościele.
Wszytsko załatwione bez problemów,daje sie co łaska i sjest bardzo fajny ksiądz.
No i ja mam tez byc chrzestna w sierpniu,więc wszytsko na raz bedzie.

Powiedzcie mi jeszcze czy dziecko musi byc ubrane na biało do chrztu???:wściekła/y:

Olinda dzieki za pamięć,juz jestem,powróciłam hihi
alex3mayer na Twoje zyczenie zdjęcie kacperka rosnie jak na drożdzach waży juz 8200
Paula no to ładnie dbasz o siebie,dla polepszenia humoru wszystkiego trzeba spróbować hihi
myleene ja tez polecam Infacol,mojemy małemu bardzo pomagał. Po trzecim miesiącu będzie lepiej:tak:

Załączniki

• STA72301.jpg
    STA72301.jpg
    24,2 KB · Wyświetleń: 23
Ostatnia edycja:
Tajchi no nareszcie sie odezwalas :tak::-)
wszystkiego najlepszego dla Kacperka :-) i duze buziaki rzeczywiscie rosnie jak na drozdzach
Moja Olivka jutro konczy 6 miesiecy masz racje mam wrazenie ze niedawno sie urodzila a to juz pol roku strasznie szybko minelo:szok::-)
A Kacperek juz siedzi bo moja to jeszcze nie buja sie na boki jakby byla po flaszce:-D:-D a jesli chodzi o chrzest to wydaje mi sie ze nie musi byc na bialo aczkolwiek chyba ogolnie na jasno w Polsce widzialam jak dzieci byli poubierani i na rozowo i na blekitno roznie nie zawsze byla to czysta biel:tak:

Myleene ja Ci nie powiem czy to napewno jest kolka ale moja Mala miala podobne objawy jak Twoj synus tez baczki takie puszczala ze reka odskakiwala :szok::-D:-D i ja jej podawalam infakol i jej pomagal byla duzo spokojniejsza takze sprobuj napewno nie zaszkodzi a moze pomoc:tak: duzo zdrowka zyczymy

reklama
olinda- my bylismy w polsce prawie 8 miesiecy i na jakis czas mam dosyć:-D.
Myleene- tak jak reszta polecam INFACOL, może nie działa od razu ale nam pomagał:tak:.
Tajchi- mój Domis miał także chrzest w UK, a ubranko miał kremowe.

Do góry