reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciężarne na Wyspach

Witam dziewczyny. Ja jestem w 36 tyg i to juz moja druga dzidzia tutaj. Strasznie mi sie czyta wasze przezycia. Ja nie moge narzekac (ani tez wlasciwie porownywac z Polska bo tam nie rodzilam), mam zagroznona ta ciaze i naprawde dostaje duzo wsparcia od wszystkich w osrodku i szpitalu. Jestem pod stala opieka i nikt mi nigdy nie odeslal nigdzie z kwitkiem.
Pozdrawiam wszystkie mamusie i zycze szczesliwych rozwiazan!!!

reklama
Ale tutaj dzisiaj cisza :szok:

Medio jak tylko w sobote zrobie to wstawie foteczki :tak: niestety wczoraj zapomnialam o aparacie a szkoda :-( a my dzisiaj caly dzien w domku pogoda straszna obawiam sie ze limit slonca zostal wyczerpany juz na ten rok a jak dzisiaj ogladalam pogode dla Polski to mnie ach:wściekła/y::wściekła/y: 30C to jak w raju zobaczymy jak bedzie w sierpniu bo wtedy wybieramy sie do PL :tak: a juz za miesiac przyjezdza moja mama na ponad miesiac:happy2::happy2:

Buziaki milego wieczorku o ile dzisiaj ktos to przeczyta paaaaaa

Olinda ja tez mam najadz rodzinki, dokładnie to moja mama przylatuje w czerwcu na 5 tyg. a później my lecimy na 3 tyg.
Olinduś a Twój mąż nie naciska Cię na synka, nie chce trzeciego dzieciaczka?
Ja chciałbym trzecie-dzewczynkę, mojemu męzowi nie zalezy bo ma już chłopaków,ale mi by się przydała choć jedna babeczka oprócz mnie w rodzinie dla równowagi.Mam brata jednaego, mąż też ma brata, on ma akurat jedną córkę. No ale ja ani siostry, ani córki nie mam.

Hej dziewczyny!

Ja tez jade w czerwcu do Polski...w koncu, prawie pol roku nie bylam...juz nie moge sie doczekac. Czekamy tylko na paszport malego:tak:
Medio nie tylko ty taka samotna, ja takze nie mam siostry ani corci:no:

Medio- chyba moj maz jest jakis inny bo rzeczywiscie faceci przewaznie chca miec synow a moj maz nie zreszta przy pierwszej i przy drugiej ciazy od poczatku mowil ze bedzie dziewczynka i nawet dla chlopaka nie szukal imienia skad on to wiedzial nie mam pojecia :szok::-) i nigdy nawet nie napomknal ze chce miec syna a jest z siebie dumny bo twierdzi ze sztuka jest zrobic cytuje DZIURE W DZIUDZE :-D:-D:-D:-D a ja sie z tego ciesze bo ja wlasciwie nie chce miec wiecej dzieci a moze gdyby on bardzo pragnal syna to moze na jeszcze jedno bym sie zdecydowala kto wie:tak:

To super ze przyjezdza Twoja mama i chyba mniej wiecej w tym samym czasie co moja itez na 5 tyg :tak::-D:-D

Buziaki

Olinduś a planowaliście płeć dziecka, próbowaliście przed owulacja przutulać się, czy moze Twój mąż wykonje jakiś z zawodów,które sprzyjają płodzeniu córek, np. praca w wys. temperaturach, kierowca, informatyk, huta itp.? Bo mężczyźni co pracują w tych profesjach częściej mają córki.

Czesc:-)
He he fajny temat obralyscie....z zaciekawieniem podczytuje, bo tez chce dziewczynke....:tak::-D:-D ... ale co bedzie to bedzie.....:tak: No i jeszcze nie teraz!

A do Polandii to i ja sie wybieram.....:tak: Jade 13 czerwca z Bristolu, tzn lece.... ktos chce sie dolaczyc?:-)

Medio nie nigdy nie planowalismy plci dziecka choc przyznam ze zawsze chcialam miec 2 coreczki ale z tymi zawodami to mnie zaskoczylas :-D:-D i tak sie sklada ze moj maz jest kierowca i juz jezdzi zawodowo z 10 lat moze to rzeczywiscie ma jakis zwiazek :tak::-)

reklama
Olinduś normalnie coś w tym jest, chodzi o to,że jak klejnoty męskie są bardziej przegrzane, to plemniczki męskie te na chłopczyka XY giną i ma się większą szansę na córkę (nie 100 proc,ale większą), bo te dziewczynkowe XX są mocniejsze i mają większa szanse na przetrwanie niż chłopczykowe.

Do góry